‘Ouderen worden gepakt’

  0
  71

  Leestijd: 0 minuten.

  Een meerderheid van de lezers van Frontbencher vindt dat ouderen worden gepakt door de huidige regering. In de Frontbencher-poll onderschrijft 53 procent deze stelling die met name gebezigd wordt door 50PLUS-voorman Henk Krol.

  Deze meerderheid is van mening dat ouderen stelselmatig worden gekort op het pensioen. Zij vinden dat dit kabinet koopkrachtdaling op koopkrachtdaling stapelt. Bovendien denken ze dat ouderen geen normale baan meer kunnen krijgen.

  Bijna een kwart van de lezers is het hier helemaal niet mee eens. Zij stellen dat ouderen niet moeten klagen, omdat ze beschikken over goudgerande pensioenen en hypotheekvrije huizen. ‘Ontspannen fietstochtjes’ en ‘overwinteren in Spanje’ zijn voor hen activiteiten die ze associëren met de hedendaagse oudere.

  22 procent zegt niet te geloven in ‘one-issue’-partijen zoals 50PLUS. Toch doet 50PLUS het niet slecht in de peilingen. Gisteren scoorde de partij nog 9 zetels bij de peiling van EenVandaag, in de andere peilingen wordt 6 tot 8 peilingen behaald.

  Op de Frontbencher-poll stemden 778 mensen.

  Bekijk hier het volledige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter

  Like Frontbencher op Facebook