Opnieuw heibel rond Amsterdamse FVD-kandidaat

  21
  590

  Leestijd: 2 minuten.

  Terwijl het elitaire grachtengordelvolkje van D66 zich gisteravond druk maakte over de nieuwste uitspraken van de Amsterdamse FVD-kandidaat Yernaz Ramautarsing (‘homo’s hebben een relatief hoger IQ en planten zich niet voort, dus maken ze de samenleving dommer’) had partijleider Thierry Baudet andere dingen te doen. Volgens zijn Twitteraccount luisterde hij naar een ‘schitterende, onvergetelijke uitvoering van Strauss’ Metamorphosen’.

  Over de rel rond de nummer 2 op zijn hoofdstedelijke gemeenteraadslijst liet hij – althans zijn partij – zich pas vanochtend uit. “Niet gek dat @D66 @APechtold en @RvDantzig compleet geobsedeerd zijn door #FVD en steeds wilder om zich heen beginnen te slaan. Interne FVD-peiling (vorige week verricht door Maurice de Hond): D66 zakt in Amsterdam van 14 naar 9 zetels en #FVDamsterdam stijgt door naar 4 zetels.”

  Ook ervan afgezien dat peilingen dagkoersen zijn en dat 9 nog altijd ruim tweemaal zoveel is als 4, is dit een wat merkwaardige verdediging. Om te beginnen: zouden ze bij D66 echt geloven dat ze de electorale neergang kunnen stoppen door fel af te geven op Ramautarsing? Zo onnozel zullen Pechtold en zijn partijgenoten toch niet zijn? Door de uitspraken van de FVD-kandidaat ‘misselijkmakend’ te noemen, wekken ze alleen sympathie bij mensen die dat toch al vinden. Met andere woorden: bij hun eigen potentiële achterban, en die zal nooit op FVD stemmen.

  Maar veel opmerkelijker is dat Baudet c.s. geen enkele poging doen om Ramautarsing te verdedigen of in bescherming te nemen. Diens betoog dat homorechten de samenleving dommer hebben gemaakt en dat het blanke ras meer aan zelfbehoud moet doen, kun je toch moeilijk anders dan discriminerend noemen, maar FVD laat het erbij.

  Een paar weken terug stapte Baudet nog naar de politie om aangifte te doen tegen D66-minister Kajsa Ollongren omdat ze hem had beschuldigd van racisme. Het OM heeft inmiddels laten weten geen reden te zien voor vervolging, maar uiteraard waagt FVD een nieuwe poging. Zo kort voor de gemeenteraadsverkiezingen laat je je een tweede mogelijkheid op een hoop publiciteit natuurlijk niet ontgaan. Dat ook deze poging totaal kansloos zal zijn, doet er verder niet toe.

  Misschien kan Baudet ook eens proberen de VVD juridisch aan te pakken. Hij zal het niet gemerkt hebben omdat hij te druk naar Richard Strauss zat te luisteren, maar de Amsterdamse afdeling van die partij twitterde gisteravond: “Het koppelen van ras en geaardheid aan IQ is compleet gestoord en kwaadaardig. Laten we ons met de stad bezig houden.” ‘Compleet gestoord’ en ‘kwaadaardig’ lijken me heel wat verder te gaan dan de woorden die Ollongren heeft gebruikt.

   

  NASCHRIFT: Enkele uren na publicatie van dit stukje maakte Ramautarsing bekend dat hij zich ‘in het belang van FVD’ terugtrekt als kandidaat-gemeenteraadslid. Hij meldde ‘stellingen betrokken’ te hebben waar hij ‘niet, althans zeker niet geheel’ achterstaat. FVD drukte zijn verklaring zonder commentaar af op zijn twitteraccount.

  21 REACTIES

  1. @Piet
   Ik reageerde uitsluitend op uw opmerking “Je kunt je nu wel afvragen hoe het komt, dat alleen PVV en FvD bij de selectie van kandidaten zulke miskleunen maken.”
   Onder verwijzing naar een site met de problemen van de verschillende politieke partijen met integriteit en de miskleunen van partijen bij de keuze van hun vertegenwoordigers, heb ik een paar voorbeelden van miskleunen van D66 gegeven.
   1. Wassila Hachchi mag dan als Kamerlid geen probleem zijn geweest, maar ze kost de Nederlandse burger jaarlijks véél meer dan €100.000.
   2. Jan Hoekema die een bovenwettelijke toelage bedong. Okay hij trad af, maar ook Ramataursing heeft zich teruggetrokken.
   3. Ahne die eerst in een bouwmarkt betrapt werd met een paar onbetaalde kwasten in zijn zakken. Zijn smoes dat hij per ongeluk vergeten had die af te rekenen, gelooft toch geen mens als hij later betrapt wordt als hij een greep in de kassa van een winkel doet!
   Logisch dat hij aftreedt (moet aftreden).
   4. Yassmine el Ksaihi die in 2010 als bestuurder van een moskee verklaarde dat homofilie een ZONDE is en nu huichelt dat ze het zo niet gemeend heeft.

  2. Of zou het zo zijn dat Raumatarsing bezig is met het schrijven van de komende oudejaarsconference en zich daarom terugtrekt. Hij heeft genoeg stof, “Domme Nederlanders die in België gaan studeren met doel het IQ in beide landen op te krikken”, en “ En, we weten waar we sperma met een hoge IQ vandaan moeten halen”. Ik acht Ramataursing slim genoeg om er iets van te maken!

  3. Ramautarsing heeft wat zinloze uitspraken gedaan over homo’s en IQ. Dat krijg je van al dat getwitter.
   Dat homo’s zich in het algemeen niet voortplanten lijkt me evident. Ik weet niet of homo’s slimmer zijn dan hetero’s, maar als ik homo was, zou ik vereerd zijn met zo’n uitspraak.

   Dat sommige rassen slimmer/ ijveriger/ gedisciplineerder zijn dan anderen lijkt me evident. Kijk naar de TV-serie “Door het hart van China” en je weet dat Chinezen anders zijn dan negers of blanken. China stevent af op een Brave New World, waarin Xi controleert wat je doet, wat je leest, wat je denkt. Dat is de keerzijde van die absolute discipline die tot grote prestaties leidt en veiligheid bevordert. Uiteindelijk zijn ongeorganiseerde negers misschien gelukkiger.

   Waarom proberen wij in de polder iedereen de morele maat te nemen? Willen wij naar Chinese uniformiteit? De sleepwet is misschien de eerste aanzet daartoe.

   • P.S. De morele censuur heeft gewerkt: Ramautarsing is teruggetreden. Leve de vrijheid van meningsuiting. Het maaiveld staat er weer strak bij en de farizeeërs van D66 kunnen zich wentelen in hun – zelf aangemeten – morele superioriteit.

  4. Citaat uit artikel: “Om te beginnen: zouden ze bij D66 echt geloven dat ze de electorale neergang kunnen stoppen door fel af te geven op Ramautarsing? Zo onnozel zullen Pechtold en zijn partijgenoten toch niet zijn?”
   Dit is een denkfout. Stemmen van potentiële FvD stemmers zullen ze er waarschijnlijk niet mee winnen. Maar misschien wel van potentiële GL-of PvdA-stemmers. Degene die FvD het beste basht zou wel eens de grootste partij kunnen worden

   • @HaSt,
    Of het nepnieuws is weet ik niet maar zie link….
    Yernaz is gewoon door een SP’er, een VVD’er en twee D66ers er ingeluisd om weer eens een politiek relletje in Nederland te organiseren…
    Het zijn een stelletje walgelijk lieden…
    Ondertussen spugen Pechtold en de zijnen dankbaar hun gal uit over de Nederlandse bevolking. Politiek is ondertussen verworden tot een vervelende kinderklas…
    Moeten zulken lieden en karakters ons land besturen?
    Ik word er ondertussen misselijk van…
    http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/03/onthulling-yernaz-is-erbij-genaaid-door-twee-d66ers-waarvan-een-kandidaat-gemeenteraadslid-vvder-en-sper/

    • Het zou zo maar kunnen, maar dat is dan wel één van de eerste keren, dat DDS betrouwbaar nieuws levert. Ze zijn niet voor niets bekend als weblog met sensatie en overdrijvingen, ontkenning van de klimaatverandering, hoaxes, nepnieuws en haatberichten. Maar onmogelijk is het niet, dat ze correct verslag doen, hoewel ze zelf zeggen dat ze zich zorgen gaan maken als iemand ze genuanceerd zou noemen.

     Maar je kunt het ook anders zien. Als er inderdaad bekende politici achter zitten van SP, VVD en D66, zou dat dan niet een geweldige kans zijn voor Baudet c.s. om eens en voor altijd korte metten te maken met deze partijen? Een mooier kans kun je toch niet krijgen als partij, mits natuurlijk de verspreide info niet klopt. Als het wel klopt ligt het heel anders en zijn die politici misschien niet zo netjes geweest door zich anoniem te uiten. Ik hou het bij dat laatste.

  5. Ik ben nu eigenlijk ook wel benieuwd wat Ramautarsing met homo’s wil nu hun geaardheid zulke ernstige consequenties voor onze samenleving schijnt te hebben. En die maatregelen moet je natuurlijk tegen alle kinderloze (wel en niet bewust) landgenoten treffen. Dan gaan we pas echt vooruit in de vaart der volkeren
   Dit geeft overigens wel aan hoe zwak de verdediging was bij de vorige kritiek. Toen al werden essentiële uitspraken van Ramautarsing voor het gemak even “vergeten”, maar de uitingen waarover het nu gaat waren al van veel eerder. Baudet, toch niet goed opgelet.
   Je kunt je nu wel afvragen hoe het komt, dat alleen PVV en FvD bij de selectie van kandidaten zulke miskleunen maken. En ik vraag me ook af hoeveel miskleunen de screening toch zijn gepasseerd, misschien zelfs zijn gekozen en gewoon als politicus functioneren.

   • Politiek correct NL is er aldoor mee bezig om iets te vinden waarop ze populisten op het persoonlijke vlak kunnen aanvallen. Andersom is dat nauwelijks het geval. Ik denk dat je hier al de belangrijkste reden hebt.

    • Ik denk te begrijpen wat met politieke correctheid wordt bedoeld. Maar ik begrijp niet, dat pleiten voor opvang van vluchtelingen politiek correct is en de eis om eerst aan landgenoten te denken en daarna anderen te helpen is dat niet. De voorstanders van het laatste beweren zelfs, dat ze in de meerderheid zijn, hoewel niets daarop wijst. Daarom mijn vraag: “kan iemand een definitie geven van politieke correctheid?”

    • Ik vind de uitlatingen van Ramautarsing toch wel wat verder gaan dan het persoonlijke vlak. Indirect heeft hij het over bij alle partijen één van de belangrijkste politieke thema’s. Daarom is de ophef m.i. begrijpelijk en terecht. Populisten komen ook naar buiten met dergelijke thema’s v.w.b. andere partijen. Tel de kritiek op D66, VVD e.a. maar eens op. Dat moet m.i. ook allemaal kunnen en gebeuren. Persoonlijke thema’s heeft een politicus niet zoveel.

     • het was een uitlating in een besloten WhatsApp groep; een discussie groepje.
      persoonlijker kan haast niet
      de vijand luistert overal mee

      • Maar of dat in alle openbaarheid gebeurt of in besloten kring, is bij anderen toch ook geen argument om geen kritiek te krijgen? Bij politici gaat het om wat ze denken, zeggen en doen. Alles is relevant voor hun functie als politicus. En dat is wat anders dan niet mogen denken, zeggen of doen. Dat mogen zij ook, maar ze kunnen vervolgens wel geconfronteerd worden met de mening van het volk.

   • En penthouse Pechtold is geen miskleun?
    De man die de democratie ter ziele brengt met leugens en bedrog??

   • @Piet
    Wel eens op de Politieke integriteitsscores van D66 bij Vn gekeken? Ik geef een paar voorbeelden van miskleunen: Wassila Hachchi, Marc Jan Ahne, Jan Hoekema.
    En wat een geweldige keuze: Yassmine el Ksaihi, die zó graag een raadszetel in Amsterdam heeft, dat ze nu beweert absoluut geen probleem met homo’s te hebben. M.i. komt zij op de 2de plaats van D66 huichelaars.

    • Ik dacht, dat het over FvD ging en Ramautarsing. Maar o.k., ik heb ook geen problemen met homo’s en lesbische vrouwen. Ben ik dan ook een huichelaar nu ik het zeg?

     Wassila Hachchi leverde nooit een probleem op, behalve bij haar zelfgekozen vertrek, dat inderdaad niet de schoonheidsprijs verdiende. Marc Jan Ahne ging in de fout en vertrok, zoals het hoort. Jan Hoekema idem. Ik zie niet veel verschil, gelijke monniken, gelijke kappen.

  Comments are closed.