Onderzoek: VVD heeft beste campagneposter

  0
  73

  Leestijd: 1 minuten.

  De VVD heeft de beste campagneposter. Dat blijkt althans uit een onderzoek van Synovate Ispos. ,,De relatief simpele posters, met alleen een leus, spreken veel mensen aan.  De posters geven mensen een goed gevoel en ze slagen erin het beeld wat men van de partij heeft te veranderen. Daarnaast slagen de posters erin om de VVD te differentiëren van de andere partijen. De VVD-posters bevestigen dus niet alleen wat men al van de partij weet, maar vertellen ook iets nieuws”, aldus de onderzoekers.

  De uitkomst volgt op een studie waarin Ipsos Synovate Nederlandse kiezers vroeg de posters te beoordelen op een aantal kenmerken. Hieronder een paar voorbeelden van VVD-posters.

   

   

   

   

   

  Synovate over het onderzoek:

  ‘Ook de posters van de Partij van de Dieren en de PVV slagen er in om een onderscheidend beeld neer te zetten van de partij. Ze scoren echter gemiddeld op de andere kenmerken.

  Partijen die er slecht in slagen om zichzelf door middel van poster te differentiëren zijn het CDA, de ChristenUnie, PvdA, D66 en GroenLinks. Deze posters scoren onder het gemiddelde. Ook op andere kenmerken scoren ze nergens bovengemiddeld.

  De poster van de SGP scoort over het algemeen het slechtst. Deze is niet aansprekend, noch slaagt hij er in een goed gevoel te creëren bij de kiezers of een nieuwe boodschap over te brengen.’

  Frontbencher.nl heeft ook alle peilingen (De Hond, EenVandaag, Synovate, TNS Nipo)

  Volg Frontbencher.nl op Twitter

  Volg Frontbencher.nl op Facebook