Linkse samenwerking

  4
  525

  Leestijd: 0 minuten.

  Terwijl de verschillen tussen PvdA en GroenLinks volgens de Stemwijzer steeds kleiner worden, nemen die tussen de PvdA en de SP kennelijk alleen maar toe. Een dieptepunt wordt bereikt in een campagnespotje van laatstgenoemde partij, over ene Hans Brusselmans. Die lijkt uiterlijk sterk op Frans Timmermans, de eurocommissaris en PvdA-lijsttrekker bij de Europese verkiezingen. In een luxueuze villa kijkt Brusselmans aanbiddend naar een portret van Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie. Ook schrokt hij een van de vaderlandse driekleur voorzien taartje naar binnen. Een voice-over zegt dat ‘de Europese elite’ Nederland wil opslokken. Die stem meldt en passant dat EU-bigshots als Timmermans 30.000 euro per maand cashen.

  PvdA-leider Lodewijk Asscher neemt op Twitter scherp afstand van het hatelijke spotje. Hij laat zijn SP-collega Lilian Marijnissen weten dat zijn partij ‘een positieve campagne voert voor een sociaal, eerlijk en duurzaam Europa’. Tegelijk pakt hij Marijnissen nog even terug met de woorden: “Deze actie staat jou minder dan die Ferrari.” Met dat laatste doelt Asscher op de kostbare sportwagen, waarin de SP-leider rondreed tijdens de Provinciale Statencampagne.

  Met andere woorden: die samenwerking op links is nog ver, nog héél ver weg.

  4 REACTIES

  1. @Janneke,
   Het is evident dat een ‘rijk’ land als Nederland met een begrotingsoverschot en een lage staatsschuld – gecreëerd met ‘vele sociale hervormingen’ waaronder Asschers AOW-leeftijdverhoging – in een federaal Europa wordt aangesproken belastinggeld over te maken naar ‘minder’ bedeelde staten.
   Staten waar begrotingstekorten niet zijn ‘weggemasseerd’ door dit soort hervormingen (lees bezuinigingen) zoals op onze AOW. Waar staatsschulden blijven oplopen en niet verminderen.
   U mag als Nederlandse vrouw bij voorbeeld tot 67 jaar doorwerken (straks zelfs 71). Maar als u nu een Italiaanse bent mag u al met 57 jaar met pensioen (zie link).
   In Frankrijk werkt men ook korter. Het zijn WEL de landen met de grootste schulden en begrotingstekorten. In een federale unie wordt dit gesaldeerd via belastingtransfers (= NL-belastinggeld overmaken). Belastinggeld dat u evenwel opbrengt door langer door te werken opdat burgers in landen waar niet hervormd werd en wordt toch eerder kunnen stoppen met werken. U als Nederlander betaald het gelag. De Franse en Italiaanse vrouw lacht. ?
   https://www.ad.nl/buitenland/italianen-eerder-met-pensioen-en-basisinkomen-voor-allerarmsten~aa7f6345/

  2. Want wie gaat dat allemaal betalen?
   Benieuwd, wat “dat””allemaal” in uw ogen voorstelt.

  3. Ik vind het satirische filmpje van de SP over Hans Brusselmans geweldig! Het legt exact de vinger op de zere plek en het kartel heeft er geen weerwoord op.
   Wil je een EU-dictatuur met Franske aan het hoofd, dan stem je Frans Timmermans!

   Omdat het kartel geen weerwoord heeft, begint het kartel dus over uiterlijkheden om maar niet op de ware inhoud in te hoeven gaan; een bekend principe in de politiek.

  4. Eindelijk komt de SP uit haar cocon. ?? Laten we eerlijk zijn: wat bazelt Asscher nou over ‘linkse’ samenwerking? Een federaal Europa is een PvdA ideaal, NIET dat van de SP.
   Samenwerking deed de PvdA – Asscher – eerder toch liever met de VVD? PvdA preekt links maar doet het verdomd liberaal als ze in een regering zit. Zal Timmermans in Europa dan anders zijn?
   PvdA = verkapt links liberalisme. Geef mij dan maar de SP, da’s voor de burger echt socialisme.
   Asscher heeft boter op zijn hoofd. Samenwerken in Europa is in de visie van de SP toch wat anders dan wat Timmermans en de PvdA wil. Nederland opslokken t.b.v. superstaat Europa. Daar worden wij burgers alleen maar armer van. Want wie gaat dat allemaal betalen?
   Moeten we zeker nog langer doorwerken, meneer Asscher? Want AOW naar 65 is al onbetaalbaar… volgens uw PvdA (en eurofiel GroenLinks). De Fransen en de Italianen? Die lachen in hun vuistje en gaan vrolijk eerder met pensioen. Wachten op een ‘sociaal’ federaal Europa waarin Nederlandse burgers hun steentje bijdragen. Aan hun begrotingen en… hun pensioen.
   https://nos.nl/artikel/2283747-hans-brusselmans-van-sp-maakt-tongen-los.html

  Comments are closed.