Koningin ontvangt vaste adviseurs op paleis Huis ten Bosch

  0
  40

  Leestijd: 0 minuten.

  De koningin ontvangt vanmiddag haar vaste adviseurs op Paleis Huis ten Bosch. Dat zijn de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, respectievelijk Fred de Graaf en Gerdi Verbeet, en vice-president van de Raad van State Piet Hein Donner. Formeel speelt de koningin geen rol in de kabinetsformatie, maar het staat haar vrij om haar adviseurs te raadplegen.

  De Tweede Kamer besloot eerder dit jaar om het formatieproces zelf te doen, in plaats van de koningin hier een rol in te laten spelen. Daarom hebben de fractievoorzitters vanmiddag om 14.00 uur een overleg met Verbeet. Vanmorgen heeft zij al telefonisch overleg gehad met alle lijsttrekkers/fractievoorzitters, inclusief Henk Krol van 50PLUS.

  Verbeet heeft al laten weten dat ze om 15.30 de koningin informeert over het verloop van de door de Tweede Kamer te volgen procedure. Premier Mark Rutte heeft eerder al laten weten dat hij het geen goed idee vindt om de koningin uit te sluiten van het formatieproces. Dat Beatrix haar vaste adviseurs ontvangt, wil niet zeggen dat zij die rol nu ook gaat spelen.

  Volg Frontbencher.nl op Twitter

  Volg Frontbencher.nl op Facebook