Na ons de zondvloed

  4
  243

  Leestijd: 1 minuten.

  In China zijn zonen meer gewenst dan dochters. Zonen kunnen immers voor de ouders zorgen tot de dood. Blijkens ‘onnaspeurbare’ wegen groeien er in China dan ook meer zonen op dan dochters. Op deze biologisch en sociaal ongewenste ongelijkheid qua aantallen tussen mannen en vrouwen heeft de commercie wat gevonden, ‘Singles Day’ op 11/11.

  Die begint nu ( in China is het al 11 november) en in het eerste uur zette webwinkel Alibaba omgerekend bijna 12 miljard euro om tegen 9 miljard in zelfde periode vorig jaar. Ofwel er zijn meer singles, ofwel ze hebben meer te besteden, of beide.

  Bijna een half miljard singles die zichzelf eens lekker verwennen met allerlei spullen die ze eigenlijk niet nodig hebben tegen fikse kortingen. Singles Day begon in de jaren negentig als een soort Valentijnsdag voor singles, maar is inmiddels ontaard in een koopjesjacht in heel Azië. En ook Europese webwinkels haken in op de trend. Alles immers om de omzet op te jagen, inclusief transport van alle goederen ongeacht de consequenties voor het milieu.

  We leven op één planeet, van wat nu in China in een uur gebeurt kunnen wij aardig wat uitstoten. Natuurlijk is dat niet de bedoeling en geen eerlijke vergelijking, maar het toont wel de relativiteit aan van milieumaatregelen. We moeten het met zijn allen doen, economische groei tegen elke prijs en milieu gaan niet samen. Kunnen we dat concept van de Raad van State ook exporteren?

  4 REACTIES

  1. Hoe we het ook bekijken. Wereldproblemen dienen op wereldniveau opgelost te worden en dat zit er gewoon niet in: VS first, Rusland first, China first en vooral niet te vergeten Europa first en de strijdende lidstaten die ieder gaan voor eigen volk first. Liever een zondvloed dan het principe van eigen volk eerst opgeven.

  2. Maar…je gaat je wel afvragen hoe komt het dat al dat gif overal zit…..Op mijn speurtocht kom ik dingen tegen als, alle vliegtuigen worden bespoten met anti ijs stoffen(allemaal Pfas stoffen), evenals de startbanen. De hoogste Pfas gehalten kom je tegen in de Haarlemmermeer. De schone grond die geruild wordt met België met Pfas bagger. Afval wat we importeren en verbranden. Gif wat het land binnen komt, wat gemengd wordt met stookolie. We zijn natuurlijk wel lekker bezig. Ik zou toch ook wel willen weten of we zo moeten doorgaan voor de volgende generaties….Het is natuurlijk wel makkelijk om de normen te verhogen! Ook willen we stikstof(ammoniak) uitruilen met stikstof(NOx)van industrie en verkeer. Dat kan toch ook niet…..
   Ga maar eens een kwartier met de auto in een dichte garage zitten, dan ben je hartstikke dood!! Als je met vijf koeien in een dichte garage gaat zitten leef je de andere dag nog!

  3. Ik lees nu dat het strooizout uit het buitenland ook al teveel PFAS bevat volgens de idiote norm van de overheid. Onze overheid hanteert de detectienorm hetgeen volslagen belachelijk is; in het buiteland geldt een vele malen hogere norm. Dat geeft maar weer eens aan dat activistische ambtenaren de baas zijn en politici elke vorm van kennis en gezag missen.
   Ik steun een langdurige landelijke staking bijv. als gladde wegen niet gestrooid worden. Stel je leven niet in de waagschaal voor ambtelijke idioterie. En door een langdurige landelijke staking heeft de staat ook aanzienlijk minder belastinginkomsten omdat werknemers niet worden doorbetaald. Kortom een koekje van eigen deeg!

   • En we zouden ook niet meer in het buitenland op vakantie moeten gaan. Dat wordt trouwens vanzelf zeer waarschijnlijk als onze overheid ons blijft afknijpen.
    Eens kijken hoe dat buitenland reageert als ze de inkomsten van onze vakantiegangers gaan missen. In Griekenland zijn er veel hotels failliet gegaan toen daar niemand meer naar toe ging; dat kunnen we met Spanje, Italië, Frankrijk, etc. ook voor elkaar krijgen. Goed voor het milieu dus waarom niet?

  Comments are closed.