Mark de Macho

  5
  537

  Leestijd: 0 minuten.

  Premier Rutte zou zich bij de EU-begrotingsonderhandelingen misdragen hebben. Hij was star, vrekkig en onbuigzaam. “Kinderachtig” aldus Bondskanselier Merkel.

  Mooiere recensie voor het thuisfront had de minister-president niet kunnen krijgen. Pal gestaan voor volk en vaderland. In het hol van de leeuw. Dat is wat anders dan het tandeloze gepiep langs de zijlijn van het komische populistenduo B&W.

  Houdt-ie dat vol? Hier is scepsis op zijn plaats. Dwarsliggen voor de nationale Bühne willen de collega’s wel even tolereren, maar het moet niet te gek worden. Er zullen ooit zaken moeten worden gedaan. Maar het kan nog wel een paar nachtelijke sessies duren.

  Rutte had een biografie van de componist Chopin bij zich. Kon hij lekker lezen bij dat saaie gesteggel. Viel ook niet goed bij de collega’s. Tja. Als ze even nadenken, weten ze wat hij gaat doen bij de volgende ronde. Inderdaad, Chopin spelen, de Nocturnes. Wedden?

  5 REACTIES

  1. @Henk,
   “Het is er nooit van gekomen omdat een aantal landen dat niet wilden.” ? Welnu, welke landen zijn dat dan nog, nu de Brexit een feit is?
   Nederland?
   VVD en CDA zetten juist in op het financiële deel van ‘de federatie in wording’ met de creatie van een ‘overall’ EU kapitalistisch systeem – de Bankenunie. De transferunie – hoewel door hen voor de bühne ten stelligste ontkent (?) – bestaat al hoor: in Portugal (84%), Kroatië (79%) en Litouwen (74%) worden de publieke investeringen grotendeels door de EU (= ONS netto-betalers) bekostigd = da’s m.i. feitelijk gewoon de werking van een transferunie. (Zie link)
   Dat laatste wordt voor de bühne ZWAAR ontkent door VVD en CDA. Het zijn ‘cohesie-fondsen’ e.d. maar al die mooie woorden zijn gewoon politieke misleiding. ?
   Baudet waarschuwt er terecht voor: de VVD en CDA bouwen met links samen aan een transferunie. En elk (kartel) kabinet doet er gewoon een stapje bij. Dat heet dan ook in het laatste EU-verdrag van Lissabon: ‘an ever clossing Union’. En het laatste verdrag geldt. We worden stap voor stap beleidsmatig gefederaliseerd.

   • Dat is precies wat ik bedoel (en Baudet ook). Er zou geen federale EU-staat worden opgetuigd maar via allerlei achterdeurtjes wordt dat stiekem toch gedaan.
    Rutte weet bliksems goed dat Nederland op weg is om een provincie van de EU zonder zelfbeschikkingsrecht te worden en hij werkt daar aan mee; zogenaamd omdat dat goed voor ons zou zijn.
    Ik ben heel benieuwd hoe hij door de EU voor die manipulatie beloond gaat worden (op onze kosten).

  2. Het gaat niet om de EU, maar de EU is er voor de aangesloten landen die uitgaan van eigen volk eerst. En maar verbazen dat veel kiezers niets hebben met Europa.

   • Dit is uit de officiële samenvatting van EUR-lex, de EU-site over het oprichtingsverdrag van 1992. ik citeer:
    “In het verdrag werden de bestaande communautaire samenwerkingsvormen gecombineerd met puur intergouvernementele vormen van samenwerking. Het Unieverdrag was daardoor een compromis tussen de aanhangers van een ‘federaal’ Europa en de lidstaten die niet verder wilden gaan dan een ‘Europa der Vaderlanden’.
    Er kwamen drie pijlers:
    1. De communautaire (eerste) pijler van het Unie- verdrag werd gevormd door de oude en ten dele aangepaste EG-Verdragen en de nieuwe bepalingen over de vorming van een economische en Monetaire Unie (EMU).
    2. het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid (GBVB)
    3. politiële en juridische samenwerking (JBZ)”

    Hit is van het begin af aan de bedoeling geweest om een federale EU te stichten. Het is er alleen nooit van gekomen omdat een aantal landen dat niet wilden. Daarom hebben veel mensen de pest aan de EU.

  Comments are closed.