Oh, oh, Den Haag 3

  3
  396

  Leestijd: 0 minuten.

  Pauline Krikke stapt op als burgemeester van Den Haag. Ze houdt de eer aan zichzelf. En dat is verstandig. Want anders was ze zeker weggestuurd.

  Krikke (VVD) was de verkeerde vrouw op de verkeerde plaats. Dat wist iedereen die haar in eerdere functies had meegemaakt. Burgemeester van Arnhem: ging niet goed. Directeur Amsterdams Scheepvaartmuseum: de vlag ging in de top van de mast toen ze vertrok. Niettemin burgemeester van Den Haag. Dat werd haar Waterloo.

  Het vernietigende rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over haar optreden, of liever uitblijven daarvan, rond het Scheveningse Oud-en-Nieuw-Vuur, kón ze niet overleven. Den Haag moet nu hopen op een sterke burgemeester. Want er is ook nog het schandaal rond de twee van corruptie verdachte wethouders.

  En, wie weet, zingt Harrie Jekkers dan weer uit volle borst: oh, oh Den Haag, mooie stad achter de duinen.

  3 REACTIES

  1. Misschien een leuk baantje voor Alexander Pechtold, want die wilde toch zo graag burgemeester worden (van Rotterdam)?! Twee vliegen in 1 klap, Rotterdam blij omdat we dan die grappenmaker niet krijgen en Den Haag blij omdat hij daar goed in het (enge) sfeertje past.

  2. Met alle respect, maar hoe kun je burgemeester worden, in dit geval van Den Haag, wanneer je in een kleinere stad, in dit geval Arnhem, je burgemeesterschap niet echt een succes was? Is er dan toch iets mis met de procedure en inzicht in het eigen functioneren en capaciteiten?

   • Laat me raden: je bent van de gewenste partij, vrouw en niet lastig voor je partij, dan krijg je al gauw zo’n baantje. Ordinaire vriendjespolitiek dus!
    Om de aandacht van haar eigen stommiteiten af te leiden zorgde ze er voor dat er 2 wethouders, van een partij waar ze niet dol op is, een paar dagen vóór het eindrapport over haar falen, gedwongen moesten opstappen, terwijl het onderzoek nog loopt.
    Iets van de vlucht naar voren?

  Comments are closed.