Partijbestuur GroenLinks: Sap had geen draagvlak meer

  0
  63

  Leestijd: 1 minuten.

  Het partijbestuur van GroenLinks is na intensieve gesprekken met ,,relevante gremia en betrokkenen” in de afgelopen weken tot de conclusie gekomen dat ,,Jolande Sap niet langer het benodigde draagvlak heeft en niet meer in staat is om effectief en gezaghebbend leiding te geven aan de fractie en de partij”. Dat heeft het partijbestuur van GroenLinks laten weten in een verklaring.

  Lees hier de hele verklaring, geschreven door partijvoorzitter Heleen Weening:

  Vandaag publiceerde NRC Handelsblad een ‘reconstructie’ van de gebeurtenissen in de afgelopen periode en bracht daarbij ook het nieuws dat bij de partijtop niet langer vertrouwen bestond in het leiderschap van Jolande Sap. Met deze publicatie zijn pogingen van het partijbestuur om in rust tot een oplossing te komen doorbroken en ligt het conflict op straat. In reactie op het NRC-bericht heeft Jolande Sap haar aftreden aangekondigd.

  Het partijbestuur hecht eraan om in reactie daarop het volgende te verklaren.

  Het partijbestuur is na intensieve gesprekken met relevante gremia en betrokkenen in de afgelopen weken tot de conclusie gekomen dat Jolande Sap niet langer het benodigde draagvlak heeft en niet meer in staat is om effectief en gezaghebbend leiding te geven aan de fractie en de partij. Daardoor is een krachtige herstart van de partij na de teleurstellende verkiezingsuitslag van 12 september 2012 onmogelijk geworden.

  Helaas hebben we Jolande Sap hiervan niet kunnen overtuigen en zagen ons dus uiteindelijk genoodzaakt aan te dringen op haar vertrek. Het partijbestuur betreurt dat door de publicatie van NRC Handelsblad de zaak niet binnenskamers tot een oplossing heeft kunnen komen die voor iedereen minder schadelijk zou zijn geweest.

  Partijvoorzitter Heleen Weening: “Alles overziend was het vertrek van Jolande Sap onvermijdelijk geworden. We betreuren het zeer dat het zo gelopen is. Dat doet niets af aan onze waardering voor de enorme inzet en energie waarmee Jolande zich ingezet heeft voor de idealen van GroenLinks”.

  Uiteraard zal het partijbestuur zich aan de leden verantwoorden voor de gang van zaken die geleid heeft tot de huidige situatie.

  Het partijbestuur van GroenLinks