Lili en Howick

  23
  672

  Leestijd: 0 minuten.

  Hét nieuws van dit weekend is dat Lili en Howick niet zullen worden uitgezet naar Armenië, maar in Nederland mogen blijven. Het besluit van staatssecretaris Mark Harbers (Immigratie) om de hand over het hart te strijken wekt grote vreugde in de Tweede Kamer. Vooral uiteraard bij de partijen die toch al vinden dat het vluchtelingenbeleid ruimhartig dient te zijn, zoals GroenLinks, PvdA en de coalitiefracties D66 en ChristenUnie. Partijen die steeds maar waarschuwen voor de aanzuigende werking van zo’n ruimhartig beleid, zoals Harbers’ eigen VVD, hielden zich muisstil.

  Ook PVV-leider Geert Wilders zweeg in alle talen. Hij had natuurlijk zijn gebruikelijke riedel kunnen afsteken dat de grenzen potdicht moeten en dat er in Nederland geen plaats is voor ‘gelukszoekers’. Maar Wilders kijkt een groot deel van de dag op Twitter. En daar kon hij afgelopen week zien dat heel wat kiezers die dat doorgaans volledig met hem eens zijn, het nu schandalig vonden dat Lili en Howick het land uit moesten. Dan kun je twee dingen doen: of je eigen electoraat tegen de schenen schoppen, of je mond houden en doen alsof je neus bloedt.

  23 REACTIES

  1. Het is gewoon belachelijk dat er wetten zijn die het mogelijk maken dat er ellenlange procedures gevolgd kunnen worden. Het is een open deur dat hier, met name kinderen de dupe van worden. Dat is al jaren bekend en deze misstand wordt in stand gehouden door de dames en heren politici die naar goed gebruik hun handen in onschuld wassen omdat zij absoluut geen schuld in zichzelf vinden. En als er weer eens een situatie aan de orde is zoals hier dan zijn er weer tientallen deskundigen die hun wijsheid aan het volk ventileren en zijn er politici die in stilte gewerkt hebben om gerechtigheid te laten zegevieren over het recht en andere politici die in stilte gewerkt hebben om het recht te laten zegevieren over gerechtigheid. Deze strijd kan telkens weer, dankzij onschuldige politici blijven worden gevoerd. Dit met het doel dat eens recht en gerechtigheid, als een eenheid, het volk voorgehouden zal worden en dat recht en gerechtigheid eensgezind, dankzij integere, betrouwbare en deskundige politici zullen zegevieren mits zij niet voor de voeten gelopen wordt door domme, boze burgers die niet verder komen dan dat de onderbuik zal en moet zegevieren (toen de dames en heren politici dat ontdekten konden zij niet anders in landsbelang dan het adviserend referendum afschaffen). Mijn fan blijft Dries, wat een man. Niet buigen naar links, noch naar rechts, alleen buigen voor recht en gerechtigheid. Ik krijg nog tranen in mijn ogen toen hij deze blijde boodschap verkondigde en ja het volk lust geen profeten die het volk leiden van het duister naar het licht.

  2. We moeten ons niet ergeren aan onze meest gewaardeerde opponent Gerald. Hij verblijft veel in Italië, maar zegt dat hij nog free-lance werk doet voor de overheid. Het verbaasde me steeds dat hij als werkende zoveel tijd heeft om iedereen te bekritiseren.

   Nu schiet me te binnen dat dat misschien wel die betaalde free-lance baan is: zijn opdracht is om kritiek van burgers te pareren. Gun hem zijn baan.

   • Heer Holleman, dank voor het compliment: meest gewaardeerde opponent. Ik zou het willen aanvullen tot, “enige en meest …”
    Er komt wel eens een enkele nieuwe opponent langs, soms op mijn persoonlijke uitnodiging (ik vind het ook maar een eenzaam bestaan hier), maar die haken snel weer af. Desgevraagd geven ze dan aan, dat ze liever op serieuze sites hun tijd besteden en niet met uitsluitend rechtse aanhang, waarvan velen niet gehinderd door al te veel kennis en inzicht, uitzonderingen daargelaten. Als de oppositie op deze site beperkt blijft tot ongeveer één deelnemer, in mijn persoon, blijft er nog wel een beetje leven in de brouwerij, Haasnoot laat zich altijd snel en graag krachtig horen, maar is het toch eigenlijk een saaie boel. De enige die er nog wat van opsteekt ben ikzelf, heb ik wel eens de indruk, de rest bevestigt elkaar vaak.
    Dus ik blijf zeker meedoen, ondanks de beschuldigingen aan mijn adres van domheid, onzin, en andere fraaie bewoordingen, maar daar kan ik tegen. Ik zou alleen wensen, dat dat in correct Nederlands gebeurt en niet met spelling-, stijl- en grammaticafouten. Nu lijkt het soms of ik niet meer aandacht voor onze fraaie taal waard ben en dat voelt bijna beledigend.

    Mijn werk biedt mij een voldoende inkomen tegen weinig te besteden uren, de ideale baan dus. Ik verblijf en werk inderdaad vaak in Italië. Ben net weer terug na een verblijf van enkele maanden. Daar werk ik niet voor de Nederlandse overheid. Maar zoals u weet, in Italië zijn veel officiële instanties gevestigd met massa’s kansen voor opdrachten. Kan ik iedereen aanraden. Het maakt ook, dat ik redelijk goed weet hoe die samenleving functioneert, want ik heb er veel vrienden, reis er rond, heb er woonruimte, betaal er belastingen, gebruik energie en water, medische voorzieningen, etc. Italianen zijn overlevers pur sang, heel vindingrijk en taai. We kunnen ervan leren en ik zou er willen wonen! Maar dan ga ik jullie Nederlandse klaagzangen missen, zo mooi.

    • Ik zou alleen wensen, dat dat in correct Nederlands gebeurt en niet met spelling-, stijl- en grammaticafouten. Nu lijkt het soms of ik niet meer aandacht voor onze fraaie taal waard ben en dat voelt bijna beledigend.
     Dus ik ? al wat ouder niet altijd even fit? vaak ruzie met mijn mobieltje:( niet gestudeerd mag niet mee doen 🙁 snik
     Lekker links bent u ?

     • @Bruinsma
      Ik deel uw probleem met de smartphone, vooral als die smarter wil zijn dan ik. Uw weet het: ” People who are trying to be smart are annoying to us who know we are”.
      Als ik echt wat wil zeggen, prefereer ik de desktop.

     • U bent de laatste die ik zou willen missen, serieus. Eigenlijk wil ik niemand missen, zelfs niet om taalblunders. Uw link met links ontgaat me.

      Dit is een boeiende site, waar heel gemakkelijk andersdenkenden ontmoet kunnen worden, voor mij tenminste. Voor rechtse aanhang lijkt het me eerlijk gezegd wat saai, zo onder vrijwel alleen gelijkgestemden. Maar u zult waarschijnlijk toegeven, dat er hier schrijvers zijn die het lagere school niveau voor de Nederlandse taal nooit hebben bereikt. En dat is des te erger, omdat ze de 50-er en 60-er jaren van heel degelijk onderwijs zeker hebben meegemaakt. Foutjes met een toetsenbord, maak ik trouwens ook, pik je er zo uit, want dat zijn altijd dezelfde.

   • @Gerald
    Dank voor de uitleg van uw achtergrond. We delen de liefde voor Italië, maar u spreekt kennelijk andere mensen dan mijn zus die daar al 40 jaar woont. Ik moet u corrigeren wat betreft de politieke voorkeuren van andere commentatoren. Die lijken me meer gefrustreerd links. Maar zoals Wim Kan al zei: drie maal linksom is ook rechtsom. Ik stemde ooit FvD, maar houd het nu maar op de PvdD, hoewel mijn ideeën daar vaak ver vanaf staan, zoals u zult hebben gemerkt. Net als Marianne Thieme ben ik toch van mening dat er een einde moet komen aan de bio-industrie???

    • Mijn relatie met Italië bestaat al het grootste deel van mijn werkzame leven, namelijk ruim 20 jaar. Ik ben daardoor in staat naar elke uithoek van het land te reizen, zoals Lampedusa of Genua deze zomer. Maar ik maak daar niet onnodig gebruik van. Ik moet wel “bekennen”, dat ik meer in linkse kringen verkeer, al zijn veel van mijn contacten overgestapt naar M5S. Gelukkig komen nu relatief veel van hen op die keuze terug, of starten een nieuwe politieke beweging, nog zonder naam of bekendheid.
     Wat betreft PvdD delen we de waardering voor die partij en (sommige) van hun standpunten.

    • Klopt helemaal wat u zegt, ik was tientallen jaren SP’er en hoopte dat die – toen de PVV op kwam – met een andere populistische partij zou samenwerken (wat nu dus wel geschiedt in Italië). Wat schetste mijn verbazing, ze deden mee aan de cordon sanitaire van de PVV. Roemer wilde liever met de sociale verraderspartij in zee (PvdA) en het Eurofile D66.
     Toen brak mijn klomp.
     En in Rotterdam sloten ze een verbond met een Sharia-partij… ?
     Mooi niet!
     Trouwens nu we het er over hebben, de AfD in Duitsland stroomt vol met SPD-stemmers die teleurgesteld zijn in Merkels immigratie-politiek. Hoewel gepoogd wordt om de AfD als extreem-rechts weg te zetten, geloof ik dat niet. Ex-SPD’ers worden toch niet ineens neo-nazi’s??
     Ik schreef het al eens eerder tegen Piet. De SPD schept met haar eurofile immigratie politiek het AfD. Een stem op de SP is nu helaas een stem op D66, GroenLinks en de PvdA. Da’s dus diezelfde (Merkel) politiek. En met D66 nu als extra: weg referendum.
     Jammer, want sociaal-economisch ben ik het helemaal met ze eens.

  3. Ik lees dat 100.000 mensen vóór een ruimer kinderpardon zijn. Ik vraag me af of D66 en CU dit gegeven zullen gebruiken om dit ruimere pardon doorgevoerd te krijgen. 300.000 handtekeningen en een negatief referendum over associatie met Oekraïne waren niet genoeg om de democraten van de koude grond te overtuigen. Ik roep ze op om nog één keer een referendum over dat kinderpardon te houden. Ze moeten er wel bij zeggen dat met de kinderen de ouders en wellicht de grootouders bijna automatisch meekomen. Vraag me af of er dan nog een meerderheid van de bevolking voor is. Zo ja, het zij zo. Men kan niet zeggen dat mensen hiervan geen verstand hebben.

   • @Holleman,
    Geheel met u eens.
    Da’s nu leuk ‘voer’ voor een referendum. Hoeven ‘ze’ de staatssecretaris ook niet te bedreigen. Kan ie lekker veilig thuis – zonder onder te duiken – het resultaat afwachten… Scheelt ook een hoop polarisatie! En rechtsongelijkheid…
    En als het volk ja zegt (stom denk ik dan) maar best het zij zo, zal ik dan zeggen en met gerust hart kan ik het dan ook gevoelsmatig accepteren.
    Nu zie ik wetteloosheid, fraude, chantage (op’t eind zelfs dreigen met zelfmoord van de moeder) en zie dat dat helpt. Dus waarom zou ik de wet accepteren als die niet voor anderen – zelfs niet-Nederlanders (of juist niet-Nederlanders) geldt!
    Een illegaal mag hier schijnbaar alle wetten overtreden en frauderen – pardon de ING trouwens ook – en krijgt dan haar/zijn zin. Krijgt eventueel – als je het echt bont maakt – een gratis huis en een uitkering.
    Of in’t geval van de ING een boete (waarschijnlijk kleiner dan de witwas-winst) en wellicht een bonus van de baas, maar geen gevangenisstraf.
    Dus waarom zou ik nog repect voor’t (zwakke) gezag hebben of voor ‘s-lands wetten???

    Persoonlijk verwacht ik – net als u – dat de zwijgende meerderheid van de bevolking tegen is.
    Het zijn wellicht de schreeuwers en de vertegenwoordigers van de assiel-industrie die hier zo worden gehoord… De meerderheid in de Tweede Kamer (voor’t besluit de Armeniërs hier te laten blijven) – zo leert het referendum over het Oekraïne-verdrag – wil niet ‘altijd’ de juiste reflectie zijn van hoe het bij het volk ligt. Hoewel, zoals u terecht aangeeft – dan die wil van het volk gewoon door de politiek gepasseerd wordt als de uitkomst niet bevalt.
    Dus tja…
    Wetteloosheid heerst vandaag de dag… Wat valt er nog over te zeggen?
    We leven in een bananenrepubliek – de leugen regeert – misdaad en fraude loont… Witwassen ook. En naar’t volk wordt toch niet geluisterd.

  4. Voor mij is het duidelijk dat onze immigratiewetten niet deugen want hoe bestaat het dat de moeder tig keer in beroep kon gaan tegen een afwijzing, waardoor deze situatie kon ontstaan? Om vervolgens kinderen die hier op hun 2e en 3e jaar zijn gekomen en volstrekt aangepaste Nederlanders zijn, na 10 jaar uit te willen zetten.
   Een voorbeeld stellen over de rug van weerloze kinderen laat zien dat dit kabinet geen enkel menselijk gevoel heeft; ineens principieel (Rutte) zijn is kletskoek net als de smoes van Harbers dat de situatie zou zijn veranderd; dat gelooft niemand.

   En wat te denken van rechtsongelijkheid? De hoofdkraker van “we are here” kreeg na 15 jaar lang te zijn afgewezen plus zijn laatste kraakactie ineens wel een verblijfsvergunning. Men deed blijkbaar in zijn broek voor dit figuur. Dwarsliggen helpt!

   En waarom krijgen criminele asielzoekers en mensen die weigeren zich aan hun nieuwe thuisland aan te passen, hier wel een verblijfsvergunning als ze maar uit het “juiste” land komen? Volstrekt onacceptabel, ook al is het volgens de huidige regels.

   Conclusie is dat de immigratiewetten voor geen meter deugen en dat de gemiddelde Nederlander dat niet meer pikt en in opstand komt en dat is maar goed ook. Dat zal ook in de komende verkiezingen tot uiting komen.
   Daarom stem ik op Fvd om veel kortere asielprocedures af te dwingen en de beroepsmogelijkheden drastisch te beperken en dit soort idiote toestanden te voorkomen.

  5. Toch lastig voor populisten en rechtse partijen, dat de regering nu eens besluit wat een meerderheid van de bevolking steeds al wilde. Overigens vind ik het perfect dat die kinderen mogen blijven. Ik hoop alleen, dat ook de moeder weer terug komt. Anders lijkt de actie, en zeker het effect ervan, toch wel een beetje op de acties van Trump om kinderen van ouders te scheiden en waar veel Nederlanders ook erg tegen waren. De terugkeer van de moeder is een logische vervolgstap.

   • Die meerderheid – als het waar is wat u beweert – wordt vanzelf een minderheid zo…
    Laten ze vooral zo doorgaan… ??
    Gelukkig worden er ook steeds meer Zweden bekeerd…
    De ondergang van de sociale democraten en haar soortgenoten wordt alleen maar verder gestimuleerd. Nu nog even een klein sociaal democratisch zetje naar een federaal Europa en de Duitse AfD en haar soortgenoten kunnen voor eens en altijd, federaal van bovenaf, dit tij ten goede keren…

    • Inderdaad! Ga vooral stemmen op FvD of PVV.
     FvD en PVV zullen ongetwijfeld worden uitgesloten van bestuursmacht door het kartel maar een groeiende aanwezigheid van deze partijen in Provinciale Staten en beide Kamers verandert wel de stemverhoudingen; daarvan kunnen ze door geen enkele partij worden uitgesloten.
     En dat maakt het voor het kartel steeds moeilijker om dingen door te drukken; dwars liggen helpt!

   • @Gerard
    Populisten is een denigrerende aanduiding van politici die – volgens gevestigde partijen – meewaaien met het “gesundes Volksempfinden” (een andere beledigende term). Zou eigenlijk taboe moeten zijn zoals je een neger niet nikker moet noemen. Maar goed, de gevestigde partijen bedienen zich ervan en populisten moeten het maar opvatten als een geuzennaam naar de befaamde strijders tegen Spaanse overheersing. Toen de landvoogdes Margaretha van Parma bang werd van edelen die om meer vrijheid verzochten, sprak raadsheer Charles de Berlaymont de befaamde woorden : N’ayez pas peur Madame, ce ne sont que des gueux. ( Wees maar niet bang mevrouw, het zijn slechts schooiers)

    Mogen deze “populisten” de gevestigde partijen partijen nu populisten noemen, nu ze zwichten voor de emoties rond Lili en Howick? Ik lees dat er een petitie is met 100.000 stemmen voor een ruimer kinderpardon omdat er honderde gevallen zijn zoals Lili en Howick. Dit is toch echt symptoombestrijding. Waarschijnlijk makkelijker voor de regering dan wetten te maken die het eindeloos procederen onmogelijk maken; makkelijker voor de IND die een schop onder de kont moet krijgen om asielaanvragen sneller af te wikkelen en makkelijker voor de marechaussee die de taak heeft om uitgeprocedeerde mensen het land uit te zetten. Nederland gaat kapot aan zijn gedoogcultuur die geen uiting is van mededogen, maar van lamlendigheid.

  6. Laura Dekker, we are here, de moeder en parasieten rond om Lili en Howick schijten op de wet en schijten op de rechtbank.
   Ga zo door en ook het binnenhof staat tot de neus in het stront.

   • Ps voor de kinderen denk ik mooi het is klaar maar dit had nooit zo mogen gaan.
    En was die moeder Nederlands was ze waarschijnlijk uit de ouderlijke macht gezet.

  Comments are closed.