‘Onderzoek naar mogelijk misbruik declaraties PVV’

  0
  54

  Leestijd: 1 minuten.

  Het Europees Parlement wil een onderzoek instellen naar mogelijke onrechtmatigheden bij declaraties van de PVV in Brussel. De aanleiding daarvoor is een uitzending van het tv-programma KRO Reporter dat vrijdag melding maakte van mogelijk misbruik van Europees subsidiegeld door de euofractie van de PVV.

  Dat meldt NRC Handelsblad vandaag.

  De PVV zou geprobeerd hebben 13.000 euro los te krijgen in Europa. Dat geld is betaald voor de vertaling van het in maart gepresenteerde onderzoek van het Britse financiële onderzoeksbureau Lombard Street Research naar de kosten van de euro. Het verzoek werd niet ingewilligd, omdat dit kosten zouden zijn voor de Haagse fractie.

  Bart Staes, lid van de Groene fractie in Europa en vicevoorzitter van de Budget Controle Commissie zegt tegen de krant dat hij wil weten of er sprake is van onregelmatigheden. ,,De Europese Unie wordt door burgers in toenemende mate sceptisch en met wantrouwen bekeken. Daarom acht ik het van het grootste belang om steeds duidelijk te krijgen of er sprake is geweest van het schenden van de regels en procedures en/of het misbruik van belastinggeld”, zegt hij tegen NRC.

  Ook een declaratie van voormalig PVV-europarlementslid Daniël van der Stoep moet volgens Staes bekeken worden. Van der Stoep diende een rekening voor een ontwenningskliniek in in Brussel.

  Dat de PVV subsidie wil ontvangen uit Brussel is opmerkelijk omdat PVV-leider Geert Wilders zich afzet tegen geldverkwisting in Europa en vaak zegt dat zijn partij geen cent subsidie krijgt.

  In Reporter zei oud-PVV’er Wim Kortenoeven dat uitgavenposten voor de Haagse fractie niet bekostigd mogen worden uit Brussel. Kortenoeven stapte in juli boos uit de fractie. Sindsdien voert hij een anti-Wilders campagne.

  Lees ook deze eerdere Frontbecher-artikelen:

  ‘Ook Graus dreigde uit PVV te stappen’

  Hernandez: Wilders heeft me gewoon in de steek gelaten

  ‘Israëlische opperrabbijn stuurt boze brief naar Wilders’

  Ex-PVV’er Hernandez suggereert dat Graus Wilders chanteert

  Kritische ex-PVV’ers stellen Wilders voor lastige situatie

  Bontes: PVV laat zich niet beïnvloeden door donateurs

  Frontbencher.nl heeft ook alle peilingen (De Hond, EenVandaag, Synovate, TNS Nipo)

  Volg Frontbencher.nl op Twitter

  Volg Frontbencher.nl op Facebook