Op bezoek bij tandarts Trump

  3
  485

  Leestijd: 2 minuten.

  Een bezoek aan Donald Trump moet zoiets zijn als een bezoek aan een wispelturige tandarts. Je loopt naar de stoel vol bange verwachting, – heb ik wel goed genoeg gepoetst? – en kan alleen maar hopen dat het meevalt. En dat hij niet opeens besluit tot een zenuwbehandeling zonder verdoving.

  Die behandeling hebben de nog minister-president van het VK, Theresa May, en zelfs bondskanselier Angela Merkel moeten ondergaan. De president moet niets van beide dames hebben. Ze poetsen niet zoals hij het wil.

  Andere bezoekers stappen daarentegen zonder pijn uit de stoel. Deze komen vaak al  kwijlend binnen, zoals de zeer waarschijnlijk toekomstige premier van het VK, Boris Johnson. Van hem mag Trump aannemen dat hij poetst zoals hij voorschrijft. En zo niet, dan gaat de boor er alsnog in tot ie roodgloeiend wordt.

  Het was dus een gerechtvaardigde vraag hoe Mark Rutte uit de stoel zou komen. Rutte grijnst/lacht vrijwel altijd en dat deed hij na afloop nog steeds. Waarschijnlijk ook van opluchting.

  De president bleek dit keer zeer goed geluimd. Ook omdat de premier een geschenk had meegebracht, een Amerikaanse vlag uit de Tweede Wereldoorlog. Toen de VS de democratie heeft gered.

  De relaties tussen beide landen waren beter dan ooit, aldus Trump. Er was over van alles gesproken: de handel, de militaire samenwerking en wat er zoal verder bij zo’n onderhoud aan bod komt. Pijnpunten zullen ongetwijfeld aangeroerd zijn. Nederland blijft te weinig betalen aan de Nato en dat zit de Amerikanen erg dwars, maar de stemming bleef goed.

  Rutte hoefde evenmin toezeggingen te doen inzake andere Amerikaanse wensen. Washington wil een grotere bijdrage aan de strijd in Syrië en het sturen van een fregat richting Straat van Hormus waar ruim 20 procent van de over zee vervoerde olie door heen moet. Deze zee-engte is om die reden sinds jaar en dag een geostrategisch knelpunt en nu opnieuw een potentiële brandhaard tussen de VS en Iran.

  De door Trump verlangde steun ligt moeilijk in de coalitie en in de Kamer en Rutte draaide zich daar behendig uit. De zaak zal sowieso pas na de zomervakantie aan de orde komen.

  Dat heeft hij vermoedelijk ook kunnen doen in een andere gevoelige kwestie. Trump heeft de afgelopen week vier linkse vrouwelijke Congres-leden van de Democraten ‘van kleur’ en met een ‘immigratieachtergrond’  scherp aangevallen. ‘Als het ze in de VS niet beviel, moesten ze maar teruggaan naar waar ze vandaan kwamen’. Dat past in zijn permanente verkiezingscampagne. De Democraten moeten worden afgeschilderd als ‘onpatriottische socialisten’. Dat komt goed aan bij zijn achterban. Maar dit keer was de stank van racisme ook voor zijn doen wel erg penetrant.

  Rutte zei dat hij de kwestie had aangekaart maar wilde er verder niets over zeggen. Dat is verstandig. Het is en blijft een binnenlandse aangelegenheid van niet zomaar een bondgenoot. En je mag aannemen dat de kritiek, voor zover daar sprake van was, zeer omfloerst geformuleerd was. Want de premier zat nog altijd in die tandartsstoel.

  3 REACTIES

  1. Mark Rutte mag dan wel te weinig doen voor de NAVO. Het binnenlands beleid van Kabinet Rutte heeft veel overeenkomst met het Binnenlands beleid van Trump. Denk maar aan betaalbare zorg in Nederland voor iedereen. Trump wil Obamacare afschaffen. Rutte laat toe dat de zorgkosten in Nederland veel te hoog worden voor het gewone volk. Ook de vaste woonkosten in Nederland voor het gewone volk worden net als die kosten in Amerikaanse steden onbetaalbaar.
   Dit geldt ook voor de pensioenen. Net als in Amerika moet men in tegenwoordig Nederland zelf een pensioenverzekering afsluiten, wil je na de pensioenleeftijd nog rond kunnen komen.
   Dus het beleid van kabinet Rutte lijkt steeds meer op dat beleid van Donald Trump.
   Rutte zal nooit de lonen voor het gewone volk fatsoenlijk laten stijgen. En daardoor zal de armoede in Nederland net als in de VS flink toenemen. Nederland wordt steeds meer een soort ‘staat’ van de VS. Dat bevalt Trump wel. Wel zijn de volksbelastingen in Nederland flink hoger dan in de VS. En dit vindt Rutte prima.

  2. Trouwens verscheidene regeringsleider hebben inmiddels verklaard dat Trump zijn tandartsdipoma moet inleveren omdat deze man totaal onbekwaam is. Onze Mark is het daar niet mee eens en vindt dat elke student die studeert voor tandarts minimaal een maand stage moet lopen bij Trump. Alleen blanke studenten, anders gezegd alleen echte blauwogige en blonde Henk en Ingrids zijn welkom. Zelfs GroteSterkeLeider van de partij Wilders is niet welkom daar deze niet echt zuiver blank is en kennelijk besmet is met wat moslimDNA. Dat laatste is in onderzoek en beslist Trump later of hij wel dan niet in het beschaafde Nederland mag blijven. Onze Mark kan het grimasseren maar niet laten.

  3. Onze Mark laat echt geen tanden trekken door tandarts Trump. Het is anders. Mark had duidelijk gesteld: mocht tandarts Trump iets willen gaan doen aan het gebit van Mark wat Mark niet wilde was het toegestaan dat onze Mark, tandarts Trump zou mogen bijten. Trump kneep hem voor Mark en riep hem dan ook tot zijn enige Europese vriend, puur van de schrik. Mark, een echte liberaal gaf de president er flink van langs omtrent de volksvertegenwoordigsters die hij op de korrel heeft. Als echte liberaal vindt onze Mark dat de president een racist is. Dat heeft Trump geweten. Trump werd boos en wilde alle tanden uittrekken, onverdoofd. Mark beet zo hard dat Trump de nijptang en zaag liet vallen en verklaarde: Ja, ook bruintjes en zwartjes zijn net mensen, alleen witte mensen hebben een wit zieltje en zwarte mensen een zwart zieltje. Daar had onze Mark, niet van terug.Verschil moet er zijn. Vroeger zei mijn moeder je kunt beter zwart zijn met een wit zieltje dan een wit iemand met een zwart zieltje. Toen Trump dat vernam schreeuwde hij tegen me: Ga terug waar je vandaan komt. Rutte bleef grimmasseren.

  Comments are closed.