Otten exit

  8
  568

  Leestijd: 0 minuten.

  Het is het moment waarvan je wist dat het komen zou. Senator (en medepartijoprichter) Henk Otten is door Thierry Baudet’s Forum voor Democratie uitgezet. Hij wordt verdacht van gesjoemel met subsidies, meldt de partij op haar website. Ze heeft aangifte gedaan.

  De lezing van Otten is uiteraard een heel andere. Hij zegt dat hem ‘volgens de beproefde methode-Baudet fraude in de schoenen geschoven’ wordt. In werkelijkheid zou er echter sprake zijn van een politieke afrekening. Otten neemt vanzelfsprekend zijn zetel mee. Wat hadden ze bij Forum anders gedacht?

  Mark Rutte moet met grote vreugde kennis hebben genomen van dit nieuws. Het betekent namelijk dat FvD nog maar over 11 zetels beschikt in de Eerste Kamer en daar dus niet meer de grootste is. Dat is voortaan weer de VVD, want die heeft er 12.

  Maar ook Baudet zal opgelucht zijn. Hij is immers van een lastpost verlost die hem anders eindeloos het leven zuur was blijven maken. Bovendien heeft hij nu duidelijk laten zien wie de baas is bij FvD. En hoe het afloopt met partijgenoten die aan zijn stoelpoten durven te zagen.

  8 REACTIES

  1. Ik ben beslist geen Henk Otten fan. Een keiharde rechtse VVD’er die geen boodschap heeft aan een lagere klasse. Maar de wijze waarop hij hier wordt pootje gelicht geeft te denken. Baudet die zo veel kritiek heeft op het zogenaamde partijkartel geeft blijk van het zelfde hout besneden te zijn. Je politieke maatje waarmee je de partij hebt opgericht meedogenloos laten vallen. We horen ook bedenkelijk weinig over die politieke democratische vernieuwingen. Dat is dan ook niet zo vreemd als je je realiseert dat je uiteindelijk van doen hebt met een partijleider met dictatoriale trekjes….

  2. Nu de ”voice of reason” verwijderd is en niemand meer Baudet zal durven tegenspreken zal zijn narcisme snel de pan uit rijzen. Mark my words: hij wordt steeds gekker!

  3. Gelukkig dat Thierry en het bestuur spijtzwam Otten gaan verwijderen; dat had ik hem ook aangeraden. En dat zal leiden tot rust en is voor mij een reden om opnieuw lid van de partij te worden, net als diverse van mijn kennissen.
   Otten heeft één mening en het bestuur een andere, maar wel gebaseerd op onderzoek van een externe accountant. Dat Otten zijn zetel in de 1e Kamer houdt is niet erg; het gaat om de 2e Kamer verkiezingen.

  4. Kennelink ging de interne strijd om de vraag wie de grootste heeft. Opgelucht kan er geademd worden bij FvD. Maar de echte winnaar van deze interne machtsstrijd is natuurlijk Mark Rutte. Hij kent de grote klassieker: Twee honden vechten om een been en Mark loopt er ras mee heen. Terwijl hij zich deze klassieker herinnerde genoot hij nog na toen Rita Schreeuwlelijk door hem flink te grazen werd genomen en zich moet overgeven. Die Thierry lachte Mark, weet niet hoe hij varkentjes moet wassen (ook een klassieker van Nederlandse bodem).

   • Gisteren en vandaag hebben alle media zich gestort op de ruzie tussen het partijbestuur van FvD en Henk Otten. Plotseling wordt Otten overal “senator” genoemd; het kan verkeren. Otten is ineens de heilige die de partijdige media munitie geeft om FvD te torpederen.
    Onze media zijn zo “onafhankelijk” dat ze hun uiterste best doen om FvD de grond in te boren.
    Conclusie: voor onafhankelijk, onpartijdig en eerlijk nieuws moet je niet bij de media zijn!

    • Voor aandoenlijke Joop. De media hoeft niet ” In de grond te boren” Joop. Dat doet het duo Hid en Bor zelf heel doeltreffend. Dat komt helemaal goed! Maar word geen lid Joop! Het kaartenhuis staat op Instorten. Later meer met uitleg.

     • @ Glasnjet: Jij mag dat vinden en ook zeggen in ons land. Ik vind en zeg iets anders dan jij en dat mag ik ook. Agree to disagree, toch?
      Jouw adviezen (en uitleg) neem ik echt niet serieus dus bespaar je de moeite. Op tijd gaan slapen, dan ziet de dag van morgen er vast wel beter uit.

    • Of anders gezegd: “Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt”; een oud spreekwoord.
     Onafhankelijkheid is op alle gebied een fictie!

  Comments are closed.