Lilian Roemer

  18
  526

  Leestijd: 0 minuten.

  Voor Lilian Marijnissen was het vandaag een belangrijke dag. Tijdens een partijcongres in Hilversum beleefde ze haar vuurdoop als nieuwe SP-leider.

  Ze deed enorm haar best, al moest ze wel erg vaak op haar papiertje kijken. Alle van de SP bekende thema’s kwamen langs in haar toespraak: de bazen die veel meer verdienen dan hun personeel (‘schandelijk’), de valse beloftes aan Groningen, de knelpunten in de zorg, de nulurencontracten, de discriminatie van migranten op de werkvloer, het afschaffen van het referendum en nog zo het een en ander. Hoewel ook Geert Wilders, Thierry Baudet en D66 een veeg uit de pan kregen, wees Marijnissen toch vooral ‘roofkapitalist’ Mark Rutte als grote schuldige aan. Van hem zal ‘het land worden teruggepakt’.

  Precies het soort dingen dus die Emile Roemer ook altijd zei, of gezegd zou kunnen hebben op SP-congressen. Waarom Marijnissen het zoveel beter zal gaan doen dan haar voorganger, werd dan ook niet onmiddellijk duidelijk. Maar misschien moeten we niet meteen oordelen op basis van haar eerste grote optreden. Dus zijn we benieuwd naar het tweede.

  18 REACTIES

  1. @Piet,
   Reactie op Piet 28 jan at 12:39

   Pardon Piet – wat maak je me nou??,
   Op de lijst – zie link – mis ik daar soms nog een linkse partij/groep?
   Is dat allemaal tegen FvD omdat het racistisch zou zijn?
   Zelfs fascistisch ondertussen?
   Ze zijn allemaal m.i. een pot nat. Nuanceren zouden ze eerst zelf moeten leren, voordat ik er aan ga beginnen. Als je tegen polariseren, lasteren, demoniseren en tegen haat creeeren ben moet je niet met de AFA mee lopen onder het mom geen racistische FvD in de Amsterdamse raad.
   Ik zou het willen omdraaien Piet.
   Ik zou willen dat de SP – PvdA – GroenLinks – D66 zich eens genuanceerd uitspraken. Dan wordt een 71 jarige FvD man misschien niet ‘bedreigd en besprongen’ bij het uitoefenen van zijn ‘democratisch’ recht… Want wat Pim overkomen is, wordt met groot enthousiasme weer geprobeerd.
   Of zie jij dat anders??
   Vind jij het normaal wat nu aan de gang wordt gezet? Wat hier gebeurt?
   Ik vind dat die partijen als ze nog een beetje democratisch fatsoen hebben zich openlijk moeten distantiëren van deze valse hetze. Een – onterecht – vijandbeeld creeeren. Want dat doen ze…
   Dan pas zal ik mij nuanceren…
   Gaarne dus je oproep aan iemand anders richten. Zie lijst.
   https://www.powned.tv/artikel/links-collectief-ageert-tegen-racisten-van-pv

   • @Piet,
    Bij nader inzien, heb je wellicht een punt. In die zin, dat ik niet alle linkse mensen over een kam kan scheren, dat is niet juist. Er zullen er ook wel zijn die deze hetze en geweldadigheden afkeuren. Die begrijpen dat je zo niet politiek moet bedrijven, anders gebeuren er ‘ongelukken.’
    Ik zal voor hen het beestje dan bij de juiste naam noemen. De linkse partijen en groepen.
    Ondertussen wakkert het vuur aan. Wordt er zelfs daadwerkelijk tot geweld opgeroepen (zie link). Wat nu als er gewonden of doden vallen… Er dan tegenreacties gaan komen van andere ‘rechtse’ groepen. Komt dan de linkse politiek pas bij zinnen?
    Dit is toch bij elkaar een grof schandaal?
    Hetze en laster, voor een paar zeteltjes…
    http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/01/joop-nl-schrijver-moedigt-geweld-tegen-fvd-activisten-nog-wat-meer-aan-fvd-jaagt-mensen-de-dood-in-je-mag-hard/

   • @Ronaldo
    Je concludeert veel te snel, combineert allerlei waarnemingen toe één nieuwe en trekt vervolgens passende conclusies. En daarmee doe je precies wat ik in mijn reactie bedoel, namelijk alle linkse groeperingen op één hoop gooien. Ik zou willen, dat dat stopt. Ik doe daar in ieder geval niet aan mee.

    • We zullen zien. Voorlopig slaat heel politiek links in Amsterdam de handen ineen en doet mee met deze schandalige hetze. Zolang het voltallige linkse blok in de Tweede Kamer zich niet distantieert van deze demonstratie, is zij in mijn ogen schuldig aan demonisering.
     Ik vroeg al: zeg mij welke linkse ‘groep’ daaraan niet mee doet. Daarop geef jij mij geen antwoord. Ik weet genoeg. Ik maak hier op het forum nu alleen nog een uitzondering voor de individuele mens. Tenzij later nog anders bewezen, houd ik het bij mijn opinie over ‘politieke linksen partijen’ bij deze…
     Dus, trek ik een voor jou volstrekt andere conclusie. Politiek links – inclusief D66 – is verantwoordelijk voor deze ‘levens’ gevaarlijke volkshetze.
     En dat reken ik ze aan…
     Tenzij straks anders bewezen…
     Maar alleen in de nabije toekomst zal ik dat weten.
     http://media.tpo.nl/column/briefje-jan-aan-lodewijk-asscher/

  2. Het grote verschil met Emile Roemer is dat Lilian Marijnissen beter van zich af kan bijten. Eigenlijk jammer dat het in de politiek niet mogelijk is om zo’n man als Emile aan het roer te hebben want vriend en vijand waren het erover eens: Emile is 100% integer, vriendelijk, beschaafd en het tegenovergestelde van een egoïst.
   Nou is Lilian dat allemaal ook, maar Lilian deinst er niet voor terug om mensen stevig van repliek te dienen als ze onzinnige uitspraken doen. Zoals Emile helaas te beschaafd was om Rutte voor leugenaar uit te maken toen deze onbeschaamd durfde te beweren dat het eigen risico zorg bij de VVD niet omhoog zou gaan. Dat hij stond te liegen is inmiddels iedereen wel duidelijk maar Emile kon zich niet voorstellen dat iemand dit werkelijk zo schaamteloos kon doen. Maar ja, Rutte won er zelfs het debat door! De mens wil kennelijk bedrogen worden…
   Ik vermoed dat Lilian de vloer zou hebben aangeveegd met Mark – tenminste, dat hopen we dan.

   • @Petra
    Ik ben steeds weer verbaasd, dat die aanvaring tussen Roemer en Ruitte in 2012 over de kosten van de gezondheidszorg er weer bij gehaald wordt. Rutte verdient daarin niet de schoonheidsprijs, maar hij stond in dat debat ook niet keihard te liegen. Het was een definitiekwestie. En Roemer was gewoon even niet zo goed bij de les. Het zou hem later gesierd hebben, dat hij dat gewoon had toegegeven en eventueel voor eigen voordeel gebruikt door bijvoorbeeld te laten zien, dat Rutte niet open is en “het beestje niet bij de naam (hogere kosten) noemt”. Rutte maakte heel slinks onderscheid tussen eigen risico en eigen bijdrage, zonder dat met zoveel worden te zeggen. Dat zijn twee verschillende begrippen en hij liet Roemer, die zich dat eigenlijk wel begrijpelijk even niet zo gauw realiseerde, er gewoon intuinen. Voor de kosten van gezondheidszorg die voor rekening van verzekerden komen, maakt dit allemaal natuurlijk niet zoveel uit: eigen risico of eigen bijdrage, het verdwijnt immers uit dezelfde portemonee. Het was gewoon een debatslimmigheidje, Rutte heeft zoiets vaker laten zien. En ook dit jaar is het eigen risico niet veranderd, maar worden er steeds meer eigen bijdragen van verzekerden gevraagd.

    • Grotendeels mee eens. Daarbij was Rutte beter voorbereid en had een sterkere presentatie – daar ligt zijn kracht en Roemers’ zwakte.
     In 2013 werd het eigen risico wel verhoogd van 220 naar 350 EUR.

  3. Als je niks te zeggen hebt, kun je beter geen stukje schrijven. Of in ieder geval niet publiceren.

  4. Inderdaad. Nu is het nog afscheid nemen van Roemer. Als dit afscheidsfeesje voorbij is en Roemer voorgoed van het toneel verdwenen is kan Lilian pas echt ‘uit de verf komen’… Ben benieuwd of ze met Forum voor Democratie wil samenwerken – in ieder geval wat bestuurlijke vernieuwing betreft – of dat de ‘PVV uitsluiting’ ook straks het FvD betreft.
   D66 doet in ieder geval alle moeite van FvD en PVV een eenheidsworst te maken. Een naar m.i. valselijke vergelijking die totaal geen hout snijdt. Maar ja, ontdaan van haar ‘kroonjuwelen’ – waar Thierry nu zo’n goede sier mee maakt – kan je natuurlijk niets anders dan ‘onhebbelijkheden’ verwachten. Het demoniseert er intussen op los, de oude rol van de PvdA overnemend, zich opwerpend als hoeder der diversiteit – alsof het FvD daar tegen zou zijn…
   Te veel is te veel het moet de rest niet ondersneeuwen, that’s all…
   Je mag toch ook opkomen voor je eigen cultuur en autochtone bevolking? Nog meer migranten en andere culturen is wellicht ondertussen te veel van het goede, maar wat er is kan blijven dus waar hebben we het over?
   Ook de SP onder Lilian maakt zo’n beweging. Genoeg is genoeg, dus waarom de oplossing niet zoeken naar nieuwe wegen zoals opvang in de regio? Humaan ja. En natuurlijk integer. De eerste voorzichtige verschuiving vergeleken met Roemer is al zichtbaar. Nu nog even wachten en eens zien of de vernieuwde leiding van de SP verder gaat bewegen…

   • Mmmm, volgens De Telegraaf blijft de SP voor een ‘ruimhartig’ asielbeleid. Bovendien blijft Lilian zeuren over een etentje dat Thierry eens had met iemand die ze niet zien zitten…
    Ondanks de nadrukkelijke officiële verklaring van FvD dat ze zich verre van racisme houden en niets met dat gedachtegoed te maken willen hebben.
    Ach ja, zucht, links blijft links en op dat terrein vals en slinks… Het maakt niet uit wat je verklaart of wat je bent, ze blijven het tegendeel suggereren. Oost-Indisch doof… Zo goedkoop scoren en o zo dom. Gooi het land dan maar lekker open. En beschuldig vooral iemand van uitsluiting terwijl je het politiek zelf uitgevonden heb. Teleurstellend…
    Ach ja. Ook Lilian zal het niet willen leren. Leeft in haar eigen linkse wereldje. Jammer…
    Krimpen dan maar…
    https://www.telegraaf.nl/nieuws/1566903/geen-nieuwe-migratiekoers-sp

  Comments are closed.