‘Maarten van Rossem moet PvdA gaan leiden’

  0
  220

  Leestijd: 1 minuten.

  De vaderlandse aartsmopperaar Maarten van Rossem moet de nieuwe leider van de PvdA worden. Dat is de vurige wens van Francisco van Jole, eindredacteur bij de opiniesite Joop. Volgens hem is de sidekick van het tv-programma De Slimste Mens bij uitstek geschikt om het stokje over te nemen van Diederik Samsom. Bekijk het filmpje vanaf minuut 8 om te horen welke argumenten Francisco daarvoor heeft.

  Tekst gaat verder onder video.

  Schriftelijk licht Van Jole zijn wens ook nog uit op zijn eigen opiniewebsite.

  Helemaal onervaren is Van Rossem niet in de politiek. Zo was hij lijstduwer van de PvdA in 2012. Over zijn politiek ervaring staat dit te lezen op zijn eigen site:

  Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 is Maarten lijstduwer voor de Partij van de Arbeid in zijn woonplaats Utrecht. De partij staat op dat moment ongekend laag in de peilingen en Maarten wil een signaal afgeven tegen het hyperige politieke klimaat. Hij is niet beschikbaar voor een raadszetel, al krijgt hij wel voldoende voorkeursstemmen.

  Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 is Maarten wederom PvdA-lijstduwer, metbijna 6000 stemmen zelfsveruit de populairste op verkiezingsdag. Een kamerzetel ambieert Maarten echter niet. ‘Vroeger had ik dat graag gewild. Nu ben ik er te oud voor.’ Hij stemt wel op zichzelf, geeft hij ronduit toe. ‘Want hoe vaak krijg je nou zo’n kans?’

  Bekijk hier het volledige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter

  Like Frontbencher op Facebook