Leve Brexit!

  6
  523

  Leestijd: 0 minuten.

  Brexit alleen maar kommer en kwel? Wel nee. Op de krijtrotsen mogen ze een onzeker avontuur tegemoet gaan, in de polder kan de vlag uit.

  Het is de gemakzucht ten top om de voetballer/filosoof J. Cruijff te citeren maar hij heeft weer gelijk. Elk nadeel etc. De polder profiteert van de Britse dwaling. Een record aantal bedrijven vestigt zich hier vanwege de Brexit. 140 inmiddels sinds het referendum van 2016 en het aantal groeit. En het zijn ook nog eens hoogwaardige bedrijven in de dienstverlening, ict, media. Die gaan fors investeren en voor mooie banen zorgen.

  Je zou bijna zeggen: kunnen niet meer lidstaten uit de EU stappen? Niet allemaal natuurlijk, er moet nog wat overblijven. Maar omdat regeren vooruitzien is zou de NFIA dat de voordelen van ons investeringsklimaat verkoopt, niet alvast potentiële doelen, Italië?, kunnen selecteren?

  Vroeger hadden we de VOC om de poet binnen te brengen. En nu de NFIA. De Hollandse handelsgeest gaat nooit verloren. Zet ‘m op, jongens!

  6 REACTIES

  1. Zelf ben ik voor Europa, maar zeker niet op deze manier. Om nu te denken dat Nederland het allemaal alleen kan, of te denken dat de EUpolitiek in het wereldgebeuren iets voorstelt lijkt mij getuigen van kortzichtigheid. China wordt de nieuwe wereldmacht en noch Nederland, noch de EU kan daar ook maar enige verandering in aanbrengen. Er wordt van alles geroepen, maar een langere termijn visie en daadwerkelijk samenwerken zowel in Nederland als de EU is ver te zoeken. Liever Nederland en de EU in de toekomst aan China overleveren dan eindelijk eens echt aan de slag te gaan, maar dat laatste hoeft niet meer, we zijn al lang te laat. De Chinezen zullen ons komen redden en we hebben het niet door, of we willen het niet door hebben.

  2. We gaan er pas op vooruit als we zelf uit de EU stappen. We gingen ten oorlog om onze eigen belangen veilig te stellen, Niet die van de EU. Die paar bedrijfjes, dat zegt niets.

   • In ons land en de EU regeren multinationals en links-activistische groepen, niet de gekozen volksvertegenwoordigers. Rutte loopt aan hun handje.
    De paar politici die terechte kanttekeningen maken bij het huidig beleid worden zwart gemaakt en neergezet als racist en haatzaaier. Misschien hoopt men stiekem op een volgende moord á la Fortuin?
    Wedden dat men, als het straks blijkt fout te zijn geweest, gaat roepen: “met de kennis van nu…?” De schade is dan al aangericht en wij burgers mogen er voor opdraaien.

  3. Vroeger werden er nog zee oorlogen gevoerd tegen Engeland om onze belangen veilig te stellen. Nu voeren de DEngelsen met zichzelf oorlog om EU belangen veilig te stellen. En maar zingen: rule Britannia, of zoiets.

   • Vroeger hadden we een Napolitaanse en Duitse invasie nodig om ons het zwijgen op te leggen en onze soevereiniteit te ontfutselen. Nu doet de Tweede Kamer het door ons uit te leveren aan een politieke EU. Vrijhandelsgeest is mooi maar de prijs voor’t volk is een zooitje financiële borgstellingen voor andere landen die hun zaakjes niet op orde hebben en – als het verkeerd gaat – ons financieel berooft & berooid. En wat er binnen ‘onze’ grenzen gebeurd, daarover hebben we als land steeds minder te zeggen. Wat andere landen aan mensen binnenlaten stroomt immers zoals de rivieren vanzelf door. Het land dat we waren verwatert net als de cultuur die we ‘zijn’. Zwarte Piet mag niet. Moorkoppen en historische straatnamen verdwijnen en minaretten verschijnen. Kerkklokken en luidsprekers met vreemdtalige gebedsoproepen… Diversiteit? Of worden we overspoeld en is dit prijs? Rule Hollandia ter land en ter zee wordt verkocht en doorgespoeld door de plee…
    Veilige-landers kunnen de bevolking terroriseren en de politiek doet er niets mee? Want grenzen zijn open en het gezag verdween. Van dat alles zullen de Britten geen last meer hebben. Hun gezag is immers herstelt. ‘Grenzen’ kunnen ze zelfstandig stellen. Wij niet meer…

    • Ronaldo, over een aantal jaren, als de EU verworden is tot een socialistische, dictatoriale eenheidsworst, gaan die bedrijven vanzelf weer terug naar het UK. Wie het laatst lacht……

  Comments are closed.