Ouderen toch weer de klos

  0
  103

  Leestijd: 1 minuten.

  Slecht nieuws voor 50PLUS. De koopkracht van ouderen gaat volgend jaar omhoog. Uit de Prinsjesdagstukken die RTL Nieuws traditiegetrouw als eerste te pakken heeft gekregen, blijkt dat senioren in 2017 na jaren inleveren eindelijk een plusje tegemoet kunnen zien. Het kabinet heeft 1 miljard euro uit de hoge hoed getoverd om al die opa’s en oma’s een extraatje toe te werpen.

  Balen natuurlijk voor de partij van Henk Krol. Stond ze eindelijk eens lekker op winst in de peilingen (9 zetels bij EenVandaag!) en nu komt dat nare kabinet de boel weer verpesten. Want waarom zouden ouderen nog op 50PLUS stemmen als ze uit het Torentje een zak vol koopkracht toegeworpen krijgen? Zelfs de altijd zo kritische seniorenbond ANBO is voorzichtig positief over de kabinetsplannen.

  Met een loep doken Krol en de zijnen donderdagavond op de cijfers om te zien of er toch niet ergens een heel klein addertje onder het gras zat. En gelukkig: jawel hoor. Ouderen gaan er volgend jaar wel op vooruit, maar de koopkracht van de rest stijgt nog veel meer. Gepensioneerden krijgen er 0,7 procent bij, anderen 1,1 procent, concludeert 50PLUS. “De kloof is niet gedicht!” twittert de partij boos. En Krol gooit er voor de zekerheid nog een persoonlijke tweet tegenaan: “Als RTL Nieuws het juist heeft, krijgen ouderen na jarenlang lagere en achteruitgaande koopkracht ook nu weer de laagste groei!”

  Schande natuurlijk en alle reden om straks toch weer op 50PLUS te stemmen. Dan komt er misschien eindelijk een keer een Prinsjesdag waarop de ouderen erop vooruitgaan en de rest niet. Lekker puh!

  fons

  Fons Kockelmans werkte jarenlang in Den Haag als parlementair verslaggever. Hij schreef onder meer het boek De Haagse Werkelijkheid. In oktober verscheen zijn nieuwe boek ‘Van verzuiling tot versplintering. De Nederlandse politiek sinds de Nacht van Schmelzer’.

  Bekijk meer opinie op Achterkamertjes.nl

  Bekijk hier het volledige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter

  Like Frontbencher op Facebook