Lijsttrekkers

  1
  277

  Leestijd: 0 minuten.

  De meeste lijsttrekkers, of vermoedelijke lijsttrekkers, voor de verkiezingen van het Europees Parlement volgend jaar zijn bekend: Malik Azmani (VVD), Esther de Lange (CDA), Bas Eickhout (GroenLinks), Sophie in ’t Veld (D66), Paul Tang (PvdA) en Peter van Dalen (ChristenUnie). Niet echt wat je noemt klinkende namen.

  Een paar partijen moet nog beslissen wie ze naar voren zullen schuiven, zoals PVV en FVD. Maar ook dat worden vast geen topkandidaten. Welke politicus van enige statuur zou een gooi willen doen naar een plekje in een parlement dat zijn partij zo snel mogelijk wil afschaffen?

  Het tweede kabinet-Balkenende voerde ooit campagne voor de Europese grondwet onder het motto “Europa, best belangrijk”. Te oordelen naar bovenstaand rijtje lijsttrekkers een verkeerde leus. Dat had moeten zijn: “Europa, best onbelangrijk”.

  1 REACTIE

  1. Inderdaad, Europa, best onbelangrijk. Het is een instituut dat strooit met regels en wetten. Nog erger dan in Nederland. Neem nou de Brexit. Wat is nou het probleem met de Brexit? De passage-controle van de Stena Line North Sea duurt nú anderhalve minuut vanwege een snelle scan. Na 29 maart 2019 gaat die scan gewoon enkele minuutjes langer duren….. handje klap tussen Nederland en het VK, onze één na grootste handelspartner, laten we dat niet vergeten. En wat nou Brexit. Het VK is immers van levensbelang voor Rotterdam! De EU mag blij zijn dat er geen Nexit is gekomen. En als ze daar in Brussel hun snavel niet houden en een beetje dimmen kómt er nog een Nexit!

  Comments are closed.