Kwestie van willen of van kunnen?

  3
  203

  Leestijd: 1 minuten.

  Er is nog geen begin van een oplossing van de stikstofcrisis. Premier Mark Rutte hoopte dat hij deze week maatregelen bekend kon maken, maar dat gaat niet lukken. Hij zei dat woensdag, nadat de top van de regeringspartijen zich in besloten kring door deskundigen van het RIVM had laten bijpraten over het effect van allerlei maatregelen.

  En dan gaat het om noodmaatregelen die op de zeer korte termijn zoden aan de dijk zetten. Nog steeds kunnen op veel plaatsen geen nieuwe woonwijken worden gebouwd of nieuwe wegen worden aangelegd. Vermindering van de uitstoot door verkeer ligt voor de hand, omdat dit snel geregeld kan worden.

  Volgens Evofenedex, een organisatie van werkgevers in de transportsector, is dat een haalbare kaart. Dat brengt regeringspartij VVD in een moeilijke positie. De liberalen houden protesterende boeren en bouwers voor dat ze er zijn voor de hardwerkende Nederlanders, maar krijgen van deze ondernemers het verwijt dat ze te weinig daadkracht hebben om de knoop snel door te hakken.

  De VVD is immers ook de partij die er trots op is dat zij het voor elkaar kreeg dat de maximumsnelheid op veel wegen omhoog ging naar 130 kilometer per uur. Mark Rutte noemde de VVD zelfs de VrroemVrroempartij. Verlaging van die snelheid naar bijvoorbeeld 100 kilometer leidt tot een lager brandstofverbruik, én minder files, maar kan slecht vallen bij de aanhang van de VVD. Als alternatief is genoemd een autoloze zondag, maar dat zal ook niet goed vallen bij de blijde rijders. Bovendien zal dat weinig stikstof besparen.

  Het RIVM heeft niet bekendgemaakt wat ze de coalitie woensdag verteld heeft. Voor de oppositie reden om die informatie op te eisen. Dan kan blijken of de coalitie geen noodmaatregelen kan treffen omdat de voorgestelde maatregelen niet doeltreffend genoeg zijn, of dat de wil om eruit te komen in een verdeelde coalitie tekortschiet.

   

   

   

   

  3 REACTIES

  1. Het is een crisis veroorzaakt door de politiek en haar ambtenarij. Knap hoor…
   Dat die VVD de grootste partij is, voor ondernemend Nederland, hoe is dat toch mogelijk??? Een partij die in tijd van hoogconjunctuur het voor elkaar krijgt ondernemend Nederland in een crisis te storten…
   Nou, daar hebben deze keer geen bankencrisis voor nodig. Of een Zuid-Europees land. Dat doet de VVD zelf wel hoor. Lagarde van de ECB mag wel mopperen dat Nederland zijn ‘chronische’ begrotingsoverschot zou moeten inzetten, maar niet getreurd mevrouw de euro-president, Rutte gooit het eerste half miljard al over de boeg met een zelfgemaakte stikstofcrisis. Heeft het zelfs over ‘tijdelijke ww-maatregelen’…
   Ja, politiek mismanagement mag wat kosten en het is schijnbaar geen enkel probleem: de VVD blijft de hoogste in de politieke peilingen.
   Lang leve de VVD. Op naar de volgende crisis…

   • Overigens zal het niet lang meer duren en Nederland krijgt naast te weinig woningen ook nog eens last van een verkeersinfarct. Economische bloei en de enorme bevolkingsgroei zullen maatschappelijk mega-kosten veroorzaken. (Zie link)
    Te betalen door de bevolking.
    Je hoeft geen raketgeleerde te zijn te beseffen dat het klimaat en alle doelstellingen van ‘onze’ regering uiteindelijk niet worden gehaald. De kern van de zaak: overbevolking wordt immers compleet genegeerd door politiek en overheid. Het oorzakelijke verband wordt om ‘politiek correcte dogmatiek’ niet gezien…
    Tja, regeren is niet vooruitzien. Het is geblindeerd met open grenzen politiek storten in een hoeveelheid ellende die straks niet meer te is overzien. Groei, groei, groei, tot aan de grenzen… en dan? Nog meer mensen…
    https://www.ad.nl/politiek/nederland-staat-muurvast-en-dat-kost-ons-bakken-met-geld~aa58ba60/

  2. Ik heb alle vertrouwen in dit geweldige kabinet. Onze premier heeft gevoelsvezels waar geen enkele voorganger aan kan tippen. Verder zijn er twee partijen die zich alleen laten gezeggen door het Woord van God. We hebben een vierde partij die dolgraag een referendum zou willen uitschrijven over dit belangrijke onderwerp, maar nu dit niet kan zich graag wil laten voorlichten door de vezels van de premier en hetgeen God, CDA en de ChristenUnie allemaal in het oor fluistert in de achterkamertjes. Nu maar hopen dat de duivel geen spelbreker is en de vezels van de premier bewerkt heeft.

  Comments are closed.