Neppetitie

  49
  851

  Leestijd: 0 minuten.

  Het kabinet stemt gewoon in met het migratiepact van Marrakesh, ook al hebben meer dan 118.000 Nederlanders (stand van vanmorgen) een petitie van FVD getekend om dat niet te doen. Meer dan 118.000 handtekeningen en dan nóg je zin doordrijven, met het smoesje dat het pact juridisch niet bindend is! Onbegrijpelijk, vinden Thierry Baudet c.s.

  Maar nu blijkt uit onderzoek van de Volkskrant en ict-deskundigen dat die petitie behoorlijk vatbaar is voor bedrog. Ook niet-bestaande personen kunnen meestemmen. De enige controle die FVD heeft ingebouwd is het mailadres. Wie twee keer hetzelfde adres invult, wordt geweigerd. Wie daarentegen met een nepnaam en een nepmailadres de petitie tekent, ondervindt geen enkele hinder. Bij die ruim 118.000 ondertekenaars zit dus waarschijnlijk een groot aantal nepsympathisanten.

  Ik wil eigenlijk best geloven dat er meer dan 118.000, misschien wel meer dan een miljoen mensen grote bedenkingen hebben tegen het pact van Marrakesh. Als Baudet en zijn partijgenoten de moeite hadden genomen in heel Nederland langs de deuren te gaan, hadden ze wellicht een veelvoud van het huidige aantal handtekeningen weten op te halen. Nu blijft het bij een neppetitie en verspreidt Baudet nepnieuws.

  49 REACTIES

  1. België roert zich nu ook rond het Marrakesh Pact. Vooral de N-VA natuurlijk in de persoon van Theo Francken, o.m. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Maar hij is niet zo’n fris type, die je op z’n woord moet geloven. Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Theo_Francken. Wikipedia is niet mijn favoriete infobron, maar deze info is volledig te verifiëren. Hij draagt veel uit, waar andere serieuze politici van links en rechts kippenvel krijgen.

  2. Het volgende bericht geeft stof tot nadenken. Onderzoekers van het Verwey-Jonker Instituut, dat onderzoek deed in opdracht van de Anne Frank Stichting, ziet dat extreemrechts gedachtegoed meer ruimte in de politiek krijgt. Ze vinden, dat PVV en FvD zich een theorie hanteren over „omvolking”, d.w.z. de overheid stuurt bewust aan op vernietiging van de autochtone blanke Europese bevolking. Deze term wordt door rechts extremisten vaak antisemitisch bedoeld. Ook op deze site wordt onze overheden regelmatig de bewuste vernietiging van onze westerse beschaving aangewreven. Maar nu zijn niet de Joden de zondebok, maar de immigranten, vaak moslims, uit Afrika en Midden-Oosten. De geschiedenis lijkt zich te herhalen, ik hoop dat ik het mis heb.

   Om zelf na te lezen en een eigen mening te vormen; zie: https://www.verwey-jonker.nl/doc/2018/Zevende_rapportage_racisme_antisemitisme_extreemrechts_geweld.pdf

   • Ik ben pro Israël.
    Ik ben geen fan van de islam d66 en groen links.
    Ik vertrouw de politiek voor geen meter.
    Dus hoef niet na te denken .

    • P.S. ik dacht dat dit de vereiste leefregels zijn om met goed geweten een Beerenburgertje met Petrus te mogen nemen.
     Klein grapje mag nog wel of niet Gerald?

   • Mijn voorgaande bijdrage hield me nog even bezig. Ik heb de indruk, dat refereren aan het Coudenhove-Kalergiplan, zijn Paneuropese Unie, in dezelfde categorie thuis hoort. Vaak is dat een verwerpelijke theorie als zou Coudenhove-Kalergi bewuste en gedwongen vermenging van het blanke ras voorstaan. Rechtse politici en burgers leggen dat uit als een georkestreerde opzet om volken te vermengen, om te volken dus.
    En in zijn begintijd had Baudet het over homeopathisch verdunnen van de oorspronkelijke Europese bevolking. Hij vergat daarbij wel, dat homeopathische medicijnen juist hun medicinale werking krijgen door zo’n verdunning. Maar dat is een beetje flauwe opmerking. Ook die visie, de verdunning, past bij dat omvolken. De oude cultuur verdwijnt en er komt een nieuwe voor in de plaats. Zoals de vervanging van de neanderthaler door de homo sapiens?

  3. Ik ga slapen, ik ben moe,
   ‘k sluit mijn beide oogjes toe,
   Heere houd ook deze nacht,
   over mij getrouw de wacht.
   Timmermans wil nog voor de verkiezingen dat de asielwetten erdoor gedreund worden !
   Waarom krijg ik zo’n Colijn gaat u maar rustig slapen gevoel ?

   • ” … gaat u maar rustig slapen …” is inderdaad ooit ongeveer zo gezegd door Colijn, maar het is tevens één van de het vaakst fout gebruikte citaten ooit. Toen Colijn dat namelijk al in 1936 voor de radio zei, was het vervolgens nog jaren vrede in Nederland. Die tip om die avond rustig te gaan slapen was dus volkomen terecht, want er gebeurde inderdaad helemaal niets. Colijn had gelijk en wakker blijven tot WOII uitbrak bleek achteraf geen serieuze optie, want dat was ruim 4 jaar later.

  4. Met kromme tenen heb ik Baudet gadegeslagen tijdens het Marrakeshdebat van vanmiddag. De man is totaal ongeschikt om in het parlement begrip te kweken voor de standpunten van FvD. Dat doe je niet door iedereen onbekwaam te noemen en een motie van wantrouwen in te dienen, voordat je argumenten van anderen hebt gehoord. Dan zit iedereen al boven op de kast.

   In plaats van de gevaren van het akkoord te herhalen, had hij de parlementariërs er op kunnen wijzen hoe absurd het is dat een zo ingrijpend akkoord, dat zo onbekend was, dat zelfs minister De Jong er tot voor kort niets van wist, nu vurig wordt verdedigd door het parlement.

   Hij had kunnen vragen of Nederland heeft gesproken met de 15 landen die er niets in zien en wat hun argumenten dan zijn. Op die manier had hij de voorstanders in het defensief kunnen drukken.

   Laat Baudet een voorbeeld nemen aan PVVer Martin Bosma, die effectiever is met zijn rustig, cynisch en vaak humoristische betoog. Hiddema is ook geestig, maar mist de snelheid die nodig is in zo’n debat.

   • Ja ik heb ook met verbazing gekeken 🙁
    Ze hebben een bestuur ? leden ? kunnen die niet iets doen?
    Zo zijn ze op belangrijke momenten echt een lachertje en dat heeft NL niet nodig.

    • Ze hebben een bestuur, maar de allerdikste vinger in de pap is die van Baudet zelf. Leden hebben ze ook, maar die dragen Baudet op handen en als ze dat niet (meer) doen kunnen ze vertrekken. Ter verdediging moet ik wel zeggen, dat de belangstelling gisteren heel klein was, maar dat kwam natuurlijk niet door het optreden van Baudet. Door de hele aanloop en eerdere ervaringen hadden veel partijen tevoren al besloten met een heel kleine delegatie aan het debat mee te doen.

   • Het is bekend, dat ik geen Baudet-aanhanger ben. Maar ik gun hem en zijn volgers wel een platform. Dat platform weet hij inderdaad niet te gebruiken, gezien de plm. 15 collega’s die de moeite namen om te debatteren. Bij zo’n geringe belangstelling doe je er blijkbaar niet zoveel toe. Van Wilders kun je veel zeggen, maar over belangstelling heeft hij nooit te klagen.

    • Baudet heeft het gewoon helemaal verkeerd ingeschat. Hij dacht iets belangrijks te hebben, maar dat vond verder bijna niemand van zijn collega’s. Dan kleun je gewoon mis en sla je een modderfiguur. Nu lijkt zelfs in België de stemming om te slaan en er toch geen kabinetscrisis te komen. Vooral daar zie je wat er gespeeld wordt: hoog van de toren blazen dat het kabinet desnoods gaat vallen. Maar als dat kabinet geen millimeter toegeeft toch je erbij neerleggen. Ook in andere landen begint men te twijfelen, want niet tekenen betekent ook niet meer meepraten. Het was dan ook een uiterst zwakke vertoning gisteren, zonde van de nachtrust.

   • @Holleman,
    Niettemin, hij zorgde ervoor dat er tenminste een debat was! ☝?
    Als je ziet hoe zo iets belangrijks gewoon weggemoffeld poogt te worden, dan zegt dat toch ook heel wat van de partijen die geen debat wilden… Democratie wordt duidelijk zoveel mogelijk omzeilt!
    Goed dus dat er een Forum voor Democratie is…
    Verder heeft hij m.i. groot gelijk, het pact is er om migratie te vergroten, niet te verkleinen dus waar is men toch mee bezig? Nu loopt Timmermans gelijk te gillen dat het Europees moet worden! Kan Europa vollopen terwijl de eigen bevolking het al moeilijk genoeg heeft.
    Gelukkig zal Oost-Europa en Oosterijk hieraan nooit toegeven en daarmee is de splitsing van de EU nu dus gewoon een voldongen feit. Want dat zal het gevolg zijn van dit migratie-beleid. En als de massa zich werkelijk aandient vanuit Afrika en Arabië, wil ik nog wel eens zien, of de rest van de elite hier mee weg zal komen. De gevolgen laten zich in Andalusië al zien. Daar waar de Afrikanen in Spanje aan land komen. So let’s rock and roll…
    https://www.demorgen.be/nieuws/extreemrechts-van-0-naar-12-zetels-bij-regionale-verkiezingen-andalusie-b1b02181/?referer=https://www.google.com/

   • @Haasnoot 5 dec 15:45
    Eigenlijk zouden we op dit tijdstip net als Bruinsma Sinterklaasgedichtjes moeten schrijven, in de trant van “Sinterklaasje kom maar binnen Marrakesh, want polyglot Fransje heeft toch duidelijk gezegd: We zingen en we springen en we zijn zo blij, want er zijn veel echt Zwarte Pieten bij…(refrein).”

    Het is de vraag of een beter optreden van Baudet het echec had voorkomen. Partijleden van CDA en VVD lopen als makke schapen achter hun leider aan. Het nadenken is uitbesteed aan naamloze ambtenaren.

    Baudet kan de partij groot maken met congressen en Facebook. Maar het politieke handwerk moet hij uitbesteden aan Martin Bosma, die als lid van een verketterde partij het toch geschopt heeft tot vice-Kamervoorzitter. Kunnen we niet via crowdfunding zijn transfer naar FvD organiseren? Ze kunnen hem daar best missen, want Fritsma komt ook goed uit zijn woorden.

    • @Holleman, 5 dec 17.41
     Voorwaar, wat een prachtig gedicht! ??
     Maar pas op, GroenLinks kan met ‘t pact straks bij de rechter verklaren, dat volgens ‘Marrakesh’ u zeer intolerant bent. Het pact is ook een politiek manifest hoe men in de media zich dient te gedragen. ☝?
     GroenLinks die stiekum immigranten ‘ophaalt’ in Griekenland – smokkelen – zal voor Nederlanders (zie link) vast niet zo vriendelijk zijn. Softlow bestaat voor ons niet. Dat is het voorrecht, waarschuwt Baudet, der migranten. ?‍?
     Nu kunnen we nog satirisch zijn maar wellicht kan de rechter ‘implementeren’ dat DAT straks niet meer mag. Want Marrakesh is ‘meer’ dan migrantenstromen reguleren.
     ‘Geraffineerd’ noemde de SGP dat, die gewend is (bijbel) teksten te lezen. Zelfs in’t Engels. Want een vertaling was er niet! Da’s nu democratische ‘transpiratie’ naar klootjes ‘t volk. ?
     Hoewel vreemd genoeg de Kamervoorzitser wel eiste van de sprekers het vanuit ‘t hoofd in het Nederlands te intepreteren. Vandaar natuurlijk die Babylonische verwarring over teksten waarover Kamerleden uren konden debatteren. ?
     https://tpo.nl/2018/11/11/groenlinks-en-pvda-straf-blokkeerfriezen-terecht/

    • @Holleman, 5 dec 17.41
     Ik doe de beantwoording even in tweeën.

     Het zal niets uitmaken, de regering doet wat het wil, maar het wilde het wel achter de coulissen houden. Forum voor Democratie deed haar plicht door het toch in het democratisch proces te duwen. En nu moet de hele Kamer kleur bekennen voor’t publiek en zo hoort het ook in een democratie! ☝?

     Overigens: als juridisch resultaat is er dankzij Baudet toch een inlegvel als extra beveiliging ingekomen. Wie weet, kunnen we hem daarvoor dankbaar zijn. D66 – hoe anti-democratisch – had liever geen debat gehad, kijk da’s ook goed om te weten!

     Wilders boft inderdaad met Martin Bosma! Zulke mensen kan Thierry wel gebruiken. Maar… ik zie straks de PVV en FvD nog wel flink samenwerken. Dus da’s dan een soort uitbesteding van kunde door Wilders. ?

     Over uw gave gedichtje gesproken: wat dacht u van het volgende linkje:
     https://www.spanjevandaag.com/05/12/2018/zwarte-piet-discussie-nu-ook-in-catalonie-met-driekoningen/

    • Een plotseling opkomende vraag: Waarom zijn politieke tegenstanders die het eens zijn met hun fractieleider, makke schapen en politieke medestanders die hetzelfde gedrag vertonen, niet? Zijn het niet gewoon allemaal politici met eigen visies, die onderling verschillen?

  5. Zoals ik hieronder schreef, was Baudet vanochtend te gast in Goedemorgen Nederland. Natuurlijk was hij daar als initiatiefnemer voor het debat vanavond en hij greep die kans aan om nog eens uit te leggen waarom het Marrakesh Pact zo gevaarlijk voor Nederland is. Het was één lange tirade van bangmakerij. Dat is allemaal niet zo erg, als het op z’n minst een beetje onderbouwd wordt met pact-teksten en wat eigen uitleg daarbij. Dan kan iedereen zijn eigen mening vormen. Maar het bleef bij inhoudloze verwijzingen naar de pacttekst en verder alleen maar interpretaties en tendentieuze uitleg. De neide kakelende presentatrices kwamen ook niet verder dan bewonderend naar Baudet kijken en ervan genietend dat ze zo’n mooie man aan tafel hadden. Daar werd dus niemand ook maar iets wijzer van, behalve dat we kunnen zien welke angsten Baudet heeft. Ik heb met de man te doen, tenminste als hij in zichzelf gelooft en juist dat kan ik me bij een intelligente persoon als hij is maar moeilijk voorstellen.

  6. Laat dit een les zijn voor FvD: zorg dat je petities waterdicht zijn met terugkoppelverficatie, want links zal er alles aan doen om je geloofwaardigheid te ondermijnen. Tineke merkt terecht op dat dit soort verdachtmakingen nooit geuit zijn bij linkse enquêtes. Twee dagen geleden hoorde ik nog dat een meerderheid in Nederland Zwarte Piet wilde behouden, nu is dat maar 50%. Wat moet ik nu met die cijfers?

   Het is bekend dat Oostenrijk geen trek heeft in immigranten, maar Tegenlicht of een van die andere linkse omroepen kan niemand in Oostenrijk vinden die bezwaar heeft. Wat moet ik met zo’n uitzending?

   Ik krijg steeds meer het gevoel dat de NPO ons tot brave burgers wil modelleren met zijn nepnieuws. President Xi van China en president Poetin van Rusland kunnen misschien nog iets leren van subtiele beïnvloeding door onze “onpartijdige” Nationale Televisie.

   • Misschien zijn die verdachtmakingen tegen linkse petities nooit geuit, omdat die fraudemogelijkheden toen wel waren uitgesloten. Dergelijke petities zijn namelijk heel eenvoudig fraudebestendiger te maken, maar de organisator ervan moet dan wel de interesse hebben om dat te doen. FvD is wat verdacht, omdat zij juist belang heeft bij zoveel mogelijk fraude. Waarmee ik niet zeg, dat ze dit zo georganiseerd heeft, maar slechts de schijn tegen zou kunnen hebben.

     • Vanochtend zag ik even Baudet in Goedemorgen Nederland. Hij presteerde het weer om het Marrakesh-Pact, de inreizende migranten en het getal van 235000 opnieuw in één adem te noemen. Pure volksverlakkerij, waar menig Minister van Propaganda uit het verleden zich niet voor zou hoeven te schamen.
      Die 235000 klopt, maar betreft 190 landen en niet migranten uit problematische migratielanden. Baudet legt dit verband wel door dit vooral niet te noemen. Dat doet hij bewust, waardoor ook mijn voorzichtige vermoeden over zijn petitie meer realiteitswaarde krijgt.
      Hij bouwt rond migratie een beeld op waarmee hij kan scoren. Één van de Pact-artikelen gaat juist dit tegen.

      Ik schreef eerder dat die 235000 het totaal aan inreizende migranten is, uit 190 landen, zelfs 23000 terugkerende Nederlanders. Baudet noemt ook bewust de vertrekkende mensen niet. Er resteert slechts een saldo van 82000 migranten, wederom uit 190 landen. Marrakesh heeft daar bijna niets mee te maken.

      Baudet liegt en misbruikt de naïviteit van zijn volgelingen die niet gewend zijn te verifiëren. Hij zal in het debat vandaag dit getal ook noemen en door de mand vallen. Als hij het niet noemt zegt dat genoeg. Hij durft dan niet omdat hij weet dat het niet klopt.

  7. Beste Fons Kockelmans, uw meningen over Baudet zijn per definitie negatief.
   Maar bij het volk staan Hiddema en Baudet er goed voor met de peilingen.
   Het is goed, dat er na Fortuyn en Wilders weer een nieuwe leider aan de rechterkant opstaat.
   En het dus niet eens is met de mening van Rutte, die via slinkse wijze instemt met het migratieverdrag.
   Het is altijd al zo geweest, Nederland is het droomland voor heel veel vluchtelingen.
   Er kunnen nog veel meer bij.
   De eigenwoningbezitters zien de waarde van hun huis met de dag stijgen, vanwege de de steeds grotere krapte op de de woningmarkt.
   Sinterklaasje en al die zwarte of roetveegpieten kom maar binnen. Er zijn nog leegstaande woningen genoeg. Nederland dromenland.

   • @Arjen
    Zo goed staan Baudet en Hiddema er met hun ruim 9% van de kiezers nu ook weer niet voor in de peilingen. Dat betekent dat bijna 90% van de kiezers hen niet ziet zitten. Ze moeten vier partijen voor laten gaan en groei hebben ze al langere tijd niet meer gekend. In feite staan ze stil. Eigenlijk zou je een hogere peiling verwachten na het “succes” van de handtekeningenactie.

    • @Gerald,
     Arjen heeft inhoudelijk toch wel gelijk. Er is woningnood. Het verkeer loopt straks vast in de steden. En de NS krijgt nu al problemen en loopt zeer binnenkort tegen haar grens. De fysieke realiteit is dat de capaciteit van nog meer mensen in Nederland opnemen echt een logistiek probleem wordt.
     En… als de FvD van iets meer dan 1% naar 9% stijgt, krijg je wel een andere beeld dan u schetst. Je kan van de VVD ook wel zeggen dat zo’n 80% van de Nederlanders haar niet moet. En dat is de grootste partij! Of wat dacht u van de PvdA? 94% van heel Nederland ziet haar helemaal niet zitten.
     Wat u suggereert is lekker manipulatief!
     Kan je dus van alle partijen zeggen. ?
     Dus wat zegt u eigenlijk: niets!
     Wat beeldt u uit in deze informatie? De waarheid? Welnee…
     Want de waarheid is dat ze er in de peilingen beter voorstaan dan wie dan ook. Geen enkele partij heeft zo grote groei! Dus wat u aan betekenis ‘uitbeeld’ en het publiek ‘voorhoudt’ is totaal onwaar. ☝?
     Desinformatie.
     Want groeit GroenLinks nog? D66? VVD? CDA? SP? Staan die ook niet allemaal stil of… erger!!
     Wat een kul verhaal van u zeg. ?

     • @De lezers,
      Als we de peilingen van 2 december aanschouwen zien we dat het FvD in zijn eentje de totale zetelwinst van het hele linkse blok evenaart!
      Da’s toch zeker – in deze tijden van versplintering – ongeëvenaard.
      PvdA, SP, GroenLinks en de Dierenpartij te samen halen 12 extra zetels (laat ik D66 er maar even buiten).
      FvD +12 in zijn eentje.
      Wat een ongekende prestatie! ??
      https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/12/peilingen-fvd-wint-twee-zetels-en-wordt-beloond-voor-felle-oppositie-tegen-marrakesh-pact/

     • @Haasnoot

      Het gebeurt niet vaak, maar deze keer ben ik het 100% met u eens. Alleen reageert u inhoudelijk op iets waarover ik het niet had. Ik meende het beeld van Arjen over de positie van FvD wat te moeten nuanceren. U doet datzelfde, maar dan voor andere partijen. Maar ik leid daaruit af, dat u mijn analyse onderschrijft. Die andere partijen, m.n. VVD en PvdA, laten namelijk vergelijkbare ontwikkelingen zien. Het enige wat ik nog wil toevoegen is, dat FvD al het hele jaar al stil staat en nu al even een dalende trendlijn laat zien. Daarentegen groeit de PvdA gestaag (90% i.p.v. uw 94% ziet haar niet zitten), GL staat al langere tijd heel mooi stabiel. Alleen D66 en SP zijn in grote problemen.

      Verder had ik het niet over de woningmarkt en de verkeersdrukte. Die constatering van Arjen hierover klopt natuurlijk, dus ook 100% eens.

      En ik vind uw bijdrage dus zeker geen kulverhaal!

    • Overigens: ik weet niet waar u het allemaal vandaan haalt maar u heeft toch echt een hele grote duim als het om informatie gaat. U zuigt er een toch een partij onwaarheden uit dat het mij af en toe duizelt!
     Zie hier in het nieuws: de FvD van Baudet schiet 2 zetels omhoog dankzij de handtekening actie! Waar heeft u het toch over, meneer Gerald?
     U liegt en bedriegt hier de zaak op deze site alsof het gedrukt staat!
     Da’s toch niet normaal beste mensen?
     Echt, onvoorstelbaar! ?
     https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/12/peilingen-fvd-wint-twee-zetels-en-wordt-beloond-voor-felle-oppositie-tegen-marrakesh-pact/

     • FvD pakt met zijn handtekeningactie veel minder terug dan de laatste maanden was verloren. Daarop wilde ik wijzen. Dat is niet twee zetels omhoog schieten, zoals u schrijft, maar voorzichtig weer iets terugwinnen. Als u die nuancering van mij liegen en bedriegen wilt noemen, lijkt me dat wat overdreven.

      • @Haasnoot
       Ik wil nog iets kwijt. Uw kwalificaties aan mijn adres als “liegen” en “bedriegen”(hierboven), of extreem-links en allerlei andere bewoordingen elders, beginnen mij te irriteren.

       Ik “lieg” niet, waarmee ik niet wil uitsluiten dat ik me soms vergis of fout geïnformeerd word. Dat overkomt ook u. Ik “bedrieg” ook niet, u niet en anderen ook niet. Als ik een andere visie uitdraag kan bijna iedereen daar tegen, maar u pareert graag met hiervoor genoemde krachttermen. Wat u met extreem-links precies bedoelt weet ik niet, maar die kwalificatie lijkt me niet te onderbouwen zolang anderen mij kritiekloze kabinetssteun toedichten.

       Ik kan goed tegen tegenargumenten, graag en dat mag ook in scherpe bewoordingen. Maar het lijkt alsof u zo’n discussie wilt winnen door steeds extremer kwalificaties te uiten.

       Met veel anderen ben ik het oneens en zij met mij. Maar dat blijven boeiende, fatsoenlijke gedachtewisselingen over inhoud.

       Zou u hier s.v.p. mee op willen houden?

      • @Gerald,
       Als u mijn schrijfsels nu eens met rust laat en anders apart gewoon uw mening geeft – zonder dat onder mijn schrijfsels te plakken – en…
       Als ik mededeel niet te willen discussiëren u dat dan ook netjes laat en respecteert… En u weet… dat is wat ik juist zo graag wil.
       Dan irriteert u mij niet met uw ‘correcties’ en laat ik u met rust met de ‘mijne’ zodat irritaties kunnen verdwijnen.

       Dan blijft u verschoond van mijn terminologie behalve natuurlijk uw politieke idolen! U spaart tenslotte ook de mijne niet! Maar dat is dan ook niet persoonlijk…

       It takes two to dance the tango…
       Maar in dit geval: ieder zijn dansvloertje, dat lijkt mij wel wat! ? Dan stoten wij in ieder geval, niet meer elkaars lange tenen!

      • Reactie op Ronaldo Haasnoot 3 december 2018 at 17:58 uur

       Goed idee en mee eens. Ik laat u met rust, maar u hoeft mij niet met rust te laten.

       Dan wil ik u alleen nog ervoor danken dat ik u regelmatig kon gebruiken als aangever voor het uitdragen van mijn politieke meningen. U reageert zo vaak, dat u altijd het meest voor de hand liggende haakje was om e.e.a. aan op te hangen. Maar ik merkte vandaag al, dat het zonder uw bijdragen ook heel goed gaat. Ik hoop wel, dat u mee blijft doen, nu u zeker weerwoord gaat missen, want uw vertrek zou een gemis zijn. Dit meen ik oprecht!

     • Zal wel weer niet waar zijn volgens Gerald want hij vindt uw link onbetrouwbaar. En zo doet hij dat altijd; om bewijs zeuren en als je dan ergens mee komt vindt het onbetrouwbaar. Ik reageer al niet meer op hem; hij merkt het wel in maart 2019.
      Ik zal mijn best doen voor een ommekeer in de keuze van mensen en ga de deuren langs om te lobbyen voor FvD.

      • @Dreamer
       U zou wel eerst goed moeten lezen. Ik bestrijd die twee zetels stijging voor FvD niet, maar vind het weinig als je meeneemt hoeveel hij de afgelopen maanden heeft moeten inleveren. In die periode stond hij in september op 16 en later op 12. Nu komen er daar maar 2 bi. En dat vind ik weinig als je zo aan de weg timmert als hij de afgelopen weken heeft gedaan. Die mening van mij heeft niets met onbetrouwbaarheid van nieuws te maken. Het is gewoon een beoordeling, net zoals u mij ook beoordeelt.

       Die link naar De Dagelijkse Standaard vind ik inderdaad onbetrouwbaar. Wat overigens niet wil zeggen dat elk bericht op DDS nepnieuws is. Maar wat wel en wat niet betrouwbaar is, weet niemand. Ik lees DDS daarom nooit uit eigen initiatief.

       Ik hoop, dat u met uw lobby-werk langs mijn deur komt. Dan kunnen we, elkaar in de ogen kijkend, een volwassen gedachtewisseling hebben i.p.v. elkaar hier vliegen af te vangen.

   • @Petra
    Welke van de twee reacties bedoelt u? Die over de vergelijking tussen FvD-lijst en referendum lijkt me zoor zich spreken. Met de andere reactie bedoel ik te zeggen, dat FvD een amateuristische fout heeft gemaakt door hun handtekeningslijst alleen te beschermen tegen dubbel gebruik van een emailadres, maar alle andere fraude mogelijkheden toe te laten. Dat is dom of slim, omdat heel veel mensen weten dat er veel meer mogelijkheden zijn om meerdere malen in te vullen en zo een uitslag te bepalen. Een heel eenvoudige truc is vaak het z.g. 10-minutenadres, of gmailadressen aanmaken. Maar anderzijds zijn er ook veel meer controlemogelijkheden dan alleen het emailadres. Ik beschuldig FvD nergens van, maar men kan toch ook dit lek als bewuste FvD-actie niet 100% uitsluiten.

  8. En als Koolmees er met de vakbeweging was uitgekomen was de kans levensgroot dat er niet meer gekort werd op het pensioen en kon weer indexatie worden toegepast. En dat mocht niet gebeuren, want dan verdwenen de verzonnen renteregels van de DNB en zouden er ongetwijfeld maatregelen volgen uit Brussel. In 2006, 2007 werden de pensioenen nog volop geindexeerd. Daarna was er opeens geen geld meer? Tuurlijk wel, het klotst tegen de plinten en het vermogen groeit nog steeds met de dag, maar de EU stelde allerlei regels. Nu is er z.g. een tekort aan pensioengelden , maar dat tekort zal steeds verder oplopen als het ook steeds verder groeiende pensioenvermogen heimelijk leeggeroofd wordt door Rutte (zoals in het verleden door Lubbers). Waar blijft al dat geld en wie maakt er misbruik van? Het is schande wat er met óns pensioengeld wordt gedaan. Pensioenen doen al lang niet meer wat het beloofde in 1970, 1980. Dus wat straks wordt beloofd in een nieuw stelsel….. wat moet daarvan terecht komen over 20, 30 jaar? Sorry, dat bovenstaande niets te maken heeft met het artikel over het “nepnieuws” van Baudet, maar ik moest het weer even kwijt. Het heeft in ieder geval wel met nepnieuws van de elite te maken.

  9. Als FvD en ook PVV zoiets organiseren vindt “de elite”het bij voorbaat al nepnieuws. Weet je wat écht nepnieuws is: dat de pensioenen niet geïndexeerd kunnen worden, omdat er “te weinig geld in kas is om huidige en toekomstige gepensioeneerden van een goed pensioen te voorzien.” Dát is zuiver nepnieuws en wordt steeds letterlijk herhaald alsof een grammofoonplaat wordt afgedraaid. Het hele verhaal met die pensioenen is, zoals ik al zo vaak een ingezonden stuk naar de krant heb gestuurd, maar steeds niet wordt geplaatst. Dat is het volgende artikel namelijk. Het kabinet blijkt zeker mogelijkheden te hebben om de pensioenkortingen tegen te gaan en indexatie te bevorderen, ondanks dit altijd is ontkent. De oorzaak is de druk vanuit de DNB via de EU! Waarom moest Rutte zonodig te elfder uren aanschuiven bij het pensioenoverleg? Koolmees was bíjna rondgekomen met de vakbeweging en dat zag Rutte gebeuren met regels en wetten uit Brussel achter de hand. Immers, Brussel zag ons pensioenstelsel destijds aan voor verzekeringen en dáár moest een flinke buffer worden aangehouden. Dan is een stap naar verzonnen renteregels en rekenrente snel gemaakt door ons volprezen kabinet.

  10. Alles dat niet in de kartelkraam tepas komt, wordt in diskrediet gebracht en de media zijn er als de kippen bij om dat uit te dragen. Onafhankelijke journalistiek; ja ja!

   Vandaag liepen er in diverse steden in ons land mensen met gele hesjes; sommigen daarvan werden opgepakt omdat “deze demonstratie” niet was aangemeld.
   Maar sinds wanneer is het enkele feit van het dragen van een geel hesje een demonstratie? Een hesje van enige kleur dragen is de persoonlijke vrijheid van kleding, net als links beweert van boerka’s.
   Schrijnend om te zien dat tegen boerka’s niet zal worden opgetreden maar tegen gele hesjes wel; je reinste discriminatie.

   Vrijheid van meningsuiting is nog slechts zeer selectief toegestaan in ons land; getuige ook het gesjoemel met de aangiftes tegen Geert Wilders en het stiekeme overleg tussen het OM en toenmalig minister Opstelten over de vervolging van Wilders (bron NRC)

  11. Wat een ongegrond wantrouwen weer. Juist omdat iets kan zou het zo zijn en dat maakt het nep. Misschien zou de journalistiek zich meer zorgen moeten maken over de inhoud en minder op de vorm waarop iets gebracht wordt.
   Bottom line is dat onze regering zonder enige vorm van inspraak van het volk (lees: parlement) dit dramatisch ongunstige verdrag er doorheen wil jassen, waarbij zij weigeren in te gaan op de immense nadelen die het voor ons heeft.
   Wees blij dat Dhr Baudet zoveel moeite doet om dit aankomende verraad van ons land tegen te houden in plaats van op hem te vitten. Heeft u, heer Kockelmans, wel eens gekeken naar de inhoud van dit verdrag? Zo ja, dan zou u, met het intellect dat u denkt te hebben, de petitie ook getekend hebben, zelfs in zijn huidige staat.

   • @Sabreur

    Een goede vraag aan de heer Kockelmans. Maar hoe zit het met uzelf? Heeft u het gelezen, dus het pact zelf en niet een geïnterpreteerde en samengevatte weergave ervan? Dan zou u zien, dat het pact inhoudelijk eigenlijk niets voorschrijft of verplicht. Het rechtvaardigt in ieder geval niet de commotie die nu ontstaan is.

  12. Nu blijkt uit onderzoek van de Volkskrant en ict-deskundigen dat die petitie behoorlijk “vatbaar” is voor bedrog.
   Maar is dat bedrog bewezen ook gebeurd?

   Bij die ruim 118.000 ondertekenaars zit dus “waarschijnlijk” een groot aantal nepsympathisanten.
   Waarschijnlijk = de mogelijkheid bestaat dat iets het geval is, maar nog steeds bestaat de mogelijkheid dat dat NIET het geval is.
   En waarom veronderstelt u een GROOT aantal nepsympatisanten? Waarom niet gewoon een aantal nepsympatisanten? Vooringenomenheid….?

   Nu blijft het bij een neppetitie en verspreidt Baudet nepnieuws.
   Baudet verspreidt m.i. pas nepnieuws als gesjoemel met de ondertekening door een groot aantal valse handtekeningen is aangetoond.

   Ik ben het met Bruinsma eens: bij alle petities tegen uitzetten van kinderen (bijv. Mauro, Lilly en Howick) heeft niemand -bij mijn weten ook de Volkskrant niet- zich ooit afgevraagd hoeveel nepsympatisanten er onder die petities stonden.

   • Of er misbruik van genaakt is, is niet meer eenvoudig aan te tonen. Maar het is wel stuitend, dat een inmiddels stevige politieke partij een fout maakt, die de eerste de beste amateurs nooit zouden maken.

  13. Ik kan dit niet geloven. Iemand die zo muzikaal is, zo puur en zedelijk het Latijn hanteert en ook nog blauwe ogen heeft waar je je helemaal in verdrinkt en en daardoor het toppunt van geluk, warmte en liefde ervaart, is per definitie anti nep nieuws. Ik beschuldig de heer Kockelmans dan ook van hoogverraad. Mijn Thierry vertelt alleen het hele en eerlijke verhaal aan ieder die het maar horen wil. Wanneer ik mijn Thierry diep in de ogen kijk weet ik dat wanneer hij en GroteSterkeLeider een verbond sluiten wij vrij zullen worden, ontdaan van onze boeien. Ons land zal gereinigd worden van hen die hoogverraad plegen; die weigeren kopvoddentaks te betalen en ook nog eens de moskee bezoeken. En weg met die hysterische homootjes. Ik eis echte mannelijk mannen die weten hoe ze vrouwtjes moeten aanpakken en die blank zijn en intelligentie hebben. Ik geef toe dat ik zelf niet aan deze eisen voldoe, maar ben bereid naar Belgie te verhuizen.

  14. Die handtekeningenlijst is vergelijkbaar met een referendum. Ik bedoel, dat veel mensen meedoen, ondertekenen, zonder te weten waarover het precies gaat. Er zijn een paar politici die proberen het pact zo uit te leggen, dat het Nederland richting de migratie-afgrond zou duwen, maar niets is minder waar. Zelfs politieke partijen geven er blijk van het niet gelezen te hebben of verkeerd te vertalen. Dat “inlegvelletje” is daarom zinloos, want een andere uitleg komt er toch niet.

   • Gerald: Ik ben waarschijnlijk 1 van die ? Die het niet snapt.
    Als ik en waarschijnlijk meer dan 40% van de NL’ers het niet snappen. Hoe moeten die mensen uit Verweggistan dan begrijpen wat zij horen ?
    Zij horen: Er is een verdrag en gaan op pad.
    Gevolg ? Hetzelfde als in 2015 !
    En weer staat er ergens een Mutti of Sjoerdsma op en begint alles op nieuw .
    Of gaat u het hun voor de grens uit leggen?

    • Er zijn buiten de westerse landen niet veel landen waar dit goed besproken wordt .
     dit heeft de potentie van een globaal drama !

  Comments are closed.