Partij als zeeppoeder

  1
  402

  Leestijd: 0 minuten.

  Een politieke partij is behalve drager van een ideologie een product dat verkocht moet worden. Daarin verschilt ze niet van zeeppoeder. Ook zij moet als ‘merk’ in de markt worden gezet.

  In sommige merken zit de klad. De PvdA bijvoorbeeld. Daar zijn de klanten/kiezers bij bosjes weggelopen. De partij heeft daarom een reclamebureau ingeschakeld, aldus de Volkskrant.

  Dat bureau heeft bedacht dat de PvdA de ‘partij van de zekerheid’ moet worden. Ze staat voor ‘zekere baan’, ‘zekere zorg’ etc. Het wemelt opeens van ‘zeker’.

  Zou het aanslaan?

  Bij een politiek merk hoort ook een gezicht. De VVD is Mark Rutte, GroenLinks Jesse Klaver, FvD Thierry Baudet. Die verkopen (nog) goed. Maar heeft Lodewijk Asscher de gewenste ‘zekere’ uitstraling? De man die partijvrind Diederik Samsom het mes tussen de schouderbladen stak? En soepel afstand neemt van standpunten die hij als minister verdedigde?

  Asscher verkopen wordt een hele harde dobber. Zeker weten.

   

  1 REACTIE

  1. Natuurlijk. Zonder reclame is het niets met de politiek. Een mens houdt van een beetje spanning, een beetje seksie, een beetje een mooi aansprekend verhaal. Een gezellige babbel, een leuk smoeltje en een lekker kontje. Van al die ingredienten een lekkere hapklare brok maken en je kunt gaan scoren. De inhoud is nu eenmaal minder belangrijk dan de verpakking. De verkiezingstijd is daar een prachtig voorbeeld van. De ene partij heeft nog mooier pakpapier in de aanbieding dan de ander en ook nog eens goedkoper en de het pakpapier is niet aan te slepen. Ik hou van de verkiezingstijd; het is cabaret, soms vind ik het niveau wel erg laag en gaat de TV uit, maar soms heb je hoogtepunten, zoals de geweldig uitspraak van onze premier die met een stalen gezicht beweerde, bewust het volk voorloog,dat Volkert G levenslang moest krijgen anders zou hij de rechterlijke macht laten zien wie de baas is: zij, of hij de minister-president van hardwerkend Nederland.

  Comments are closed.