Media

  9
  480

  Leestijd: 0 minuten.

  Is Forum voor Democratie nu wel of niet voor een Nexit? Eerst stond op de website van de partij dat Nederland de EU onmiddellijk moet verlaten. Maar dat is weggehaald. De term ‘nexit’ valt nergens meer te lezen.

  Partijleider Thierry Baudet legde gisteravond in het tv-programma Jinek uit dat dat niet betekent dat FvD van standpunt is veranderd. Ben je mal! De tekst is aangepast omdat er in Nederland ‘paniek’ heerst over de Brexit, het vertrek van de Britten uit Europa. Die paniek is overigens ‘door de media gecreëerd’, dus er is in feite niks aan de hand. Maar Baudet is ‘best bereid’ om te zeggen dat Nederland ‘niet morgen’ uit de EU moet. “We doen dat in fases.”

  Hieruit blijkt maar weer eens hoe machtig de media zijn. Al die stemmingen in het Britse parlement. Al dat politieke geruzie. Al die onheilsboodschappen van bobo’s uit het bedrijfsleven. Al die EU-toppen. Allemaal nergens voor nodig. Eén grote, door journalisten veroorzaakte hype. Er is echt geen reden voor opwinding, mensen. Gaat u rustig slapen. Nederland zegt ‘niet morgen’ het EU-lidmaatschap op. We doen dat ‘in fases’. Duidelijk toch?

  9 REACTIES

  1. Jongens, jongens, jongens, echt kansloos dit.

   Waag eens een poging om nieuws objectief te brengen zonder al die vooringemomen afkeur t.o.v. politieke partijen die je niet aan staan. Ben eens daadwerkelijk een journalist of columnist of hoe je jezelf ook wilt noemen.

   Die neergebogen toon in deze schrijfstijl slaat werkelijk nergens op.

  2. Ik stemde op FvD omdat de EU te hard gaat. Nederlandse regering regeert niet de EU regeert straks over ons geld, leger, wat we eten en hoe we ons leven moeten inrichten om zelf alles te doen wat God verboden heeft of te leven als een God in Frankrijk. Nu al worden hier idiote wetten aangenomen waar onze vrijheid hoe langer hoe meer wordt beperkt. De leugen en criminaliteit regeert en krijgen een huis, een bus, eten en gezondheidszorg. De wet wordt overtreden zelfs door de kerk.
   We kunnen niet uit de EU, we zijn met handen en voeten gebonden. Daar hebben deze regeringen voor gezorgd. Stoppen met nog meer aan de EU te geven. Ons enige redmiddel dit mede te stoppen is FVD. Bovendien die idiote vriendjes politiek, die schijnheiligheid en de mensen beduvelen met die transitie. Ook daarin geeft de regering geen voorbeeld. Op deze manier komt er een opstand.

  3. Duidelijk…
   Baudet wordt al ‘voorzichtiger’…
   Anderzijds: ook de VVD doet het ook in stapjes. Alleen dan gaan we steeds meer richting financiële integratie die er toe leidt dat het steeds moeilijker wordt Nederland uit de EU te ‘ontvlechten’ als er ooit een Nexit komt.
   Baudet wil het overigens zoveel mogelijk democratiseren door het volk via een referendum er in te betrekken. De VVD gaat precies de andere kant op: stemde zij als Tweede Kamer fractie nog voor een wetsvoorstel om EU-verdragen die Nederlandse soevereiniteitoverdracht behelsen met 2/3 van de Kamerstemmen geldig te verklaren, haar senatoren in de Eerste Kamer stemden laatst toch tegen deze wet schoten haar af.
   Pikant detail: wel nog snel even voordat de FvD in de Eerste Kamer geïnstalleerd wordt. (Zie link)
   Nu kan het kabinet met de kleinst mogelijke meerderheid (van 1 stem) alle parlementaire macht of belastingssoevereiniteit (zoals nodig voor Macrons eurozone begroting) aan de EU of een ‘niet politieke instantie’ – zoals een Europees Monitair Fonds, overdragen.
   https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/senaat-behandelt-klimaatwet-en-europa-nog-voordat-forum-voor-democratie-intrede-doet~b9c7365f/

  4. Ik hoor alleen ramp verhalen en doemscenario’s over de brexit ?
   Maar vanmorgen zag ik dat de FTSE gestegen was en Parijs gekelderd ?
   In Rotterdam? als alles gaat zo als het moet het vrachtverkeer elektronisch de douane kan afhandelen en zijn er alleen problemen met het verwerken van levend vee om dat! Juist Brussel de vergunningen voor keuring aldaar niet afgeeft!
   Vergis ik mij Fons of word er inderdaad gestuurde berichten via de media naar ons gestuurd?

  5. Beste Fons,
   De onderstaande stelling is helemaal juist:
   “Al die stemmingen in het Britse parlement. Al dat politieke geruzie. Al die onheilsboodschappen van bobo’s uit het bedrijfsleven. Al die EU-toppen. Allemaal nergens voor nodig.”
   Het Britse volk heeft er voor gekozen de EU te verlaten en wie maken er een zooitje van? De politici, zowel in Engeland als in de EU, omdat ze het de Britten zo moeilijk mogelijk trachten te maken. In het kielzog vanzelfsprekend de managers van grote bedrijven die bang zijn voor hun bonussen.
   Beste Fons als jij en ik nu al bijvoorbeeld 20 jaar zaken met elkaar doen, jij als Brit en ik als Nederlander, zouden wij dan stoppen met zakendoen met elkaar vanwege een Brexit? Nee toch zeker? We laten ons toch niet door een stelletje incapabele politici met hun “remmende” regeltjes uit het veld slaan? We blijven gewoon zaken doen met elkaar, met of zonder Brexit. Het is een groot opgeklopt verhaal, waar de media graag aan meedoen.

  6. Nu is het natuurlijk ondoenlijk om zuiver objectief nieuws te brengen omdat je dan grote kans loopt de nodige lezers/kijkers weg te jagen. Je moet het politieke nieuws zo brengen dat lezers en kijkers aan je vast blijven klampen en natuurlijk bevriende politici niet boos maken, not amused. Daar ga je dus al als ‘objectief’ medium. Natuurlijk is het ook van het grootste belang om het dermate smeuiig te brengen dat lezers en kijkers dol enthousiast raken en blijven. Het blijft zoals hert al was:: een gezellige babbel, een leuk smoeltje en een lekker kontje en veel kiezers zijn dol op je. Het hele en eerlijke verhaal. Wanneer de dames en heren politici het hele en eerlijke verhaal zouden vertellen, werd ons land onbestuurbaar want de kiezer wil het hele en eerlijke verhaal helemaal niet horen. en de politicus/politica wil het hele en eerlijke verhaal niet vertellen. En de media. Eens sprak een heuse koningin: de leugen regeert.

  7. Fons, om het netjes te zeggen: je spreekt keiharde onwaarheid; dat toont je vooringenomenheid over FvD.

   Er heeft nooit gestaan dat FvD onmiddellijk de EU moest verlaten maar dat er een referendum moest komen om vast te stellen of een meerderheid voor een Nexit was, precies zoals Henk Otten al diverse malen heeft gezegd. Nu een referendum om zeep is geholpen door D66, die daarmee haar kiezers keihard heeft voorgelogen en bedrogen, is dat onmogelijk gemaakt. Alleen daarom heeft Baudet dat weg gehaald om te voorkomen dat lieden als jij hem een Nexit voor de voeten blijven gooien.
   Het zou overigens van eerlijkheid en fatsoen getuigen als je je pijlen ook eens richt op het dictatoriale leugenachtig kartel en niet alleen op FvD; dan kom je wat betrouwbaarder over.

  Comments are closed.