Met Henk naar een stralende toekomst

  7
  1054

  Leestijd: 2 minuten.

  In de rijke teelaarde van de polderpolitiek is weer een nieuwe loot ontsproten. Henk Krol gaat voor zichzelf beginnen. Hij stapt na zes jaar op als fractievoorzitter van de bejaardenvechtclub 50PLUS. Met pijn in het hart, wat dacht u.

  Maar Krol (70) blijft knokken voor zijn achterban. Samen met Femke Merel van Kooten (36) die zich zelf al eerder had afgescheiden van de Partij voor de Dieren waar ze te weinig dachten aan de mens. De nieuwe club heet Partij voor de Toekomst. Als daar geen optimisme uitspreekt.

  In het praatprogramma WNL lichtte Krol zijn besluit toe. Voor zover iemand het nog niet wist: 50PLUS is één grote, walmende, stinkende beerput. Vorige week had oud(?)- (nog?)-partijvoorzitter Geert Dales daar al in geroerd. Trollenlegers, inbraak op telefoons en computers, haatmail, enz, etc. Je zou bijna zeggen dat je om bij die partij te horen een psychopaat moet zijn. De goeden uiteraard, natuurlijk, spreekt vanzelf, niet te na gesproken.

  Zou Krol op eigen kracht een partij, hoe klein ook, kunnen leiden? We verklappen hier geen geheim dat hij geen natuurtalent is. Dossierkennis is, laten we vriendelijk blijven, niet zijn fort. In het debat blinkt hij niet uit. De partij bij elkaar houden is hem, hoe zullen we het zeggen, evenmin gelukt.

  Hij was vooral het knuffelige boegbeeld van de partij. Partijoprichter en sterke man Jan Nagel is niet iemand die warme gevoelens oproept en bijgevolg ongeschikt als stemmenkanon. Nagel deed dus het denkwerk. Net als Eerste Kamerlid Martin van Rooyen. Krol was voor de verkoop. Dat deed hij niet slecht. In menig verzorgingshuis breidden de dames een sjaal voor hun ‘Henkie’.

  Voor Geert Dales zou een mooie rol in de Partij voor de Toekomst weggelegd kunnen zijn: voordenker, organisator en ideoloog. Hij heeft zeker kwaliteiten die je bij Krol vergeefs zal zoeken. Aan de andere kant, Dales heeft een ego waarop een tank nog zou stuklopen. Nieuwe herrie voorgeprogrammeerd?

  En hoe moet het nu verder met 50PLUS? Kan dat iemand buiten die kringen nog echt interesseren? Want de amusementswaarde is er onderhand wel van af. Het kenmerk van slechte artiesten is dat ze niet weten wanneer ze moeten stoppen. Dus er staat ons vast nog het een&ander aan ranzige vrolijkheid te wachten. Ze zullen eerst nog wel een paar robbertjes vechten over wie partij- en fractievoorzitter mag worden. Compleet met karaktermoord en virtuele lynchpartijen. Stof genoeg voor een soap van Omroep Max, zou je zeggen.

  Opheffen zou het beste zijn en dan verder ruzie maken in klaverjasvereniging, volkstuinbestuur of Oranje-comité. Als ze daarvan lid mogen worden, natuurlijk.

  Maar als we de afgelopen 11 jaar één ding hebben geleerd is dat ze bij 50PLUS hardleers zijn. Niemand moet dan ook verbaasd opkijken als ze volgend jaar toch meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Met Krol en Van Kooten vissen in dezelfde troebele goudvissenkom.

  Er zijn van die momenten dat je verlangt naar een stevige kiesdrempel.

  7 REACTIES

  1. Krol is een echte deugnicht. Een oude tante van mij zei in zo’n geval “Je smoesje is goed, maar je praatje deugt niet”. Ik ben nog niet vergeten dat hij het pensioen van zijn medewerkers verkwanseld heeft. Ook schijnt hij te sjoemelen met de bijtelling van zijn Lexus. Zo iemand moet de belangen van pensionado’s vertegenwoordigen?

   Hij duldde geen tegenspraak van partijgenoten en hoopt nu dat de kiezers hem naar de mond praten. Ben benieuwd hoe blij de dieren zijn bij deze partij van de toekomst.

   Laat het parlement vooral zo doorgaan totdat iedere parlementariër zijn eigen partij vertegenwoordigt. Dan kan men met recht zeggen dat ze stemmen zonder last of ruggespraak. De ultieme vorm van democratie en chaos.

   • @Holleman,
    Heb vandaag mijn lidmaatschap opgezegd. Vind het ondertussen een grote zonde van mijn steun en tijd. Heb het helemaal gehad met hen met Krol, Dales en de rest van die ruziënde ego-bende.

  2. 50% van het electoraat is ouder dan 50 jaar, dus het kiezerspotentieel blijft wel. Verder hebben de 3 leftover 50min leden samen nog niet eens 1 zetel verdiend, zij zitten allemaal op een zetel die Krol over had. Met verrassend actieve en kundige Merel erbij heeft de PvdT alle troeven in handen, misschien op Martin van Rooijen na, maar wellicht sluit die zich nog aan.
   PvdT wen er maar vast aan.

  3. Beste heer Nuijsenburg,
   Los van mijn politieke voorkeur vind ik het jammer dat de toon van uw artikel noch getuigt van journalistieke onafhankelijkheid noch van een goede smaak van formulering en woordkeuze. Daarbij rijst bij mij de vraag of de onregelmatigheden bij de GL en de PvdD ook op deze wijze zijn vermeld. Dus niet, controleer het zelf maar.
   Krol is gewoon een zetelrover al was hij de poedelteddybeer zelve, al heb ik helemaal niets tegen de man. Hij staat achter iemand wiens EGO met hoofdletters moet worden geschreven. Als deze Dales, bestudeer zijn CV maar eens goed, zich bij die partij van Henk Krol aansluit, dan weet je bij voorbaat wat er gaat gebeuren.

   • Krol is gewoon een zetelrover. Hoe komt u daar nu weer bij. U weet toch dat de Kamerleden op persoonlijke titel worden gekozen, dat de politieke partijen en de media ons wijs maken dat dit niet zo is, betekent nog niet dat zij daarom het bij het rechte eind hebben.

  4. Aangezien 3 kabinetten onder aanvoering van Rutte en de VVD , de (afgeschreven!) ouderen, die Nederland mede hebben opgebouwd! al meer dan 10 jaar niet de rechtvaardige en verdiende respectvolle aandacht hebben gegeven, kan dit er ook nog wel bij.
   Momenteel worden alle medewerkers in de zorg, TERECHT ! bejubeld,.
   Tja’ als ze stemmen nodig hebben dan weten ze die wel te paaien, eens dat de nood voorbij is dan laten ze je direct weer vallen!
   Wij ouderen, weten daar alles van!
   Maar er komen weer verkiezingen en dat geeft nieuwe hoop.
   Ik zet mijn kaarten op Henk en Femke Merel en hun loyale en degelijke medewerkers, die ongetwijfeld zich bij hen zullen willen blijven aansluiten en zich willen inzetten voor de grote groep van mensen die eens ook helden waren en nu in ‘n hoek getrapt worden.
   Er gloort nog enige hoop met:
   De partij van de toekomst.

  5. Het kan er wel eens op uitlopen dat er na de volgende verkiezingen , GEEN ouderenpartij meer vertegenwoordigt is in de 2de kamer.
   De oudere achterban als kind van de rekening.

  Comments are closed.