Nobelprijs

  1
  224

  Leestijd: 0 minuten.

  Het had de opstap moeten zijn naar de Nobelprijs voor de Vrede, maar nu dreigt president Donald Trump de top volgende maand met de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un af te blazen.

  Vorige week had Kim al laten weten dat hij er niet zoveel zin meer in had. Reden: opmerkingen van John Bolton over de totale nucleaire ontwapening van Noord-Korea. Bolton is voorstander van het ‘Libië-model’. Dat eindigde met de ontwapening EN de dood van dictator Moammar Gadaffi. Dat vindt Kim kennelijk geen wenkend perspectief.

  Trump kijkt nu boos naar China. Beijing zou Kim verzekerd hebben dat de sancties versoepeld worden, ook wanneer de top in Singapore niets oplevert. Omdat dit het belangrijkste doel van Kim is, hoeft hij niet meer zo nodig met Trump op de foto. De buit is namelijk al binnen.

  De top kan natuurlijk alsnog doorgaan. Niemand veranderlijker dan Trump en Kim. En touwtrekken voor een top hoort erbij. Maar de glans is er wel van af. Die Nobelprijs, dat gaat ‘m niet worden. Wedden?

   

   

   

  1 REACTIE

  1. Dat Libie-model lijkt me enigszins overtrokken – dat was Obama’s stijl van handelen – niet die van Trump.
   Maar wacht eens: Obama kreeg juist WEL de Nobel Prijs voor de Vrede; dus misschien verhoogt het Trump’s kansen wel, wanneer hij het Libie-model toepast

  Comments are closed.