Koopkrachtplaatjes

  6
  269

  Leestijd: 0 minuten.

  We gaan er volgend jaar flink op vooruit, melden de media uit uitgelekte Prinsjesdagstukken. Eindelijk zal de bevolking profiteren van allerlei kabinetsmaatregelen om de lasten te verlichten. Komt dat even mooi uit, in het laatste volledige regeringsjaar van Rutte III!

  De gemiddelde koopkrachtstijging gaat wel vooral naar werkenden. Zij kunnen in 2020 een plusje van gemiddeld 2,4 procent tegemoet zien. Voor huishoudens die moeten rondkomen van een uitkering of van een pensioen is er minder reden tot juichen. Zij krijgen er respectievelijk 1,2 en 1,1 procent bij. Zouden mogelijke pensioenkortingen al in dat laatste cijfer verdisconteerd zijn?

  Gelukkig hebben deze groepen één troost, al is het wellicht een schrale. Koopkrachtplaatjes komen namelijk nooit uit.

  6 REACTIES

  1. Bij een verwachte inflatie van 2,5% zou dat betekenen dat de middeninkomens er volgend jaar 5% op vooruit moeten gaan.
   Wie gelooft dat? En dan ook nog eens de stijgende lasten voor de zorg, WOZ etc. Dat zou betekenen dat de lonen volgend jaar voor de middeninkomens gemiddeld met 10% verhoogd worden. Laat u niets wijs maken, u wordt in de maling genomen, puur om u te verleiden om in maart 2021 wederom als een mak schaap op de kartelpartijen te stemmen.

  2. Natuurlijk hebben steuntrekkers en oudelieden minder te verwachten. Wie niet werkt zal niet vreten. Oudelieden en steuntrekkers moeten uit hun passiviteit geprikkeld worden En via de portemonnee is een heel goede methode. En vooral de oudelieden moeten niet zeuren en zeiken wat die niet aan geld kosten door nodeloos ziekenhuisbedden te bezetten. Die oudelieden van vandaag hebben geen ruggengraat en bij de eerste beste hoestprikkel eisen ze ziekenhuisopname tot het moment dat zij hoestprikkelvrij zijn. Hoe inhalig zijn de tegenwoordige oudelieden van vandaag. Laten we starten met het bouwen van echte degelijke oudeliedengestichten waar nuttige arbeidstherapie gegeven wordt. Tot zegen van de oudelieden zelf en bovenal voor de nooddruftige schatkist.

  3. En wanneer gaat de BTW dan omhoog? Dat zeiden ze vorig jaar ook en ze jatten zo’n 5% weer terug via de btw verhoging. Leugens leugens en nog eens leugens deze poppenkast. Zorg gaat volgend jaar al omhoog. Gas gaat omhoog. Dus laat je niets wijsmaken door deze sukkels.

  Comments are closed.