Minister Baudet

  13
  943

  Leestijd: 0 minuten.

  Het gebeurt niet vaak dat Geert Wilders zijn opwachting maakt in praatprogramma’s op tv, maar vanavond is het toch zo ver. De PVV-leider verschijnt dan in de RTL5-talkshow van Robert Jensen. En hij heeft ook nieuws te melden, weet zusteromroep RTL4 nu al. Wilders gaat zeggen dat hij wil samenwerken met FVD in zijn eerste kabinet. Hij biedt partijleider Thierry Baudet alvast een ministerspost aan. Baudet mag zelfs kiezen. Afgezien van Media, dat blijkbaar al vergeven is aan een partijgenoot, heeft Wilders geen enkele blokkade.

  De formatie van Wilders I hoeft dus niet lang te duren. Tenminste, als de PVV-FVD-coalitie voldoende zetels haalt. En daarin schuilt nog een probleempje.

  Laten we uitgaan van de peiling die voor de PVV het gunstigst is. Dat is die van EenVandaag/IPSOS. De partij heeft daarin 19 zetels. Ook voor FVD nemen we het meest positieve virtuele resultaat: de poll van Maurice de Hond met 16 zetels. Samen 35. Niet voldoende.

  Weet je wat: we zijn in een royale bui. Dus doen we er nog 10 zetels bij. Dat brengt het totaal op 45.

  Helaas: nog steeds 31 zetels te gaan voor een meerderheid. Zet hem op Geert en Thierry!

  13 REACTIES

  1. Populisten werpen zich op als de enige echte uitvoerders van de wil van het volk. Het enige land in de EU, dat op dit moment probeert de wil van het volk, zijnde de referendumuitslag, te realiseren is Engeland. Verder commentaar overbodig.

  2. Het feit is evenwel dat het populisme in Nederland blijft groeien met als ultieme gevolg het krimpen der regerings- en kartelpartijen. Het is m.i. niet zozeer het populisme zelf wat het doet, maar de sterk levende wens – en het negeren daarvan door de ‘gevestigde’ partijen – van democratische vernieuwing. Ook de gele hesjes beweging in Frankrijk – niet perse politiek populistisch maar wel de echte Vox Populi van de straat – willen meer inspraak in alles wat die ‘gevestigde’ politieke elite bekonkeld boven hun hoofden.
   Wat het is evident: er wordt wel over het volk gesproken en beslist maar het volk zelf wordt, in veel landen van Europa, uitgeschakeld en genegeerd in wat zich tegenwoordig nog noemt ‘een representatieve democratie’. Maar de vraag werpt zich dan toch wel op: is zij nog wel representatief en voor wie?
   Thierry Baudet en het Forum van Democratie is daar een duidelijk politiek antwoord op!
   Ontstaan uit het verwerpen van het volksreferendum door de gevestigde politieke macht die pertinent weigert te luisteren naar dat volk. Daarmee is Thierry Baudet en Wilders een uiting van de levende wens: Meer Democratie i.p.v. minder, minder, minder… ?

  3. Gerald, vooral heel veel onderbuikgevoelens zie ik bij je, echter niet een begin van een onderbouwing, wat ik niet gek vind trouwens, want een onderbouwing zul je niet hebben, wie weet kun je er 1 lenen bij de NOS.

   • @Rob
    Ik weet niet waar u precies op doelt. Maar als ik met wat emotionele termen reageer, is dat nog niet reageren vanuit de onderbuik. Ik vind het optreden van Wilders en Baudet in de Tweede Kamer beneden alle peil en ben niet de enige. Dat anderen om die reden niet staan te trappelen om met hen te regeren staat buiten kijf. Of bedoelt u een andere uitspraak waar ik een onderbouwing achterwege laat?

  4. “Het is zonde van al die waardevolle stemmen.” Tja, dat mag jij vinden.

   Ik vind het doodzonde dat al die klagende landgenoten toch steeds weer op hetzelfde kartel stemmen en zich willoos laten belazeren; partijprogramma’s, die de veel geroemde basis voor uw keuze zouden moeten zijn, worden meteen bij het grofvuil gezet na de verkiezingen. En dan komt er een regeerakkoord dat geen burger gewild heeft. Terecht dat veel burgers zich niet meer vertegenwoordigd voelen in Den Haag.

   Daarom ga ik en een toenemend aantal mensen in mijn omgeving vol voor het FvD; om iets ten goede te kunnen veranderen, als het FvD en PVV tenminste niet al vooraf worde uitgesloten door het kartel.
   En lukt het niet om de meerderheid te krijgen dan is dwarsliggen bij voorstellen waar we het niet mee eens zijn ook een prima optie; hoe meer stemmen des te groter onze invloed . Dat is democratie en een prima gebruik van onze stem.

  5. Met het CDA en de VVD weet je het maar nooit. Die waren zo dol op GroteSterkeLeider dat die geen regeringsverantwoordelijkheid hoefde te dragen en naar believen het kabinet kon laten zitten, of naar huis kon sturen. Het resultaat was ook geweldig en waarom Henk&Ingrids hem niet uitgeroepen hebben tot messias, kan ik nog steeds bevatten. Mijn voorspelling: GroteSterkeLeider premier, Dijkhoff vice premier, Baudet vice premier, Buma vice premier. SGP gedoogpartner. En dan als minderheidskabinet na een maand regeren valt en er nieuwe verkiezingen komen en het volk en haar vertegenwoordigers radeloos, reddeloos en redeloos met elkaar slaags raken en Nederland veroverd wordt door Belgie en Luxemburg zodat er een echte BeNeLux ontstaat met natuurlijk Oranje aan het hoofd van de regering.

    • Ja, die pillen. Staan blijft voor mij dat zolang de meerderheid van de volksvertegenwoordigers van mening is dat klokkenluiders hun mond dienen te houden dat je de vraag kunt stellen wat verstaan politici onder democratie en integer politiek handelen.

  6. Dat wordt natuurlijk nooit wat met die twee. Als je voortdurend je parlementaire collega’s in het debat zo te kakken zet, kun je niet verwachten dat diezelfde collega’s je dan braaf uitnodigen om gezellig samen vier jaar te regeren.
   Dat gedrag van beide heren is een vrije keuze, waarschijnlijk zo gemaakt omdat er veel mensen zijn die dit prachtig vinden om naar te kijken. Maar inhoudelijk heeft het niets om het lijf en bij formatieonderhandelingen heb je er alleen maar last van. Maar hun volgelingen ontgaan die nadelen en zij blijven braaf volgeling. En dus, zoals ik al aangaf, wordt het nooit wat. Het is zonde van al die waardevolle stemmen.

   • Beste Gerald,
    na mijn vorige reactie zal ik niet meer reageren op jouw arrogante betweterij. Ik erger me dood aan je en dat is slecht voor mijn gezondheid. Je hebt je doel bereikt!
    Weet wel dat ik achter mijn meningen blijf staan en die zal blijven uitdragen, alleen niet meer hier; ik voel me volstrekt niet verplicht om me daarvoor te verantwoorden tegen jou of wie dan ook.

    • Ik belet niemand om te vinden wat hij vindt. En ik vraag niemand zich te verantwoorden. Deze reactie was niet eens gericht op een bijdrage van u, maar u voelt zich wel aangesproken. Als u dat zo interpreteert, doet u dat helemaal zelf. Ik geef alleen tegenargumenten net als ieder ander, ook u, dat doet. Ik ben bestand tegen tegenwerpingen, dat zou u ook moeten proberen. Dat maakt het leven voor u nog plezieriger.
     Jammer dat u vertrekt. Van mij hoeft dat beslist niet. Denk nog even na, a.u.b.

    • @Dreamer,
     Het rijtje mensen dat zich mateloos aan Geralds ‘stijl’ irriteert en of van de site als reageerder vertrekt danwel niet meer wenst te reageren op zijn ‘beteweterij’ wordt ondertussen eindeloos groot.
     Het bewijs wordt ondertussen wel geleverd dan er wat scheelt in de ‘communicatie-vaardigheden’ van deze man als je telkenmale zo mensen van je weet te vervreemden dat communicatie geen optie meer kan zijn.
     Niet dat het hem kan schelen.
     Het zal ongetwijfeld zeggen “Ik begrijp niet wat je bedoeld,” en gaat ‘vrolijk’ door als een blinde in het communicatieve leven. En zal zijn onderbuikgevoelens blijven uitspuggen en alleen maar kunnen/willen zien wat hij ziet. Onderbouwingen zijn alleen vanuit dat perspectief. Andere perspectieven bestaan zijn nep, of worden structureel verworpen. Zij worden echter wel door hem belaagd.
     Er wordt, zo lijkt wel, dwangmatig op gejaagd. ?
     Hij moet en zal zijn mening er onder blijven plakken. De man heeft er ondertussen een ‘dagtaak’ aan.
     Linkse kolder. ?

     • Ik heb even geteld. Er zijn nu twee mensen, Eigenzinnig en Dreamer, die hebben aangegeven te vertrekken als reactie op mijn bijdragen. Dat is naar de letter inderdaad een rijtje, maar wel het allerkleinste rijtje dat nog net een rijtje genoemd mag worden. HaSt zie ik ook niet meer, maar de reden heeft hij niet bekend gemaakt en misschien is het tijdelijk.
      Beide vertrokken deelnemers waren gewend regelmatig iets heel negatief suggestiefs te roepen, dat niet te onderbouwen, om vervolgens niet op een reactie van mij, vaak een onderbouwde tegenwerping, te reageren. Dan kun je inderdaad beter wegblijven. Deze site is geen propaganda-site voor tegenstanders van de coalitie, maar een site waar gereageerd mag worden op artikelen van de redactie en op reacties op die artikelen. Ik doe niet anders, maar heb er gelukkig geen dagtaak aan.

  Comments are closed.