Missie mislukt

  2
  594

  Leestijd: 0 minuten.

  Ze kwam na de vorige verkiezingen voor Provinciale Staten in juni 2015 in de Eerste Kamer, maar Henriëtte Prast gaat de termijn van vier jaar niet vol maken. Met de nieuwe verkiezingen in zicht is de 63-jarige senator uit haar partij, D66, en uit de Eerste Kamer gestapt.

  Het was al duidelijk dat ze niet in de nieuwe Eerste Kamer zou komen, want daarvoor is zij geen kandidaat. Ze zadelt nu haar partij op met de taak om een vervanger te vinden voor de duur van zo’n drie maanden.

  De reden: In december diende de Partij voor de Dieren bij de behandeling van de begroting van Landbouw een motie in om de jacht te beperken. Die motie werd verworpen met ook de stemmen van D66 tegen, behalve die van Henriëtte Prast.

  D66 kan niet zeggen dat er niet gewaarschuwd was. Al bij haar aantreden had Henriëtte Prast gezegd een eigen afweging te zullen maken bij stemmingen over dierenwelzijn. Kennelijk wilde ze D66 van binnenuit veranderen. Nu die missie mislukt is, stapt Prast op.

   

  2 REACTIES

  1. Al bij haar aantreden had Henriëtte Prast gezegd een eigen afweging te zullen maken bij stemmingen over dierenwelzijn. Officieel behoort elke volksvertegenwoordiger zijn/haar eigen afweging te maken. Dat dit niet ”normaal” is betekent in feite dat partijbelang voor alles gaat. De media gaan daarin ook volop mee. Partijbelang voor alles en de eigen kliek. Het is ook daarom dat meerdrheid van de volksvertegenwoordigers niets moeten hebben van klokkenluiders. Klokkenluiders leggen namelijk zaken bloot, die het volk niet mag weten. Zoals eerder vermeld. Prakkezeer er niet over om te gaan stemmen. Wat een show.

  Comments are closed.