Lintje

  3
  249

  Leestijd: 1 minuten.

  Brunei, een schatrijk olielandje in Zuidoost-Azië, heeft een aantal shariawetten ingevoerd. Het gevolg is dat homoseksualiteit met de doodstraf door steniging kan worden bestraft en diefstal met het afhakken van een hand.

  Barbaars, vindt D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma. Hij wil dat minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) de ambassadeur van het staatje ter verantwoording roept. Blok zou moeten eisen dat de gewraakte wetten weer van tafel gaan.

  Dat zal niet helpen. De minister deed eerder al een beroep op Brunei om de wetten niet in te voeren, en dat had geen enkel effect.

  Extra vervelend is dat de sultan van Brunei zich sinds 2013 Ridder grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw mag noemen. Die hoge onderscheiding kreeg hij door toenmalig koningin Beatrix uitgereikt bij een staatsbezoek. Bij dergelijke gelegenheden wisselen staatshoofden standaard de hoogste onderscheidingen aan elkaar uit.

  Sjoerdsma wil dat de sultan dit lintje ogenblikkelijk inlevert. Dat de man nu met de koninklijke eretekens rondloopt ‘zit als een graat in zijn keel’.

  Ook deze wens van het Kamerlid gaat natuurlijk niet in vervulling. Maar misschien kan Sjoerdsma erop aandringen dat ons staatshoofd eens stopt met het opspelden van idiote onderscheidingen bij iedere gek waar hij/zij op bezoek gaat.

  3 REACTIES

  1. Als je ziet hoe er op Baudet gereageerd wordt of Trump, is de (linkse?) stilte verbijsterend over het aantoonbare feit wat de Sharia betekend als zij ingevoerd wordt.
   Niemand de straat op om te protesteren?
   Geen stortvloed aan giftige pennenstreken?
   Goh…
   Je zal maar homo zijn in zo’n wereld met zo’n geloof… en een regering die in die wetten geloofd. Zeg het woord boreaal in een speech en zie eens wat een enorme golfbeweging DAT veroorzaakt. En nu… aanschouw de vrijwel rimpelloze vijver…
   Sharia… Islam… Boreaal…
   Stille vijvers en… enorme golven van verontwaardiging…
   Het grote zwijgen en… het geschreeuw, van paf, paf, paf…
   Hand in hand gaat links met moslimpartijen…. minder, minder, minder DAT is de grote dreiging! Sharia, wat is dat? Zo te zien heel wat minder dreigend. Vreemde wrede wetten. Die een medemens beletten, te mogen bestaan of zich te uiten…
   DAT doet mij denken aan de jaren 30…
   Maar ja geloof…
   Da’s ieder zijn vrijheid… tenzij het politiek wordt en recht mag spreken. Dan wordt een ander z’n vrijheid gedoofd… zelfs wettelijk van’t leven beroofd.
   Wat een wereld…

  2. Ik roep iedereen op die deze of een andere Koninklijke onderscheiding heeft, op om die terug te sturen aan Koning Willem Alexander als de Sultan van Brunei deze onderscheiding mag houden.
   Met zo’n schertsfiguur wil je toch niet geassocieerd worden als je enig gevoel voor menselijkheid hebt?

  3. Ook deze wens van het Kamerlid gaat natuurlijk niet in vervulling. Maar misschien kan Sjoerdsma erop aandringen dat ons staatshoofd eens stopt met het opspelden van idiote onderscheidingen bij iedere gek waar hij/zij op bezoek gaat. Dat is toch niet aan de majesteit, maar aan de verantwoordelijke minister. Net zomin als het staatshoofd verantwoordelijk is voor de rede dien hij uitspreekt tijdens de troonrede. Maar kennelijk is het heel belangrijk dat belangrijke personen elkaar de meest idiote, sorry, zeer belangrijke, versierselen opstellen omdat ze anders elkaar anders diep beledigen en not amused geraken met de meest vreselijke gevolgen zoals het verbieden afschaffen van stenigen, armpje afhakken, en meer van dergelijke culturele hoogstandjes.

  Comments are closed.