Ondernemingszin

  4
  273

  Leestijd: 0 minuten.

  De watersnoodramp van 1953 leidde tot de Deltawerken en maakte Nederlandse bedrijven toonaangevend in de wereld als het gaat om watermanagement. Dat zei Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank zondag in het tv-programma Buitenhof. Hij wilde ermee aangeven dat de klimaatramp die op de wereld afkomt kansen biedt aan de BV Nederland.

  Knot stoorde zich aan “spookverhalen” over de rampspoed die een nationale CO2-heffing over ons land zal brengen.  Hij wees erop dat de energiebelasting die de industrie hier moet betalen lager is dan die in andere landen. Bovendien is het de bedoeling dat de CO2-belasting wordt “teruggesluisd” naar de bedrijven die het geld kunnen gebruiken voor innovaties.

  In tegenstelling tot Hans de Boer, de voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW, ziet Klaas Knot de CO2-heffing niet als een bedreiging ofwel als een maatregel die de industrie Nederland uit jaagt. Heeft hij meer vertrouwen in het koopmanschap en de ondernemingszin van Nederland dan de ondernemers?

  4 REACTIES

  1. Hieruit blijkt maar weer hoe ingewikkeld een en ander is. Beide heren zijn deskundig, integer/betrouwbaar en leggen ons het hele en eerlijke verhaal voor. Beide heren hebben dus het gelijk aan hun zijde en de een hoeft dus niet voor de ander te wijken, of te buigen. Degene die de meeste macht heeft, onder meer het beste kan lobbyen bij de integere en betrouwbare politici, krijgt uiteindelijk het gelijk aan zijn zijde.

   • Misschien gaan beide heren achter de schermen wel uit van een win-win situatie, zodat beiden geen gezichtsverlies lijden en alles ten goede komt aan Volk en Vaderland.

    • Volgens mij gaat de heer Knot vóór de schermen uit van een win-win-situatie. Zelfs met gezichtsverlies voor Hans de Boer komt het ten goede aan Volk&Vaderland&BVN.

     …maar daarvoor zijn politici nodig, die het roer om durven gooien. maar onze regering blijft liever met de ene vinger in de dijk en de andere in het oor luid “lalala” roepend menen dat ze de stormvloed onder controle hebben. Misschien wel. De kans is ondertussen aannemelijk aan het worden, dat er toch een plens water over de dijk komt. Ik heb dan liever politici die met zakken zand in de weer gaan en de zaak professioneel aanpakken.

  Comments are closed.