Lofzangen

  15
  706

  Leestijd: 0 minuten.

  Het houdt maar niet op. De ene lofzang na de andere schalt door het land. Onze premier is de grootste staatsman sinds Willem van Oranje. De nieuwe vader des vaderlands. President van Nederland. Categorie Churchill.

  En dat allemaal na een tv-toespraak van 10 minuten. Vooropgesteld: Mark Rutte blijkt opnieuw een voortreffelijk crisismanager. Daar doen we hier niets aan af. Ook ik noemde hem staatsman-Mark.

  Maar het interessante is dat die lof nu ook komt van figuren die tot gisteren niet genoeg zuur konden oppompen om beleid en persoon van de premier te beschrijven.

  Zouden ze hem altijd verkeerd beoordeeld hebben? Dat ze nu pas zijn grootheid zien? Of laten ook zij zich meeslepen door het eeuwige verlangen naar de Sterke Man in crisistijden?

  Hoe lang zou die herwaardering duren? Overleeft ze de crisis? Hij zal zich zelf daar geen illusies over maken. Zodra corona verdwenen is, is Mark Rutte gewoon weer wethouder van Nederland. Ook daar zal hij goed mee kunnen leven. En dan heb je echt formaat.

  15 REACTIES

  1. Over 100 jaar zijn we allemaal dood. Door corona zullen sommigen wat eerder gaan. Dat is nu eenmaal zo. Ook in China.
   Maar wat we wel geleerd hebben is dat met de natuur niet te spotten valt. China heeft deze vreemde dingen waar ze allerlei (wilde) dieren importeren en ze op markten zetten, levend. Om ze dan tot een of andere Chinees medicijn te laten worden? SARS was een ander virus uit China.
   En dus ook dat China weliswaar schuldig is. Want de SARS is gerelateerd met corona.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Severe_acute_respiratory_syndrome

  2. @Glasnjet, ik begrijp niet helemaal waarom u mij aanspreekt met uw warrige, vele mensen beschuldigende en dan weer overmatige persoonsverheerlijkende teksten. Ik ben niet “een van hen” hetgeen u aanhaalt is door mij ook niet geuit. en ik kan dit uit uw schrijven ook niet opmaken. Ik, voel mij dan ook geenzins door u aangesproken.

  3. Rutte een voortreffelijke crisismanager ? Dit slaat absoluut nergens op. Duitsland had 25000 IC-bedden klaarstaan en de laboratoria waren in januari al klaar voor het uitvoeren van tests op grote schaal. Ze nam onmiddellijk maatregelen toen de corona op haar gebied werd aangetroffen en besloot ook direct om de capaciteiten te verdubbelen. Duitsland was klaar voor de corona. Het resultaat daar is een zeer laag sterftecijfer. Rutte vond dit allemaal te veel kosten, te lastig en dus overbodig. Het resultaat: In de eerste 21 dagen na de ontdekking van het eerste geval in Nederland al bijna vier keer zoveel doden als in Italië. Terwijl wij de zelfde weg gaan als Italië, misschien zelfs sneller, doet hij nog steeds niet wat nodig is. Hij kletst en verkoopt aanmaningen waaraan hij zichzelf niet houdt. Rutte verdient geen lof – er moet naar gekeken worden of hij vervolgd kan worden voor de dood van al die mensen die hadden kunnen worden gered als hij naar behoren had gehandeld. Elke dag van inefficiënt handelen worden dat er meer.

  4. Aan Pieter,
   Ja, het zijn extra benauwde tijden voor hen die op dit forum altijd durfden te beweren dat Rutte Nederland naar de knoppen had geholpen. Nu blijkt dat Nederland door 10 jaar Rutte, 100(honderd) 000.000.000(miljard) kan vrijmaken zonder failliet te gaan, slaan bij de populisten de stoppen door en wordt hij in blinde haat er zowat van beschuldigd dat hij het coronavirus hier naar toe heeft gehaald . “Hij had direct wintersporters uit Italië moeten testen” is een van die domme en gemene opmerkingen, terwijl die Groninger wintersporters wel degelijk zijn getest. Een andere kwaadaardige toespeling is dat Rutte ons bewust ziek wil laten worden. Deze virulente leugen kan al direct ontzenuwd worden omdat de premier er steeds op hamert om vooral afstand te bewaren. Maar deze lasteraars willen net als Wil en Bor een totale lock-down! Later hopen ze dan alsnog te kunnen roepen dat Rutte “ons land naar de filistijnen heeft geholpen”. Nee, het is geen leuke tijd voor populisten Henk, want het beloofde borealistische rijk is verder weg dan ooit. Rutte wordt ondanks het feit dat hij zeker een paar kapitale fouten heeft gemaakt, moeiteloos weer premier voor 4(vier) jaar.

   • Verkochte nonsens daargelaten, Rutte had in december-januari, toen het al helemaal duidelijk was dat er een gevaarlijk virus op ons af kwam, geld moeten vrijmaken en ziekenhuizen, laboratoria en noodhospitalen moeten laten klaarmaken. Dan hadden we (gisteren) niet 3.5 procent sterfte gehad, maar zoiets als in Duitsland of Israël. Hij had onmiddellijk EFFICIËNTE maatregelen moeten nemen op het moment dat het virus hier geconstateerd werd. Dat heeft hij tot op de dag van vandaag nog niet gedaan. Zelfs het straatarme Griekenland gaat beter om met de corona dan de regering Rutte. Vuur uw peilen dus niet af op de oppositie, want wat de oppositie ook doet of niet doet, het is uitsluitend premier Rutte die verantwoordelijk is en blijft voor het stijgende aantal overbodige doden die er nu dagelijks te betreuren zijn.

    • Voor S.Itai
     Nou, die nonsens verkoop je zelf Itai, Je mag wel helderziende zijn geweest om deze ramp te zien aankomen. Trouwens in het begin van de crisis werd zelfs vanuit China beweerd dat het virus niet zo vlug anderen zou besmetten. In heel Europa was dat de heersende gedachte! Het zou wel meevallen. En Rutte wil je verantwoordelijk stellen voor dit foutenfestival? Hij heeft toch duidelijk aangetoond dat hij én staatsman én een voortreffelijk manager is? Dus vervolging zal er wel niet inzitten Itai. Maar nu die cijfers van jou: Als Duitsland 24.000 besmettingen kent en Italie 60.000 leg dan eens uit waarom die landen het beter doen dan wij. Het sterftecijfer is het enige reële ijkpunt en dat is even hoog als in België en veel lager dan in Italië en Spanje. Ook wordt er in die bangmakerij nooit rekening mee gehouden dat we direct met 3-0 achter stonden door de carnavals-uitbraak. Jammer, Er zitten al genoeg van die cijfer-knutselaars op dit forum die via A+B=D berekeningen iets probeerden aan te tonen dat later complete onzin is gebleken.

     • @Glasnjet
      De enige die hier onzin verkoopt bent u. Het lijkt wel of u bij de Rijksvoorlichtingsdienst bent aangesteld om alle kritiek te ridiculiseren. Baudet heeft al op 29 januari aandacht gevraagd voor de aanstormende pandemie en sindsdien heeft onze RIVM systematisch achter de feiten aangelopen. Waarop baseert u de voortreffelijkheid van de RIVM en onze premier? Heeft u de speech van Lee Hsien Loong van Singapore gehoord en vergeleken met die van Rutte, die voor iedereen verstaanbaar sprak over de weg van groepsimmunisatie en dat later ontkende? Aan Singapore kunnen we niet tippen. Wat een zelfgenoegzaamheid! U bagatelliseert dat Nederland een van de hoogste sterfgevallen per miljoen inwoners heeft en dat we achtste staan in aantallen doden. U haalt er carneval bij als excuus, maar dat vieren ze ook in Duitsland en dat heeft deze regering ook laten gebeuren. Laten we gewoon erkennen dat deze regering zich slecht heeft voorbereid op deze pandemie en beslist niet het beste jongetje van de klas is geweest. Maar dat wordt door u en de meeste partijen beschouwd als gezichtsverlies tegenover een verfoeide populist.
      https://www.straitstimes.com/politics/pm-lee-to-address-nation-on-covid-19-situation-at-8pm

     • Wie heeft er gezegd dat Italië het goed doet ? Ik niet. Leg me geen dingen in de mond ! Ik constateer alleen dat bij ons in de eerste 21 dagen er bijna vier keer zoveel doden te betreuren waren als in Italië. Dat is een hard feit en een veeg teken. Wat de algemene sfeer in Europa was (waar is dat “Europa” nu trouwens ? Italië krijgt nu massieve steun van Rusland…), doet er niet toe. De NL-regering is verantwoordelijk voor de NL-bevolking en er was genoeg informatie voor wie het wilde horen. Feit: Duitsland was klaar. Ook andere landen binnen en buiten Europa waren klaar. Daar hebben ze nu tussen de 1 en 20 doden. Ik probeer in ieder geval niemand bang te maken. Wie er hier bang maakt, dat is de regering met haar onverantwoordelijke gedrag, die nu pas begint te doen wat ze in januari had moeten doen en de vele sterfgevallen die daarvan het gevolg zijn. Bewaar mijn reacties en kijk er nog eens naar rond half april.

   • Glasjnet vergeet natuurlijk er bij te vertellen dat Rutte al dat geld leent, op onze kosten. Tja, zo lust ik er nog wel één. Wat is daar nu zo bijzonder aan om je op de borst te kloppen? Straks krijgen de burgers weer de rekening.
    Belachelijk om te doen alsof het Rutte’s verdienste is.
    Ondertussen tientallen miljarden uitgeven maar de zorg ontbreekt het aan medische spullen? Zo rijk land zijn en de volksgezondheid wordt bevoorraad als een derde wereldland. Kijk dat is het bestuurdersvermogen van Rutte.
    Ondertussen krijgen daardoor de mensen die het echte werk doen corona. Dus de uitval van werkers in de medische wereld door ziekte wordt straks ook groot. Da’s een crisis in een crisis. Geld zat hoor, die Rutte. Maar de gezondheidszorg moet bij de bevolking bedelen om mondkapjes. Wat een flapdrol van een bestuurder zeg. Wees er maar trots op Glasnjet. Ik heb medelijden met onze zorgverleners door een tekort aan allerlei middelen daardoor ziek worden aan Corona. Met dank aan Rutte en zijn regering.

  5. Och ja, we weten het toch: zo roept het volk hosanna en dan kruisig hem en andersom. Jammer dar er nu geen verkiezingen zijn want het volk zou nu ‘onze’ Mark alles vergeven en hem uitroepen tot de messias van Nederland en wellicht zelfs van de EU. Wat we ook van de heer Rutte mogen vinden hij is een goed poiliticus want welke partij wil niet met de heer Rutte in zee?

  6. Persoonlijk hou in niet zo van die persoonsverering. Mark Rutte is onze premier, die doet simpelweg wat hem geadviseerd wordt en wat het beste is. Natuurlijk we hadden het minder kunnen treffen, maar ideaal vind ik hem niet. Ik vind dat onze koning, ook sympathie heeft verdiend. Ik vond zijn toespraak goed. Echter allebei staan ze in de schaduw van Willem van Oranje. Zonder Willem van Oranje was Nederland een Spaanse provincie gebleven. En was koning Felipe VI onze koning. Dan zouden we misschien wel net zo graag vrij willen worden als Catalonië en Baskenland.

  7. De Nederlandse Leeuw (lees: het Kabinet) heeft zich eerst ‘ns vele weken! rustig uitgerekt en is pas dan, na veel aansporingen opgestaan, heeft dan eerst wat arrogant gegromd en is vervolgens, na enige keren gebruld te hebben, leidzaam aan de hand van deskundige virologen in de richting geleid die zij moest gaan. De deskundigen, hadden een tekst opgesteld. De Nederlandse opperLeeuw heeft deze tekst vervolgens braaf aan het volk overgebracht. De Nederlandse welpjes vonden dat de opperLeeuw de voorgelegde tekst zo mooi had opgelezen, zo gevoelig, inlevend. En… de Nederlandse Leeuw gaat nu het geld laten rollen! Want er zijn nu ineens wel ‘diepe zakken’
   En nu, is de Nederlandse opperLeeuw, zomaar ineens, ‘n heilige Leeuw geworden? Jawel!
   Want… hij kan immers erg goed voor voorlezen. Nou dan. Is toch geweldig en onverwacht goed nieuws voor: de KinderToeslag Ouders, alle Behoeftigen, de Groninger gasschade Gedupeerden, de Gepensioneerden. Ja eigenlijk voor alle Nederlandse Welpjes die allemaal, al eerder! wat beloofd zijn door de opperLeeuw, ja wie eigenlijk niet? He’ he’ Het ‘spul’ komt er nu dan eindelijk an!?

   • De gemiddelde Nederlander heeft lak aan adviezen van overheid en virologen; blijft ordinair egoïstisch hamsteren ondanks de verzoeken om dat niet te doen. Daarmee benadelen die mensen anderen die vanwege hun werk geen tijd hebben om naar de winkel te gaan. De overheid treedt daar niet tegen op.

    Velen eisten eerder wel van anderen dat ze zich zouden houden aan de energietransitie voor ons land. In het licht van bovenstaand gedrag zie ik niet in waarom dat dan wel zou moeten.

   • In werkelijkheid deed Rutte en zijn hele kabinet geen f*ck toen al die Nederlandse wintersporters uit Corona-Italië terug kwamen. Niemand ging in quarantaine of werd getest, men keek de andere kant op.?
    Geweldige prestatie hoor, heer Rutte en uw hele kabinet. ??
    Ergo: terwijl China op slot ging omdat daar de doden vielen en het razendsnel om zich heen greep hield men het hier op iets wat leek op een griepje leek. Zie hier het onbenul van het experts van het RIVM.
    Het is een schande vind ik, dat deze premier die zijn volk helemaal NIET beschermde, toen het nog kon. DAT is mijn mening. En nu het te laat is vereist hij dat we maar ziek worden voor zijn fel begeerde immuniteit?
    Gecontroleerd laat hij nu – zwets hij op de tv – het monster rondwaren bij de gezonde mensen alsof hij het corona-verkeer KAN regelen? Zal het virus ‘luisteren’ naar onze MP? De ouderen en zwakkere ‘ontwijken’ tot de gezonde mensen – over 10 jaar – een immuniteitsmuur gebouwd hebben?
    https://www.welingelichtekringen.nl/gezond/1626141/de-nederlandse-ontwikkeling-lijkt-nog-steeds-erg-op-de-italiaanse.html

  Comments are closed.