Nieuwsuur over start campagne PVV, aandacht voor kleine partijen bij EenVandaag

  0
  60

  Leestijd: 2 minuten.

  Met nog minder dan 3 weken tot de verkiezingen, is er veel politiek op tv de komende tijd. Nieuwsuur (Nederland 2, 22.00 uur) besteedt vanavond aandacht aan de aftrap van de campagne door de PVV. EenVandaag (Nederland 1, 18.15 uur) heeft een item over de kleinere partijen die aan de verkiezingen meedoen, zoals de SOPN, AEUP en MENS.

  Dit schrijft de redactie van Nieuwsuur over de start van de campagne van de PVV:

  ‘Nog 19 dagen en Nederland mag naar de stembus. Voor Geert Wilders begint de verkiezingscampagne vandaag met de presentatie van zijn kandidaten in Rotterdam. Nieuwsuur is erbij. Ook een splinternieuwe Politieke Barometer.

  Wilders, die in april wegliep uit het Catshuis-overleg en daarmee de gedoogcoalitie opblies, moet in minder dan drie weken campagne de PVV weer op de kaart zetten. De VVD is de enige partij die samenwerking met de PVV in de toekomst niet uitsluit. Het CDA, de andere partner in de gedoogconstructie, doet dat inmiddels wel.

  Begin juli presenteerde Geert Wilders het PVV-verkiezingsprogramma. Meteen splitsten de Kamerleden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven zich af en hun kritiek was niet mals. Volgens de twee zijn PVV-Kamerleden alleen maar stemvee en draait alles om Wilders en houdt hij met niemand rekening.

  Op de nieuwe kandidatenlijst ontbreken de namen van een aantal oudgedienden uit de fractie. Daaronder Richard de Mos en Jhim van Bemmel. De Mos stond in 2010 nog op de tiende plaats, Van Bemmel stond toen 23ste. De Mos kwam tijdens zijn Kamerlidmaatschap in opspraak omdat hij zich als schooldirecteur presenteerde, terwijl hij dat nooit was geweest. De Mos was verbijsterd door het besluit van Wilders. Hij typeerde de beslissing als een afrekening.

  In 2010 werd Van Bemmel door PVV-leider Geert Wilders tijdelijk als woordvoerder Rijksuitgaven geschorst, omdat hij een veroordeling voor valsheid in geschrifte had verzwegen.

  Ook PVV’er Eric Lucassen keert na de verkiezingen van 12 september niet terug in de Tweede Kamer. Lucassen kwam in 2010 in opspraak na beschuldigingen van bedreiging en intimidatie. Ook werd toen bekend dat hij in 2002 was veroordeeld voor ontucht wegens seks met een ondergeschikte bij de landmacht.Wilders verweet hem het imago van de PVV schade te hebben toegebracht en ontnam hem zijn portefeuilles.’

  Lees hier wat Frontbenchereerder  schreef over de presentatie van Wilders.

  Dit schrijft de redactie van EenVandaag over het item van vanavond:

  ‘Wat willen SOPN, AEUP en MENS?

  Het zijn niet alleen de traditionele partijen die op 12 september meedingen naar zetels in de Tweede Kamer. Ook kleinere partijen staan op de lijst; zoals de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN), de Anti Europa Partij (AeuP) en de Partij voor Mens en Spirit (MenS).

  Wat zijn hun standpunten, verwachtingen en doelen? Zijn het one-issue partijen die teleurgestelde kiezers proberen binnen te slepen, of zit er meer achter?

  EenVandaag volgt de kleine, nieuwe partijen in hun zoektocht naar kiezers: op de markt, om te flyeren.’

   

  Bij Half 8 Live (Nederland 3, 19.30 uur) is VVD-prominent Hans van Baalen te gast, samen met politiek commentator Paul Jansen. 

   

  [tweet https://twitter.com/WNLhalf8live/status/239018014417227776]

   

  Of Knevel & Van den Brink aandacht besteden aan politiek is nog niet bekend.

   

  Frontbencher.nl heeft ook alle peilingen (De Hond, EenVandaag, Synovate, TNS Nipo)

  Volg Frontbencher.nl op Twitter

  Volg Frontbencher.nl op Facebook