Nieuwsuur over D66, Segers bij Kamerbreed

  0
  92

  Leestijd: 1 minuten.

  Op zoek naar politiek op tv en radio? Nieuwsuur besteedt vanavond (NPO2, 22.00 uur) aandacht aan het concept-verkiezingsprogramma van D66. De voorman van deze partij, Alexander Pechtold, is zaterdag ook te gast bij Kamerbreed (13 tot 14 uur) op NPO Radio1. Daarnaast ontvangt presentator Kees Boonman ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers.

  Dit schrijft Kamerbreed over de uitzending:

  Kamerbreed is terug van reces. Vanaf zaterdag bespreekt Kees Boonman elke zaterdag de politieke actualiteit op NPO Radio 1.

  De politiek zal het komende jaar in het teken staan van de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar De komende weken en maanden presenteren de partijen hun verkiezingsprogramma’s en wordt bekend wie er kandidaat is voor de nieuwe Tweede Kamer. Daarnaast moeten de regeringspartijen VVD en PvdA nog bekend maken wie hun lijsttrekker wordt.

  In de eerste uitzending van Kamerbreed na de Sportzomer zijn de partijleiders van D66 en de ChristenUnie te gast: Alexander Pechtold en Gert-Jan Segers. Ze blikken vooruit op het nieuwe politieke seizoen.

  Presentator Kees Boonman praat met hen over thema’s die in de verkiezingscampagne een prominente rol zullen spelen, zoals werk en de polarisatie in de samenleving.

   

   

  Nieuwsuur over de uitzending van vanavond:

  D66 wil de tweedeling in de maatschappij bestrijden. Volgens het concept-verkiezingsprogramma van de partij ‘Samen sterker-kansen voor iedereen’ is er een tweedeling in het onderwijs en zijn ook in het werk de kansen ongelijk verdeeld. D66 wil fors investeren in onderwijs en innovatie. De partij pleit onder meer voor toponderwijs. Alle kinderen zouden eerder les moeten krijgen, zodat ze gelijke kansen hebben.

  Bekijk hier het volledige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter

  Like Frontbencher op Facebook