Ontsla Krikke!

  9
  840

  Leestijd: 0 minuten.

  De VVD heeft onlangs afscheid genomen van twee burgemeesters. Of ze goede bestuurders waren, ‘verbinders’, geen idee.  De inwoners hadden voor zover bekend weinig klachten.

  Den Haag, de derde stad van het land, zit daarentegen opgescheept met een VVD-burgemeester die in voorgaande functies, Arnhem, het Amsterdamse Scheepvaartuseum, jammerlijk mislukte. Pauline Krikke heeft alle eigenschappen van een zwakke bestuurder. Op het ene verkeerde moment ‘doorstastend’ en op het andere ‘aarzelend’. En toch ‘kreeg’ ze Den Haag. Beloning? En waarvoor? Wordt falen een aanbeveling?

  Bij het Grote Scheveningse Vuurwerkdebacle ging ze weer in de fout. En weer had iedereen het gedaan, behalve Pauline Krikke. Als er ergens een brevet van onvermogen op zijn plaats is dan in de Haagse burgemeesterskamer. Niettemin, Krikke zal wel aanblijven. Want zo gaat dat in bestuurlijk Nederland.

  We hebben het de laatste tijd vaak over de gekozen burgemeester gehad. Prima, maar alleen als we hem of haar ook kunnen ontslaan.

  9 REACTIES

  1. Ik ben helemaal voor Krikke, zij laat zich door niemand bedreigen, wat een vrouw, welke vrouw doet haar dat na? Dankzij VVD bestuurders is de VVD de grootste partij geworden en staat zij nog steeds aan top. Het is de politiek van naar beneden trappen en naar boven likken en toch de grootste partij. Je denkt: hoe is dat mogelijk? Zorgen dat er voldoende lekkere kontjes zijn, gezellige babbels en leuke smoeltjes en wie doet je wat. Het volk houdt van mooie verhalen en om belazerd te worden (de reclames maken dat overduidelijk). Zorg voor brood en spelen en het volk gaat helemaal uit haar dak. Het volk accepteert dat klokkenluiders kapot gemaakt mogen worden, want we willen vrede en gezelligheid; geen gedonder. Dus wie hebben er nu precies allemaal kilo’s boter op hun hoofd? Alleen politici? Ik dacht van niet!

   • Dat klopt. Maar Aboutaleb is wel een uitzondering op de regel. Voor Aboutaleb heb ik respect; voor de meeste andere bestuurders met een politieke achtergrond voel ik uitsluitend minachting.

   • Alleen Aboutaleb moet niets hebben van klokkenluiders. Aankaarten dat mosliminternaten niet brandveilig zijn en de kinderen geslagen worden. De ambtenaar die de brutaliteit had dit te melden dit durfde te melden heeft het geweten. Deze man zoveel als mogelijk kapot maken. Maar binnen de Nederlandse politieke normen en waarden hoort dat bij goed bestuur. Een bestuurder die het durft op te nemen voor klokkenluiders schopt het niet ver in de politiek.

  2. je zag de arrogantie van die Krikke na die brandstapelaffaire, ze wist niets anders te herhalen dan dat ze de analyse ging afwachten.
   een analyse kan alleen na een onderzoek, maar dat had ze nog niet door.
   een goede burgemeester die hart heeft voor haar/zijn burgers had iets gezegd van :ik vraag uw begrip en geduld, want er is een breed en zorgvuldig onderzoek gestart en dit vraagt tijd.
   zodra er iets te melden is, zal ik dit doen, maar nogmaals ik vraag u om geduld.

  3. Krikke is juist toonbeeld van VVD-beleid. Niets doen. Alle lastige problemen werden door Rutte over de schutting van gemeentes gegooid: financieren thuiszorg, psychiatrische zorg etc. zonder het bijbehorende budget. En dan op de borst kloppen dat er zo knap bezuinigd is! Terwijl de kosten gewoon tot het probleem van B&W werd gemaakt met als gevolg een grote puinzooi: ouderen die te lang in ziekenhuizen blijven liggen, verwaarlozing, vereenzaming.
   Krikke doet dus niet anders dan wat de VVD steeds heeft gedaan: afwachten, doorschuiven problemen enz.
   typisch idee van een ander VVD-politicus: laat de raddraaiers zich volgend jaar melden op politiebureau. Om te gillen nietwaar! Bijna overal op platteland zijn dankzij de VVD politiebureaus gesloten!

   • Helemaal mee eens. Nu het goed zal de vvd zich wel op de borst kloppen. Het enigste wat hun wel goed gelukt is dat er meer mensen naar de voedselbanken moeten en rutte die heeft lopen te hielenlikken bij de buitenlandse bedrijven en de EU. Goed gedaan hoor.

   • @Petra,
    Correct opgemerkt. Ik vraag mij ook af, met de energietransitie, waar ze al die bouwvakkers vandaan willen halen. In het FD stond laatst een artikel hoe de VVD in haar eerste regering de crisis juist verdiepte door uit bezuinigingswoede de woningbouw zo onderuit te halen.
    Nu zijn er plannen om voor 2030 zo’n miljoen woningen te bouwen. Maar er is al een tekort aan personeel. (Zie link) Ondertussen komt men aan de klimaattafels met de wildste plannen. VVD heeft daar de opdracht gegeven, heel Nederland moet van het gas af. Dus dat wordt zowat alle huizen verbouwen… Hoe dacht de VVD dan aan extra personeel te komen?
    Uit Afrika wellicht?
    VVD met haar bezopen vergezichten! Dat gaat toch niet werken? In Den Haag hebben ze al problemen met een vuurstapeltje bouwen. Huizen veroorzaken maar 14,1% CO2-uitstoot. Misschien is het wijzer eerst eens de industrie aan te pakken, beste VVD? Of is dat voor u een brug te ver?
    https://www.gebiedsontwikkeling.nu/artikelen/woningbouw-stagneert-door-tekorten-de-bouw-en-angst-voor-nieuwe-crisis/

   • Krikke is het toonbeeld van alle bestuurders met een politieke achtergrond. VVD, PvdA, GL, CDA, het maakt niets uit. Afschuiven en geen verantwoordelijkheid nemen voor je fouten.
    Maar om alleen de VVD als zondebok aan te wijzen slaat nergens op; dat getuigt van oogkleppen!

  Comments are closed.