Opnieuw verkiezingsdebat in Carré

  0
  95

  Leestijd: 1 minuten.

  Net als in 2010 kruisen politici dit jaar de degens in Theater Carré, in een verkiezingsdebat georganiseerd door RTL Nieuws, Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio en Elsevier. Het televisiedebat vindt plaats op dinsdag 4 september, een dikke week voor de verkiezingen van 12 september.

  Het debat zal gaan over financiën: over de Europese Unie die barsten laat zien, de eurozone die in een diepe schuldencrisis zit en over Nederland dat moet bezuinigen. Wat vinden de Nederlandse burgers hiervan en wat is het antwoord van de politiek op de kwakkelende economie? Acht lijsttrekkers gaan de verbale strijd aan.

  Twee jaar geleden vond het debat plaats op 26 mei, in de aanloop naar de verkiezingen in juni. Toen viel de relatief onbekende SP-leider Emile Roemer op met zijn humor (‘U kunt veel van me zeggen, maar niet dat ik te vroeg gepiekt heb’).

  Jan Peter Balkenende kwam in opspraak  nadat hij tegen presentatrice Mariëlle Tweebeeke zei: ‘u kijkt zo lief’.

  De lijsttrekkers van de acht grootste partijen (VVD, SP, PvdA, PVV, CDA, D66, GroenLinks, ChristenUnie) mogen meedoen.

  De presentatie van het debat zal wederom in handen zijn van Rick Nieman, terwijl Petra Grijzen van BNR de lijstrekkers apart neemt voor extra vragen. BNR-presentator Paul van Liempt doet de nabeschouwing van het debat samen met Elsevier-redacteur Syp Wynia, RTL-nieuws-journalist Frits Wester en Roderik van Grieken van het Nederlands debatinstituut.