‘Munt-unie gaat niet werken’

  0
  125

  Leestijd: 1 minuten.

  De huidige Europese munt-unie met daarin zowel sterke als zwakke landen zal uiteindelijk niet werken. Dat vindt een meerderheid van de lezers van frontbencher.nl/, zo blijkt uit een poll.

  Woensdag debatteerde de Tweede Kamer over de vraag of Nederland moet instemmen met een nieuw steunpakket aan Griekenland. Een meerderheid van VVD, PvdA en D66 was daar voor. Maar de rest van de Kamer tegen.

  Frontbencher.nl vroeg in een poll of Griekenland een nieuwe lening van de euro-landen moet aannemen en daarbij hun voorwaarden moet accepteren. 18 procent van de ondervraagden antwoordde: Ja, natuurlijk. Dat is uiteindelijk het beste voor de Grieken. Na het doorvoeren van noodzakelijke hervormingen zullen zij er weer bovenop komen.

  Van de respondenten, vindt 23 procent dat de Grieken beter de drachme weer kunnen invoeren, omdat dit hun economie weer competitief maakt.

  Volgens een meerderheid van de respondenten toont het huidige debacle rond Griekenland eigenlijk aan dat een munt-unie met daarin zowel sterke als zwakke landen met elk hun eigen taal en agenda uiteindelijk niet zal werken. Liefst 60 procent denkt er zo over.

  De Frontbencher poll werd ingevuld door 447 lezers.

  Inmiddels heeft Griekenland de lening en voorwaarden geaccepteerd en moeten nationale parlementen van de eurolanden groen licht geven.  Het betreft het pakket van maximaal 86 miljard euro, waarvan 5 miljard afkomstig van Nederland.

  Bekijk hier het volledige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter

  Like Frontbencher op Facebook

   

  Rutte en Dijsselbloem verdedigen extra steun aan de Grieken
  Rutte en Dijsselbloem verdedigen extra steun aan de Grieken