Nu ook niet meer drammen

  10
  562

  Leestijd: 0 minuten.

  Politici die iets uit ‘overtuiging’ doen of omdat ze het ‘in hun vezels voelen’ moet je wantrouwen. Dan verliezen ze vaak de werkelijkheid uit het zicht: zie poging afschaffing dividendbelasting.

  Daarom heb je meestal meer aan politici die met het oog op de stembus handelen. Die willen nog wel eens van de dwalingen huns weegs terugkeren. Is dat opportunisme? Natuurlijk, al noemen ze het zelf liever pragmatisch.

  Daarom is het toe te juichen dat Rutte III uit puur electorale motieven het klimaatakkoord heeft verbeterd. En en passant zijn overlevingskansen vergroot als het zijn meerderheid in de Eerste Kamer verliest. Met steun van GroenLinks en de PvdA kan het dan verder regeren.

  Als Rutte na de verkiezingen met zijn definitieve plan komt zal er zeker nog gesteggeld worden. Ongetwijfeld over de koopkrachtplaatjes. Maar al met al is vrijwel iedereen tevreden. Inderdaad, opportunisme loont.

  En als die klimaatdrammers zich nu ook gedeisd houden is het geluk compleet.

   

   

  10 REACTIES

  1. Over drammen gesproken. Of beter ‘er in rammen’…
   Wist u dat in het klimaatplan op pagina 34/35 staat dat de Rijksoverheid gemeenten juridisch straks het recht geeft uw huis binnen te dringen als u weigert van het gas af te gaan? Klaas Dijkhoff mag dan wel beweren dat het e.e.a. vrijwillig is… Maar de opzet leest toch wel heel anders. (Zie link)
   Wellicht dat de beoogde wetgeving die per 1-1-2021 in moet gaan nu niet doorgaat?
   Mijn gemeente heeft mijn huurwoning in de planning staan om in 2022 van het gas te halen. Daarmee ga ik financieel zwaar op achteruit. De kosten van het warmtenet dat ik (gedwongen) krijg zijn door de VVD gekoppeld aan de aardgasprijs die juist sterk blijft stijgen om anderen aan de warmtepomp te krijgen…
   Zo word ik financieel door de VVD toch mooi een klimaat-oor aangenaaid!
   In een flat verderop in mijn straat, hebben vanwege de kosten de bewoners de transitie al geweigerd. Nu is het stil… wordt niemand meer iets gevraagd. Wacht de gemeente nu ‘wijs geworden’ op de wetgeving van de Rijksoverheid om mij – op straffe van – daartoe straks juridisch te dwingen?
   https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/vvder-dijkhoffs-keuzevrijheid-voor-de-warmtepomp-blijkt-van-stalin-te-komen/

  2. Je kunt vervelend drammen; leul drammen, feestelijk drammen. Met drammen is dus helemaal niets mis. De slimste drammer is natuurlijk hij/zij die achter de schermen dramt en voor de Buhne de ander verwijt dat die dramt. Als je op de juiste plaats dramt en op de juiste plek je toneelstukje opvoert kun je het ver schoppen in de politiek. Akkes moet natuurlijk wel op integere wijze geschieden en daar staan de dames en heren politici om bekend. Geen beroep in Nederland waar de integriteit zo hoog aangeschreven staat als binnen het beroep politiek. Het is ook daarom dat niet integere burgers geen vertrouwen hebben in integere politici. Ik ga dus niet stemmen.

  3. Wat een kortzichtig en voorbarig commentaar – laat Rutte III eerst maar eens daden bij de voornemens voegen, we zien in Groningen waar dit toe leiden kan. Tot die tijd flink druk zetten aka drammen…

   • hear hear!

    Bovendien is er een verschil tussen de overtuiging dat iets belangrijk is, of opportunistisch mauwen over dat je “het tot in je vezels” voelt dat de dividendbelasting afschaffen meer dan alleen de aandeelhouders ten goede komt.

  4. Het is ook “Bon Ton” om niet de waarheid te spreken als het rivaliserende partijen betreft.
   Zo beweerde Rob Jetten vanmorgen bij WNL dat Baudet voorstander zou zijn van een Nexit terwijl dat aantoonbaar niet waar is; hij wilde daarover nog wel met Baudet in debat.
   Rob Jetten verdraait de waarheid om politiek gewin te behalen, net als andere partijen overigens.

   Maar op de site van FvD onder standpunten, staat al meer dan een jaar dat FvD een referendum wil over een Nexit. Dat heeft Henk Otten (lijsttrekker 1e Kamer) ook al diverse malen betoogd maar kennelijk denkt de rest van de partijen dat de burger iets vanzelf gaat geloven als je dat maar vaak genoeg in de media roept.

   • Rob Jetten draait nog veel meer! Onder anderen met klimaatpaus Ed Nijpels verkondigt hij steeds dat 98% van de wetenschappers achter global warming en climate change staan. Maar 98% waarvan precies? Er is in 2008 door Margaret Zimmerman een opiniepeiling gedaan onder 10.500 wetenschappers, waarvan er ruim 3000 reageerden. Van die 3000 reacties werden er 79 geselecteerd als zijnde experts op het gebied van global warming en climate change. Van die 79 waren er 2 het niet eens met de stelling in de opiniepeiling. En die 77 overgebleven wetenschappers van de 79 schijnt de 98% te zijn waar de klimaatpaus Ed Nijpels en Rob Jetten het steeds over hebben. En als je het niet aanneemt van die 98%, wordt je verkettert. Tegenstanders zal je niet zien op de publieke omroepen en als ze er een keer zijn worden ze direct de mond gesnoerd.

    • Wel triest om te beseffen dat de leiding van ons land in handen is van figuren met de Middeleeuwse onderdrukkingsmentaliteit; de klimaatinquisitie doet haar werk getuige het blokkeren door NU.nl van reacties die de menselijke schuld aan de opwarming van de aarde in twijfel trekken; dat zou namelijk nepnieuws zijn!
     Feitelijk is dit staatscensuur van Ollongren (D66). Dat we dit pikken; we zouden NU.nl moeten boycotten en ze zo van hun reclame-inkomsten beroven.

     • 1. Gaan we nu werkelijk doen alsof FVD alleen maar een referendum wil en zelf geen enkele mening over Nexit heeft? Gaat FVD dan ook helemaal geen campagne voeren als het tot een referendum zou komen? Kom nou. Baudet ageerde al voordat hij de politiek in ging tegen de EU en riep zelfs zijn lijsttrekker voor de Eerste Kamer terug toen die beweerde dat de partij niet per se voor een Nexit is.
      2. Zimmerman’s onderzoek is slechts een van vele onderzoeken naar de consensus onder klimaatwetenschappers over de menselijke oorzaak van klimaatverandering, en allen komen op een vergelijkbaar percentage uit: https://klimaatverandering.wordpress.com/2019/02/15/opwarming-aarde-komt-door-de-mens-klimaatwetenschap-consensus-97/
      3. Nu.nl is een privébedrijf en mag helemaal zelf bepalen wat ze op haar platform wil hebben en wat niet. Dat is nu eenmaal hoe de vrije markt werkt en de staat heeft daar niets mee te maken. Er zijn nog genoeg andere websites waar je pseudowetenschap mag verkondigen.

  5. Maar beste Peter,
   Jij veronderstelt nog steeds dat Rutte luistert naar de
   bevolking. Wat hij nu doet met het klimaataccoord, is
   het eeuwige spelletje van Rutte; en dat doet hij altijd.
   Voor verkiezingen de kiezers van alles beloven, want
   hij heeft hun stem nodig. Zijn de verkiezingen geweest
   gooit hij al zijn beloftes in de prullebak en belazert het
   volk non-stop. Dat tot de volgende verkiezingen. Dan
   wordt ons weer van alles beloofd. En doet hij de dingen
   niet die hij beloofd heeft, en dingen wel die hij nooit be-
   loofd heeft. Weet u nog, bij Rutte III ging iedereen er op
   vooruit; niet gebeurd! Een BTW verhoging werd echter
   nooit gemeld bij de verkiezingen in 2017; wel gebeurd.
   Weet je wat het trieste is? Liegen en bedriegen vinden
   onze politieke leiders heel normaal. Dat hoort immers bij
   het politieke spel, vinden ze. Liegen en bedriegen mag dus
   alleen het “gewone volk” niet. Dat is niet toegestaan!
   Wat een moraal!! Politici mogen dat dus wel en worden ook
   helaas achteraf nooit verantwoordelijk gesteld voor de puin-
   hopen die zie achterlaten. Dat zou eens moeten veranderen.
   Fijne dag,
   Bert.

   • De meerderheid van onze politici moeten dan ook niets hebben van klokkenluiders want mensen met macht moeten zoveel mogelijk toegestaan worden wat voor vuiligheid en smerigheid ze ook uithalen, anders, zo schijnt, wordt ons land onbestuurbaar. Zie: klokkenluiders en de politiek.

  Comments are closed.