Niet slim

  28
  634

  Leestijd: 0 minuten.

  Tot dusver was het gebruikelijk dat VVD-politici in opspraak raakten als ze eenmaal op het pluche zaten. Een hele serie van hen moest de afgelopen jaren met het schaamrood op de kaken aftreden nadat ze waren ontmaskerd als fraudeur, sjoemelaar of billenknijper. Maar nieuwkomer Thierry Aartsen is nog niet eens beëdigd als Kamerlid of hij staat al op negatieve wijze in de schijnwerpers.

  Aartsen heeft ooit een partij tweets de wereld in gestuurd van zeer bedenkelijk allooi. Zo riep hij zelfmoordenaars op niet steeds voor de trein te springen als hij er net langs moest en liet hij weten ‘zijn hond op een lekker wijf te gooien’ als dat een bepaalde bril opgezet zou krijgen.

  “Domme tweets,” geeft VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff toe. Maar betekent dat ook dat Aartsen geen Kamerlid kan worden? Welnee, hij is ‘van harte welkom’. “Laten we ook accepteren dat mensen dingen doen die niet slim zijn.”

  Maar als we alles accepteren wat ‘niet slim’ is, waarom heeft de VVD dan een integriteitscommissie?

  28 REACTIES

  1. Twee gebeurtenissen van de afgelopen week laten de ware aard van onze constitutionele monarchie zien. Een monarch, wiens bestaansrecht niet in twijfel mag worden getrokken, omringd door een hofhouding van trouwe ambtenaren en militairen, wier handelen wordt afgedekt door ministers die door het parlement zijn gekozen. Die ministers hebben trouw gezworen aan de monarch en dienen als kop van jut voor hun ministerie. Het parlement denkt dat het het hoogste staatsorgaan is, maar heeft eigenlijk niets te vertellen.

   1. Als de koning wil jagen in het Loo, kan het hele parlement tegen zijn. Wilhelmina heeft het weliswaar aan ons “geschonken”, d.w.z. wij mogen de kosten van het onderhoud betalen, maar de monarch houdt het feodale vruchtgebruik. De premier geeft braaf toestemming. Dit zou zelfs zo zijn als Marianne Thieme premier werd.
   2. Als er wapens worden geleverd aan foute Arabieren, verklaart de toevallig binnen gelopen minister dit tot staatsgeheim. Als het parlement echt iets te vertellen had, dan bepaalde het parlement wat hier staatsgeheim is, niet een schimmig ministerie.

   Deze schijndemocratie leidt het volk af van de ware leiders en zorgt voor een stabiele monarchie. Zolang er spelen en brood zijn en we niet overvallen worden door een buitenlandse mogendheid, zal niemand zich afvragen waarom onze oude, succesvolle republiek in 1813 een monarchie werd. Een rijke buit voor een marginale vorst.

  2. Politici zijn überhaupt niet slim maar uitermate dom, zei ik eerder.
   Kijk alleen even naar de materiele steun aan Jihadistische rebellen in Syrië, die aantoonbaar tegenstanders hebben vermoord en gemarteld; strafbare feiten!
   Advocaat Geert jan Knoops en oud-aanklager van het Joegoslavië tribunaal Carla del Ponte zijn het met me eens.
   Je zou verwachten dat Frontbencher en andere media hieraan een item zouden wijden maar niets is minder waar. Zijn de media zo bang om onze overheid tegen zich in het harnas te jagen?

   • @Dreamer
    U heeft een punt. De “andere” die veroordeeld is tot 16 jaar voor levering van gifgas aan Sadam Hoessein in de oorlog tegen Iran was zakenman Van Anraat. Ook een geval van inmenging in buitenlandse oorlogen en schending van mensenrechten.

    Valt het u op dat Buitenlandse zaken nu pas schoon schip wil maken, nu Idlib ten onder gaat en Assad zijn gezag in Syrië herstelt? De ratten verlaten het zinkende schip en hopen wat graantjes mee te pikken op het winnende schip.

    • De Internationale rechtsgemeenschap en de wereldwijde politiek spelen onder één smerig hoedje.
     Wie er bij hoort mag alles doen, ook al is het nog zo onwettig; ze worden toch wel gedekt. Gewone burgers zijn altijd de klos maar dat wordt beschouwd als collateral damage. Ik weiger daar nog langer aan mee te doen.

    • En vergeet Guus Kouwenhoven niet. Toch, zonder de steun in Syrië te willen verdedigen, zijn er wel verschillen. Beide heren handelden alleen voor eigen gewin, voor zover het bij mij is blijven hangen. Bij de acties van de overheid in Syrië zou sprake kunnen zijn van naïviteit, kortzichtigheid, onzorgvuldigheid, foute keuzen in landsbelang, o.i.d. Ik hoop, dat we die duidelijkheid gaan krijgen, ook als het toch om eigen belang van ambtenaren of politici ging.

     • Ook wel treurig dat “naïef” het beste excuus is voor onze topdiplomaten. Nikolaos van Dam bij Nieuwsuur maakte ook niet de indruk dat hij de situatie in Syrië helemaal begreep. We kunnen maar beter niet met de grote jongens buiten spelen. Oostenrijk had dat al veel sneller door. Straks worden we nog voor ons eigen hof gesleept wegens medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden!

   • Inmiddels heeft Stef Blok laten weten dat alle informatie over deze steun aan rebellen staatsgeheim blijft. Zogenaamd om de veiligheid van de gesteunde (terreur)groepen te waarborgen.
    Ik denk dat vrijwel niemand dat gelooft.
    Ik denk dat de ware reden is om de vervolging van hemzelf en zijn betrokken collega’s en ambtenaren te blokkeren. Nederland rechtsstaat, toch?

    • @Dreamer
     Ja, sinds wanneer beschermen wij de
     veiligheid van criminelen? Het zal wel staatsgeheim zijn. Dat we ze financieel uit de wind houden, weten we van de Teevendeal met Cees H.

  3. Dat de PVV geen goede vertegenwoordigers kan vinden, begrijp ik. Intelligentia is schuw om zich te encanailleren met een partij die geen wortels heeft in de samenleving, waardoor je carrièrekansen verkeken zijn bij aansluiting. Dat de VVD die in alle vezels van de maatschappij zit geen betere kandidaten naar voren kan schuiven dan Thierry Aartsen, is schokkend. Zou trouw aan de partij toch belangrijker zijn dan grutten, zoals die andere Thierry steeds beweert?

   • Hoezo geen wortels in de maatschappij? PVV-ers worden stelselmatig gediscrimineerd vanwege hun mening; net als FvD-ers overigens. Dan houd je vanzelf voor je wat je denkt maar je denkt het wel.

    Over extreem links hoor je niets; dat is blijkbaar maatschappelijk geaccepteerd, net als radicale Moslims.
    Vanmorgen op het nieuws op NPO 1 een item dat ging over antisemitisme; dat is volstrekt niet iets van alleen extreem rechts maar evengoed van extreem links en Moslims; antisemitisme vermomd als anti-Israël inclusief bedreigingen aan en aanslagen tegen Joodse Nederlanders. Maar de politiek bagatelliseert dat; en dan komt de “verwarde” man om de hoek.

    Onze maatschappij is inmiddels zo gehersenspoeld dat bedreigingen tegen Joden wordt geaccepteerd maar bedreigingen tegen Moslims niet. Beiden zijn volgens mij onacceptabel maar vertel dat maar eens tegen onze links gehersenspoelde samenleving.

    • @Dreamer
     Ik geef geen waarde-oordeel. Ik constateer alleen dat de vijver van goede kandidaten bij de PVV erg klein is omdat mensen die een positie te verliezen hebben niet graag met de PVV willen worden gassocieerd, zelfs als ze het eens zijn met de ideeën van de PVV.

     • Mee eens en die PVV-vijver loopt ook nog eens heel langzaam leeg in de richting van het FvD. Want daar zitten veel goed opgeleide jongeren. Baudet trekt jonge mensen van academisch niveau aan, tenminste tot nu. Zijn eigen opleidingsniveau en doctorstitel helpen daar natuurlijk bij. Bovendien is zijn stijl, hoewel niet de mijne, veel meer geaccepteerd dan het onbeschaafde optreden van Wilders. Ik snap Wilders wat dat betreft trouwens niet, want die stijl van werken heeft hij zich pas na zijn afsplitsing van de VVD eigen gemaakt. Waarschijnlijk om en bepaalde doelgroep voor zich te winnen. Stom achteraf.

      • @Gerald
       @Gerald
       U snapt het gedrag van Wilders niet? Een bekende Nederlandse filosoof heeft ooit gezegd: “Je gaat het pas snappen als je het door hebt”. Heeft het u niet verbaasd dat in de meeste Europese landen socialisten of conservatieven de grootste partij zijn, maar in Nederland de liberalen? Dat de liberaal Wilders zich met een links-xenofoob programma heeft afgescheiden van de VVD? Arme memsen hebben meer last van immigranten dan rijke en zullen zich dus eerder tot de PVV wenden. Maar omdat linkse partijen een cordon sanitair hebben getrokken om de PVV, is een linkse coalitie onmogelijk.

       Ziedaar het masterplan van de VVD. “Il Principe” van Machiavelli is het handboek van de Telderstichting.

      • Reactie op Eric Holleman op 14 september 2018 om 07:27 uur

       Ik bedoelde met voor mij onbegrijpelijk “gedrag van Wilders” zijn horkerige optreden, waarmee hij weliswaar wat aanhang wint (of eigenlijk “won”), maar ook veel mensen afstoot. Baudet heeft vergelijkbare visies, maar een veel acceptabeler optreden, terwijl hij toch ook uitdaagt en ongezouten meningen geeft. Ik bedoelde te zeggen, dat Wilders zichzelf en vooral zijn kiezers tekort doet. Op die manier bereikt hij nooit wat hij en zijn kiezers zo graag willen. Ik vind dat zelf natuurlijk niet zo erg, maar voor het functioneren van onze democratie en parlement is het dat wel.

      • @Gerald 14 sep 10:03
       Dat is precies wat ik bedoel. Om in scheepsjargon te spreken: het enige doel van de PVV is om de VVD aan stuurboord te krijgen en links de loef af te steken. Zelf zullen ze wedstrijd niet winnen, maar daarvoor heeft de VVD die partij ook niet afgescheiden.

     • Dat klopt!
      En vooral omdat PVV (en FvD) gemakshalve en ten onrechte het stempel “extreem rechts” kregen opgedrukt en dat dit de legitimatie is voor het geaccepteerde discrimineren van PVV-ers en FvD-ers.
      Maar extreem links-ers en salafistische Moslims, die net zo extreem zijn, mogen niet gediscrimineerd worden.
      Rechtsongelijkheid ten top; snapt u nu waarom ik geen cent meer geloof van onze zgn. rechtstaat? Een verhaal voor de Bühne.

      • @Dreamer, uw beide reacties ‘hier boven’…
       Dat heeft u prima verwoord. Mijn complimenten!
       Die sla ik op in mijn ‘archiefje’…
       Zodat ik uw uitmuntende beschrijving hoe populistische partijen ‘geaccepteerd’ gediscrimineerd mogen worden nog eens in een weerwoord kan gebruiken.
       Bedankt?

   • De VVD heeft niet zoveel mogelijkheden om iemand naar voren te schuiven. Aartsen was gewoon de volgende op de lijst en de kieswet bepaalt dat hij de zetel krijgt. Daar kun je als partij wel onderuit komen, maar dan moet je de kandidaat overtuigen af te zien van die plek of je zet hem uit de partij. Dat laatste is natuurlijk ondenkbaar bij 1 zetel meerderheid voor de coalitie.

     • Akkoord, even niet opgelet bij de VVD, of de publieke opinie onderschat. Ik hoop, dat ze daarvan leren, want hier schiet niemand iets mee op. Aartsen zelf niet als laatste.

  4. Wat een opwinding. Wat ik geleerd heb is dat machthebbers bepalen of er wel of geen mensenrechten geschonden mogen worden. En als Nederland, het meest integere en democratische land ter wereld, moeten we niet gaan schoppen, maar dankbaar zijn en ons afvragen waaraan wij verdiend hebben hier te mogen wonen? Let wel wat is nu zo’n 17 miljoen op een paar miljard mensen. Ik ben er van overtuigd dat zeg, sinds 1945 alle 150 volksvertegenwoordigers voor mensenrechten zijn en daar alle aan doen om die te handhaven of te bereiken. Zowel in ons eigen land als daar buiten. En ik kan me niet voorstellen dat Nederland jihadistische rebellen steunt. Zo’n integere dienaresse Gods (sorry, maar ik vind het zo grappig dat er een politieke partij die de overheid beschouwt als de dienaresse Gods, hoe verzinnen ze het) en zo’n kritische volksvertegenwoordiging. Ik wil het niet geloven van die steun aan jihadisten. Volgens mij komt dit nepnieuws uit Noord Korea met als doel onze politieke normen en waarden en neer te halen die het meest hoogstaand zijn, hier op deze aardbol. Timmermans valt niets te verwijten die sprak zo mooi omtrent de MH17,, zo’n man kun je echt blindelings vertrouwen en dat geldt ook Zijlstra, alleen de Russen hebben hem gehersenspoeld toen hij geblinddoekt na een dasja, of zo iets werd ontvoerd. De ophef over Thierry snap ik dan ook niet. Hij lijkt mij zeer capabel en integer en betrouwbaar, en nog veel meer van dat moois. Ik geloof dat binnen de VVD een hetze aan de gang is tegen deze jonge man, juist omdat hij zo integer is en deskundig. Kunnen ze daar niet hebben.

  5. Wie heeft er geen puber of heeft een puberend kind gehad ?
   En wie heeft er niet regelmatig achter het oor gekrabd en dacht ? was dit nu nodig ?

  6. Deze domme tweets doen me denken aan Donald Trump zoals (Grap them bij their Pussy e.d.) Trump is zelfs president geworden. Dus waarom zou Thierry Aartsen dan geen Kamerlid of zelfs minister kunnen worden. Ook een politicus is een (soms dom) mens.
   Ik sluit me volledig aan bij (De slimste) Klaas Dijkhoff.

  7. Politici zijn überhaupt niet slim maar uitermate dom!

   Kijk alleen even naar de materiele steun aan Jihadistische rebellen in Syrië, die aantoonbaar tegenstanders hebben vermoord en gemarteld, zoals Nieuwsuur gisteravond aantoonde. Advocaat Knoops stelde dat ons land zich heeft gemengd in de binnenlandse aangelegenheden van een soevereine staat. Dat Nederland het staatshoofd geen warm hart toedraagt is niet relevant.

   Ons land heeft zich medeplichtig gemaakt aan misdaden tegen de menselijkheid en de betrokken ministers van buitenlandse zaken (Koenders, Timmermans, Zijlstra en Blok) en de betrokken ambtenaren dienen daarvoor onverwijld te worden gearresteerd en overgedragen aan het Internationale Strafhof in Den Haag. Net als de verantwoordelijk premier van de laatste 3 kabinetten, Mark Rutte.
   Anderen zijn om dezelfde redenen wel daarvoor berecht dus vrijwaring zou getuigen van klassenjustitie.

   Voorts is het volstrekt ongeloofwaardig dat dit Strafhof is gevestigd in een land dat medeplichtig is aan schendingen van de menselijkheid.
   Het is mij nu volstrekt duidelijk waarom jihadisten in ons land amper (kunnen) worden vervolgd.

   • Niet allen in het buitenland heeft ons land de mensenrechten geschaad, ook in ons eigen land, eerst al door de energiemaatschappijen en ziekenfondsverzekeringen te dwingen de vrije markt op te gaan. Dit gebeurde al onder Kabinet Kok. Dit had als gevolg dat een groot deel van de Nederlandse bevolking niet meer kan rekenen op fatsoenlijke ziektekostenvergoedingen.
    En dat veel energiemaatschappijen langs de deuren leuren om bij mensen te zeuren over te stappen. Ze zijn zogenaamd allemaal de goedkoopste.
    Sinds de ziektekostenverzekeringen de vrije markt zijn opgegaan is er voor een grote groep mensen in Nederland geen fatsoenlijke ziektevergoeding meer ondanks de veel te hoge premie. Hierdoor gaan mensen niet maar de dokter of laten zich niet heronderzoeken om te kijken of de peperdure medicijnen die ze gebruiken nog wel voldoen. Dit is een gevaar voor de volksgezondheid, ja ook voor de rijken die die kosten wel kunnen betalen.
    Daarnaast is er geen fatsoenlijk sociaal vangnet meer voor oudere 50 plussers die werk moeten zoeken of wat dacht je van al de werkzoekende jongeren die nooit een vast contract krijgen. Ook voor hun is geen fatsoenlijk sociaal vangnet. Dus hier worden de mensenrechten in ons land ook al ernstig geschaad. Ons land wordt geregeerd door krenterige sukkels.

  Comments are closed.