Opgedweild

  3
  304

  Leestijd: 0 minuten.

  Premier Rutte ging afgelopen week ‘de wereld over’ via een filmpje waarop te zien is hoe hij voor de ogen van verbaasd lachende schoonmaaksters een plasje gemorste koffie opdweilt. Die actie van haar partijleider lijkt de VVD  electoraal geen windeieren te leggen. In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond is ze een zetel gestegen. Of beter gezegd: een zetel minder gedaald, want ze staat nog altijd op een verlies van 6 ten opzichte van de Kamerverkiezingen. Maar niettemin.

  De poll van De Hond kent verder nog maar één wijziging vergeleken bij vorige week: de SP verliest opnieuw en komt uit op 12 zetels. Dat zijn er 2 minder dan ze vorig jaar maart nog wist te scoren. Uitgerekend de SP, die altijd zo volhardend knokt voor de belangen van de schoonmaakbranche!

  Het schijnt wetenschappelijk niet verantwoord te zijn om de virtuele winst van de ene partij rechtstreeks in verband te brengen met het verlies van de andere. Anders zou je nog in de verleiding komen te zeggen dat de SP door Rutte wordt opgedweild.

  3 REACTIES

  1. Ach, ze peilen maar een eind weg. Ik stem überhaupt nooit meer want democratie bestaat niet in alle EUSSR-lidstaten.
   Als je stemt op een ongewenste partij wordt die vooraf uitgesloten en als Links je niet wil mag je niet meedoen aan de onderhandelingen, ook al ben je ruim 2.5 keer zo groot als nummer 2. Ja, dat is pas echt democratie, toch?

   Bijgevolg voel ik me ook niet meer verplicht loyaal te zijn aan de overheid; ik steun en ben loyaal aan anderen; dat mogen Moslims ook. Ik ben hartstikke multicultureel bezig, toch?

  2. De peilingen zeggen in zoverre iets dat het afhankelijk is van hoe de wind waait, hoe het volk verantwoord en weloverwogen gaat stemmen. Een dweilende minister-president zal menig kiezer opzadelen met de prangende vraag: Welke politicus/politica wenst zich zo klein te maken voor het oog van de hele wereld? Ik heb niets met de VVD, maar sinds de dweilende minister president verkondig ik overal waar ik kom: Kom niet aan mijn Mark!!!!!!

  3. Ik vraag me nog steeds af hoe de peilingen worden gehouden. Zijn het 1000 mensen ? Zijn het allemaal ambtenaren? Ik zou zeggen vraag eens aan de normale mens. Volgens mij stelt al die peilingen niets voor. Npo 1 eenvandaag komt altijd met een andere uitslag.
   Als je een peiling doet en de meerderheid zijn ambtenaren , ja dan zal de VVD stijgen. Maar houd eens een peiling onder de normale hardwerkende fabrieksarbeider of timmerlieden, dan blijft er geen stem over van de VVD. Dus hoe relevant is zo’n peiling.

  Comments are closed.