Lekker weg in eigen land

  8
  393

  Leestijd: 3 minuten.

  Het was een mooie dag, voor Gert-Jan Segers van de ChristenUnie, voor Klaas Dijkhoff van de VVD, voor Sybrand Buma van het CDA en voor Thierry Baudet van Forum voor Democratie. Voor even konden zij zich zaterdag losmaken van de sleur onder de Haagse kaasstolp. Dankbaar namen ze een bad in de menigte, toen aanhangers van hun partijen zaterdag bijeen kwamen in respectievelijk Zwolle, Den Bosch, Amersfoort en Amsterdam.Dankbaar was vooral Gert-Jan Segers omdat de leden van zijn partij zo positief met hem henk van lierop/frontbencher/gert-jan segersmeedenken en meebidden. De leden van zijn partij morren zelden op congressen en dat was ook dit keer weer zo. Wel is het asielbeleid van de coalitie een pijnpunt, nadat de ChristenUnie niet de uitbreiding kreeg van het kinderpardon. En dus hield Gert-Jan de partijleden voor dat hij toch maar mooi een stokje stak voor een poging van de VVD om een einde te maken aan de zogeheten discretionaire bevoegdheid van staatssecretaris Mark Harbers. Daardoor blijft de mogelijkheid bestaan om genade voor recht te laten gelden bij asielkinderen zoals Lili en Howick. En er is ook een bed-bad-brood regeling gekomen voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Gert-Jan wilde maar even gezegd hebben dat het beter is om de verantwoordelijkheid van regeren te dragen dan om boe te roepen vanaf de zijlijn. En natuurlijk blijft de ChristenUnie vechten voor het kinderpardon, ook al is het dan wachten op een volgende coalitie.

  Zorgen maakt hij zich over de jongeren. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog hebben we nu een generatie die minder goede vooruitzichten heeft dan hun ouders. Veel jongeren wordt het allemaal te veel en velen van hen kampen met burn out. Voor Gert-Jan Segers reden om de jongeren te bevrijden van hun studieschuld. Het leenstelsel heeft wat hem betreft zijn langste tijd gehad. Maar helaas voor de jongeren, ook hier is het wachten op een volgende coalitie.

  henk van lierop/frontbencher/klaas dijkhoffHeel wat luchtiger dan bij de protestanten van de ChristenUnie ging het eraan toe in Den Bosch. De leden van de VVD waren niet uitgenodigd voor een congres, maar voor een festival in de stad van zoete lieve Gerritje en carnaval. Met bier en bitterballen wilde de VVD laten zien dat het een volkspartij is voor ook het gewone volk. Premier Mark Rutte en fractievoorzitter Klaas Dijkhoff hadden hun maatpakken in de kleerkast gelaten en spraken in spijkerbroek en zonder stropdas de leden losjes toe.

  Klaas Dijkhoff maakte er niet een gewoon festival van, maar een heus proefballonnenfestival henk van lierop/frontbencher/mark ruttedoor maar liefst vijfhonderd voorstellen van VVD’ers de lucht in te sturen. Klaas werd verweten proefballonnetjes op te laten over criminaliteit in probleemwijken, een verbod op demonstraties tegen Zwarte Piet terwijl de Sint in het land is en nog zo het een en ander. Klaas ging een discussie met de zaal over het proefballonnetje van kernenergie niet uit de weg. Nederland moet zijn energievoorziening meer zelf gaan regelen. Als we het al niet doen voor het klimaat, kunnen we dat toch doen om minder afhankelijk te worden van rare regimes, zei hij, doelend op gas uit Rusland en olie uit de golfstaten.

  Minder popi ging het eraan toe bij Thierry Baudet in Amsterdam. Keurig in kostuum gaf hij voor zijn aanhang een klassiek concert op de piano. Thierry vierde al vast een feestje rond de val van het kabinet na de verkiezingen in maart, waarbij de coalitie de meerderheid verliest in de Eerste Kamer. En rond de Europese verkiezingen in mei, want Thierry ziet uit naar een alliantie van eurosceptische partijen.

  henk van lierop/frontbencher/sybrand bumaEn dan had ook het CDA nog een feestje te vieren. De partij van Sybrand Buma ziet zichzelf als de winnaar van de verkiezingen van afgelopen woensdag in een aantal gemeenten die werden heringedeeld. In Amersfoort werd daarop het glas geheven tijdens een bijeenkomst van zijn partij, die werd opgeluisterd door de satirici van De Speld.

  Al met al een mooie dag, maar niet voor staatssecretaris Paul Blokhuis. Hij presenteerde vrijdag zijn preventieakkoord dat Nederlanders moet aanzetten tot minder roken, drinken en ongezond eten. Op twitter waren beelden te zien van enthousiaste partijgangers die vrolijk met elkaar proostten en zich te goed deden aan de vette hap. Gelukkig voor Blokhuis hervat politiek Nederland na het weekeinde het normale saai Haagse bestaan.

  8 REACTIES

  1. Mooie foto van die pianist op het FvD-congres. Ook mooi, dat Baudet die muziek een plaats geeft, al vind ikzelf niet, zoals Baudet eerder liet weten, zoveel mis met andere muziek.

   Alleen jammer, dat hij niet zelf speelde, maar “slechts” zijn aanhang een concert aanbood. De pianist was niet Thierry Baudet, maar Nicolas van Poucke, een uitstekende pianist waar FvD mee voor de dag kan komen.

   Zelf spelen vond ik ook wel veel gevraagd van Baudet als je ook een congres in goede banen moet leiden, dus geen verwijt. Ik weet, dat hij aardig speelt. Baudet was overigens inderdaad keurig in ‘t pak, maar wel anders dan pianist Van Poucke.

  2. Ik haal mijn shag in Duitsland ! scheelt 3 euro 🙂 Wat weer omgezet kan worden in bier.
   het statiegeld hierop is goed voor een brood:)
   Politiek ga zo door en u zult zien die opstand in Frankrijk en Wallonië breidt zich uit! ook met de redenen om in opstand te komen.

   • @Bruinsma,
    Goed idee. Het is voor mij wel een reisje, België is dichterbij. Dat scheelt aldaar geloof ik nu een euro. Maar principieel, denk ik er over, dat belastingsgeld gewoon Nederland niet meer te gunnen. Ik krijg er tabak van, dat onzinnige geleuter…
    Hebben ze geen echte problemen op te lossen?
    Zat vandaag heel genoeglijk in de tram. Zaten daar twee kleuters met grote ogen te kijken hoe ik heel langzaam een perfect shaggie zat te draaien. Werkelijk ik had alle aandacht! Zie zo, dacht ik. Ik mag hier niet roken, da’s volstrekt redelijk, maar als die idioten ook rookhokken gaan weghalen onder het mom van een rookvrije generatie dan zal ik het niet laten net als hen de mentale wereld der kleinzieligheid te betreden. Politiek, ik krijg er kotsneigingen van!
    The show must go on.
    En ja hoor, het publiek is een en al oog. Shaggie’s draaien mag immers nog… 🤫

  3. “Al met al een mooie dag, maar niet voor staatssecretaris Paul Blokhuis. Hij presenteerde vrijdag zijn preventieakkoord dat Nederlanders moet aanzetten tot minder roken, drinken en ongezond eten. Op twitter waren beelden te zien van enthousiaste partijgangers die vrolijk met elkaar proostten en zich te goed deden aan de vette hap. Gelukkig voor Blokhuis hervat politiek Nederland na het weekeinde het normale saai Haagse bestaan.”

   Ik trek me van dat preventiebeleid geen moer aan. Dat betuttelen moet afgelopen zijn; ik doe wat ik zelf wil. En als men het duurder maakt, haal ik het in België of Duitsland. Vlakbij en grenscontroles mogen niet van de EU.

  4. Het is meer dan irritant als politici het beter weten hoe je moet leven. Zeker politici met een sprookjesboek in de hand die vanuit een geestelijk gegeven, bijkant een paar duizend jaar oud, u wel even de maat nemen hoe persoonlijk te leven.
   Kijk, belastingen betalen we allemaal. ‘T is voor een Rijk die daarvoor wegen aanlegt en ziekenhuizen bouwt. Maar in wat ik rijdt en hoe ik leef, is mijn keuze! Daar betaal ik wellicht het gelag voor, genot doet vrolijk leven, maar sterven beste Blokhuis doen we allemaal. Zelfs gezond leven zal de dood niet laten beven.
   Ik leef en sterf dus zoals het mij uitkomt. Euthanasie of roken, van mijn levenskeuzes blijft u af! Bouw wegen, ziekenhuizen. Zorg dat het niet failliet gaat. En leef vooral volgens u sprookjesboek. Uw levenskeuze laat ik u, u de mijne.
   U moet mijn vrijheid van keuze niet pogen onmogelijk te maken! Want het vuur van verzet laait op als u poogt, mijn geloof in mijn vrijheid te doven. U heeft uw kerk ik mijn shaggie. Er zijn onbeschreven grenzen. Overtreed ze niet. ☝🏿
   Ieder zijn vrijheid van geloof en keuze. Laten we vooral in harmonie blijven leven. Want stoken helpt niet… Hellevuur moet branden daar, waar het bedoeld is. Mijn shaggie.

   • Ondertussen vindt de PvdA dat de bemoeizucht en betutteling met het persoonlijke leven van de mensen nog niet ver genoeg gaat! (Zie link) Gelukkig is de PVV tegen.
    Dus rokers (4 miljoen?), drinkers en lekkere eters…
    Als je niet stemt, stem dan deze keer wel, op de PVV. Wellicht kunnen zij deze rood-christelijke bemoeizucht stoppen. Kom in’t verweer, want de vrijheid van keuze – een elementair mensenrecht – wordt hier ter grabbel gegooid.
    Democratie gaat op de heling. Want zoals de PVV zegt: er wordt wel over rokers, drinkers en veelvraten gesproken met niet met hen zelf! Zo wordt zelfs met medewerking van de VVD over onze hoofden besloten je (mensen) recht te ontnemen te besluiten hoe jij zelf consumeert!
    Dit is een start van een politiek gedonder die achter de voordeur en in je lichaam ingrijpt.
    Dit is een vorm van dictatuur die onder het mom van gezondheid mensengroepen zwaar discrimineert. Paria’s maken van rokers…
    Wat deden de Duitsers voor de Tweede Wereldoorlog uitbrak ook al weer? ☝🏿
    https://www.telegraaf.nl/nieuws/2836030/we-praten-over-mensen-die-roken-niet-met-hen

  5. Hier blijkt maar weer hoe onze politici zich tot het uiterste uitsloven om volk en vaderland te dienen. Vier partijen die echt werkelijk alles uit de kast halen om het volk en het vaderland te dienen. De grootste dienaar, blijkt het CDA te zijn. Ik zie tenminste dat het CDA de grootste is (en niet de grootste heeft, zoals soms hier en daar beweerd wordt). En dat Buma bescheiden is blijkt wel dat hij niet in beeld verschijnt, hier. Ik hou van bescheiden politici, dus het CDA is mijn partij dacht ik een moment. Maar ik hou ook van carnaval dus de VVD gooit ook hoge ogen. En natuurlijk wanneer ik Thierry hoor spelen ben ik helemaal van de kaart en ben helemaal voor het Forum van Democratie. Maar ook heb ik een zwak hart voor het meedenkende en de biddende ChristenUnie. Ik ben weer volop zoekende, vol met twijfels en onzekerheden. Op welke partij moet ik in vredesnaam stemmen? HELP!!!!

  6. “Keurig in kostuum gaf hij voor zijn aanhang een klassiek concert op de piano.”

   Gefopt! Had je er maar bij moeten zijn! 🙂

  Comments are closed.