Optimist Rutte kan zijn borst nat maken

  6
  2092

  Leestijd: 1 minuten.

  We kenden hem al als de man die vadertje staat wil inzetten om onze jeugd te heropvoeden met een sociale dienstplicht. Zaterdag deed Sybrand Buma er in De  Telegraaf een schepje bovenop. Hij wil dat kinderen op school niet alleen het volkslied moeten zingen, maar dat ze dat ook staande moeten doen. Ouderwets ? Dat kan de leider van het CDA niets schelen. “Dat etiket maakt me niks uit. Ik denk dat er heel veel van wat verloren is gegaan, helemaal niet zo fout was”.

  En passant  herhaalt Buma dat hij geen progressief kabinet wil vormen. Hij heeft de ambitie om premier te worden in een kabinet, waaraan ook de VVD mag meedoen. Voor BNR Nieuwsradio zei Buma dat aanvallen op zijn persoon aantonen dat de VVD zenuwachtig begint te worden.

  Het zelfvertrouwen van Buma groeit met de dag. In het tv-debat van afgelopen zondag koos hij voor de aanval op de linkse partijen en liet hij merken niets te voelen voor een progressief kabinet. Buma had toen als rechtse politicus het rijk alleen en steeg prompt in de peilingen. Grote afwezige was zondag VVD-leider Mark Rutte, die nu waarschijnlijk spijt heeft als haren op zijn hoofd dat hij niet aanschoof voor de camera’s. Niet alleen Geert Wilders is nou zijn concurrent, maar ook Sybrand Buma.

  Zo gezien zou het tv-debat van afgelopen zondag toch nog een gamechanger kunnen zijn. Maar als we de spotjes van de VVD mogen geloven is Rutte een geboren optimist. Zondag is er weer een tv-debat. Dan moet Rutte het opnemen tegen een zelfverzekerde Buma, maar is Geert Wilders de grote afwezige. Wie dan als winnaar uit de bus komt gooit hoge ogen bij de verkiezingen over anderhalve week. Het blijft spannend, waarschijnlijk tot de laatste dag.

  6 REACTIES

  1. Die spotjes van de VVD: dat Rutte zoveel lacht ….
   Maar lachen heeft slechts 3 mogelijke functies:
   1. Je vind het allemaal erg leuk – dan heb je het dus niet begrepen …
   2. Je bent erg onzeker – dan kun je dus geen goede beslissingen nemen …
   3. Je bent gewoonweg bang – dan ben je ongeschikt als leider …

   • Je vergeet een vierde en allerbelangrijkste. Want lachen heeft een duidelijke functie in het groepsgedrag van mensen. Door met elkaar te lachen laten mensen zien dat ze geen kwade bedoelingen hebben; dat elkaars aanwezigheid geaccepteerd wordt; en dat men elkaar sympathiek vindt. Lachen is aanstekelijk; als één iemand begint met lachen, dan gaan vaak andere mensen mee lachen.

  2. Staand het volkslied zingen ouderwets? Hoe oud is Buma eigenlijk? Ik ben bijna 60 en heb nooit het volkslied hoeven zingen op school! En ik ben toch heus wel vaderlandslievend hoor. Ik ken ook de geschiedenis van dit oudste volkslied ter wereld. Ik weet waarom er in het lied staat ‘de koning van Hispanje heb ik altijd geëerd’, en het ‘ben ik van Duitse bloed’. Zonder geschiedenisles te koppelen aan het zingen is het haast net zo waardevol als het zingen in het Latijn – alleen begrijpelijk voor de elite! Ondertussen trekt het CDA nauwelijks geld uit voor goed onderwijs; voor extra taallessen voor hen die het Nederlands niet goed beheersen; voor verlagen van werkdruk onderwijs.
   Mensen die in het onderwijs werken doen er goed aan de SP te stemmen!

   • Alles beter dan de SP! Die vormen in Heerlen eigenlijk het bestuur en de stad sterft letterlijk af onder hun bewind. Wetenschappers en ondernemers worden verguisd; van gemeenschapsgeld wordt bijgebouwd in de stad met de grootste leegstand van het land omdat een incompetente kunstenmaker dat heeft bedacht, vriendjespolitiek heerst, en men verbrast miljoenen aan een achterhaald energieprojectstaatsbedrijf. Google eens Kanniewaarzijn en Heerlen de filmpjes over Mijnwater, Maankwartier en vml. CBS!

  3. Het is inderdaad opvallend dat Rutte in de aanval gaat. Vooral bange mensen schieten naar alle kanten. Blijkbaar is hij toch niet echt zo optimistisch. Overigens heb ik liever een realist dan een optimist.

  Comments are closed.