Meerderheid: Eerste Kamer niet afschaffen

  0
  81

  Leestijd: 1 minuten.

  Lezers van frontbencher.nl/ vinden niet dat de Eerste Kamer moet worden afgeschaft, zo blijkt uit een peiling waarop ruim duizend stemmen zijn uitgebracht.

  Op de stelling: ‘De Eerste Kamer kan worden afgeschaft’ stemde 73 procent (769 stemmen) voor het antwoord: ‘Nee. Deze extra controle op het kabinet is wenselijk. De ontstane crisis is hier juist het bewijs van.’

  Met ‘de ontstane crisis’ wordt gedoeld op de kabinetscrisis die ontstond nadat enkele PvdA-senatoren niet instemden met de zorgwet van minister Edith Schippers (VVD) waardoor er geen meerderheid was voor haar voornemens.  Haar plan is om het recht op vrije artsenkeuze af te schaffen.

  21 procent (226 stemmen) van de lezers zag in dit voorval wel een aanleiding om de Eerste Kamer op te heffen. Zij steunden het antwoord: ‘Ja. De wijze waarop VVD en PvdA de ‘opstand’ in de Senaat de kop indrukken (AMvB) toont aan dat de Eerste Kamer overbodig is geworden. Het is allang niet meer de Chambre de Reflection van weleer.’

  Het antwoord ‘Het is me om het even. Zolang er maar controle wordt uitgeoefend’ werd gekozen door 6 procent (61 stemmen) van de lezers.

  Bekijk hier het volledige en handige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter