Klucht

  3
  420

  Leestijd: 0 minuten.

  De dames en heren politici maken er hier soms een potje van maar zo bont als ze het de afgelopen week in Duitsland maakten, dat zie je hier toch zelden.

  Wat was er aan de hand? De chef van de binnenlandse veiligheidsdienst was zijn boekje ver te buiten gegaan. Hans-Georg Maassen had extreem-rechts geweld gebagatelliseerd en bondskanselier Angela Merkel geschoffeerd.

  Maassen moet weg, riep regeringspartij SPD. Niet meteen maar na enige onnavolgbare pirouettes. Geen denken aan, zei de minister van binnenlandse zaken. Oh nee, dan crisis, dreigde de SPD na weer een paar onnovolgbare pirouettes.

  Hoogspanning en crisisberaad. Want crisis betekent nieuwe verkiezingen en de reeële kans dat de rechtspopulistische AfD de tweede partij van het land wordt. Ten koste van de SPD. Compromis: Maassen vertrekt. Alleen, hij wordt niet ontslagen maar bevorderd! Tot staatssecretaris! Onbegrip allom en opstand van de SPD-aanhang. Nieuwe crisis, weer hoogspanning en weer een compromis: Maassen wordt geen staatssecretaris maar ‘adviseur’.

  Alle partijen kloppen zich op de borst. Toch maar mooi naar de stem van het volk geluisterd! Alsof het volk niet zou snappen dat ze vooral bang waren voor zijn stem bij nieuwe verkiezingen.

  3 REACTIES

  1. Toch is het allemaal uitstel van executie. Want eens komen die verkiezingen er toch aan. Het volk schuift weg van Merkels mislukte Europa- en migratiebeleid. En dat van de SPD.
   Met een EU die geen buitengrenzen garandeert en waar binnengrenzen worden misbruikt om je illegalen bij andere landen te droppen. Da’s toch bestuurlijke waanzin?
   Een EC nota bene die de noodzaak van migratie (liefst Afrika) propagandeert en doodleuk over de hoofden der landen migratie-akkoorden met Afrika afsluit om een constante stroom te garanderen. Hoe gek wil je het maken?
   Is dit opzet? (Link 1) Je zou het bijna wel denken… ?
   Vandaar de opkomst der populisten. Men wil een Alternatief Für Deutschland. Zij wil een alternatief voor de EU zoals ze nu is en waar ze heen gaat: een federaal immigratie continent. Belastingtechnisch een transferunie. Da’s wat Merkel en haar partner de SPD en (vooral) Macron in Europa voor ogen staat. Nu is er een politiek alternatief in het machtigste land van Europa. Allemaal dankzij hun onverzettelijke – verdragsschendende – migratie-politiek. Tja, actie geeft reactie…
   Link 1 – https://www.ad.nl/binnenland/wierd-duk-peilt-de-stemming-enlsquo-masterplan-achter-immigratieenrsquo~a555ffa5/

   • Inderdaad; de kiezer heeft altijd gelijk maar daar wordt pas echt rekening mee gehouden als dat de politiek goed uitkomt. Als er eindelijk een parlementariër is die de vinger op de zere plek legt wordt hij uitgelachen door de slaafse kamer en de, tegen de Kamer kritiekloze, media.
    Gewoonlijk wordt de kiezer geminacht, voor de gek gehouden en voor dom versleten. Dat is je reinste Demagogie en heeftt niets met Democratie te maken.

  Comments are closed.