Komkommernieuws

  10
  531

  Leestijd: 0 minuten.

  Een jongen van 15 haalt puberstreken uit en wordt door de politie opgepakt. Voorpaginanieuws? De Telegraaf vindt van wel, want de moeder van de jongen heet Femke Halsema en is burgemeester van Amsterdam. De krant schrijft ook nog dat Halsema de aanhouding ‘onder de pet’ heeft proberen te houden.

  “Een gewetensvraag voor journalisten: wat zou jij doen als je getipt was over deze zaak?” vraagt Frits van Exter op Twitter. Goede vraag van deze ex-hoofdredacteur van Trouw.

  De meeste kranten zouden, denk ik, de beschuldiging van een doofpot achterwege hebben gelaten. Daarvoor bestaan immers geen andere dan anonieme bronnen. Ook zouden ze het bericht waarschijnlijk niet onder koeienletters op de voorpagina hebben geplaatst.

  Maar verder zouden ze dolblij zijn geweest met deze scoop, midden in komkommertijd. En als er commotie over zou ontstaan, zouden ze hun handen in onschuld wassen. Wedden dat alle kranten er morgen over volstaan?

  10 REACTIES

  1. Een partij is extreem-rechts Joop als zij ALLE beslissingen rechtstreeks aan het “het volk” wil overlaten b.v. het ontslaan van ambtenaren en NPO journalisten op basis van hun partij-lidmaatschap. Nederland heeft volgens de Grondwet gekozen voor de parlementaire democratie. Extreem-rechts wil ook alles terugdraaien wat met veel overleg tot stand is gekomen. Lees het partij-programma van FvD. Wie wil nu geen juiste man of vrouw op de juiste plaats? Wie wil nu geen goed onderwijs en wie wil geen veiligheid op straat? Een slagvaardige politie wil ook (bijna) iedereen. Maar dan zonder politie-staat. Een rechts-extremistische partij Joop, geeft echter onverholen de schuld van alles aan het “partij-kartel” dat bovengenoemde zegeningen helemaal niet wil maar van Nederland opzettelijk een bananenrepubliek heeft gemaakt. Uitvoering van het FvD programma zou desastreus uitpakken voor onze redelijk geordende samenleving en dan wil ik het over de opvattingen van de partijleider nog niet eens hebben. Maar laten we eindigen met een vrolijke noot. Art.1 KARTELBESTRIJDING. Is het niet verschrikkelijk: 10.000 kartelleden werken voor hun eigen belang en niet voor het land. Dat gaan wij veranderen. Toen viel ik van mijn stoel van het lachen.

  2. Joop die mijns inziens al slecht slaapt van al die linkse complotten, kartel-maffia, boerkas en die onverantwoordelijke schooiers die het aandurven zijn heldhaftige idolen van extreem-rechts te becritiseren, wordt nu ook al overmand door de vrees voor “doofpot” en “klasse-justitie”. Asjeblieft man, heb jij nooit op die leeftijd iets gedaan wat vergelijkbaar is? Nou ik wel, en het kwam ook nog in de (school)-krant. Of was jij het braafste jongetje van de klas? Dat je de zoon van een door extreem-rechts gehate burgemeester koste wat kost aan de schandpaal wilt toont je slechte karakter. Want terwijl die mooie elite-partij van jou barst van de hufters die in graaien uit de kas van de leden niet voor elkaar onderdoen, zit jij hier stennis te maken over kwajongensstreken. Duidelijk blijkt uit jouw litanie van 3 afleveringen dat je wilt benadrukken dat een burgemeester met een vervelende puberzoon, onbekwaam is. Beter dan met die idiote vergelijking van dat tafelzilver te komen, was het, om je druk te maken over die geliefde rommelpot van jou, die FvD heet en op het punt staat om uit elkaar te barsten. Want waar moet je dan nog heen?

   • Zo zo, is FvD extreem-rechts? Wie dat vindt is volslagen van het padje of verblind door haat tegen Thierry Baudet. Nee, Groen-links is het toonbeeld van fatsoen, toch?
    Het lijkt me het beste om jouw onzin in de toekomst te negeren; ook gezien je leeftijd is dat het verstandigste.

  3. Een Burgemeester die haar puberzoon niet volledig onder controle heeft, is voor mij geen reden tot zorg. Pubers houden er graag eigen regels op na. Ze trekken zich meestal niet veel aan van de regels van hun ouders, zelfs niet van strenge conservatieve ouders. Pubers zetten nou eenmaal graag hun hakken in het zand.
   Als Femke geen belangrijke baan had zou dit nieuws over haar zoon zelfs niet een plaatselijke krantje halen.
   Mocht een wethouder of iemand anders onder Femke een fout begaan dan zullen er koppen rollen en niet perse die van de burgemeester.

  4. Ooit van het spreekwoord “hoge bomen vangen veel wind” gehoord Fons?
   En die doofpot, daar kan ik me wel degelijk iets bij voorstellen; je kunt wettelijke regels ook gebruiken om iemand te matsen. Andere jongens zouden niet zo omzichtig behandeld worden. En wat ik me afvraag: “als Halsema haar eigen zoon niet onder controle kan houden, hoe zit het dan met de gemeente Amsterdam waar ze burgemeester is?
   In de stad in het Zuiden des lands, waar ik ben opgegroeid, is ooit ook zo’n zaak geweest. Een kleine groep jongens van zeer gegoede familie, brak in bij familieleden om aan geld te komen. Ze liepen tegen de lamp toen een van de slachtoffers zijn gestolen tafelzilver terug zag bij een “antiquair”.
   De jongens, werden vervolgens berecht tijdens Carnalval in Maastricht, zo dat dit verder buiten de publiciteit bleef; een doofpot concludeerde de lokale media toen.

   • Feit is dat persoonsgegevens van minderjarige daders normaal afgeschermd worden door de politie. Zeker in het geval van een eerste vergrijp. Dit is niet meer dan logisch en is ook de reden waarom er een Bureau Halt in het leven geroepen is. We willen jongeren wel aanpakken, maar discreet. Anders ontstaat het risico door imagoschade en verminderde kansen dat jongeren juist recidiveren.
    Dit is dan ook geen doofpot, maar de normale gang van zaken. De Telegraaf besluit dit te torpederen en dat druist tegen onze, zorgvuldig afgesproken, regels in. Slechte zaak dus.

    Uw opmerking over Halsema die geen stad kan draaien als ze haar kind niet onder controle heeft is een zwaktebod. Jonge jongens doen af en toe domme dingen en ouders hebben maar beperkte invloed. Een ambtelijk apparaat één-op-één vergelijken met een puber lijkt me niet juist.

    • Feit blijft dat gewone jongens die iets uitvreten veel minder coulant behandeld worden dan een burgemeesterszoontje!

  5. Het gaat hier wel over de wakkere krant van Nederland. Toen ik vanmorgen wakker werd door telefoongerinkel en mijn buurvrouw Wakker mij het hier vermelde nieuws mededeelde wilde ik meteen een handtekeningaktie begonnen om de burgemeester af te zetten. Mijn vriendin schold me vervolgens uit voor vrouwenhater en jij kun jouw eigen zoon van drie nog niet eens de baas. Ik laat het er maar bi zitten. Op de markt kreeg ik alleen maar hier en daar een handtekening van een losgeslagen Baudet aanhanger, Baudet schijnt heel goed met kinderen om te kunnen gaan en voedt ze Borealaans op. Een doorgeslagen aanhanger van GroteSterkeLeider wilde ook een handtekening zetten en hoopte dat Femke voortaan verplicht zou worden een boerka te dragen. Dat was het wel zo’n beetje. Ik droop af naar huis om met hoongelach ontvangen te worden.

   • Behalve van de Telegraaf vind ik dat nou ook van Trouw, het Parool, De Volkskrant, NRC, etc; links geprogrammeerde kranten die het nieuws bepaald niet ongekleurd brengen. De Telegraaf heeft overigens wederhoor toegepast maar Halsema wilde het uit de media houden.
    Alle zielige aandacht voor de zoon van Halsema ten spijt, waar waren de protesten toen Forum voor Democratie door de Telegraaf werd aangepakt? Toen gilde heel links dat FvD Otten beschadigde.
    Links hanteert haar gepredikte openheid alleen als het ze goed uitkomt.

  Comments are closed.