‘Partijen hopen op formatie van 6 tot 8 weken’

  0
  74

  Leestijd: 0 minuten.

  VVD en PvdA hopen dat de formatie van een kabinet 6 tot 8 weken gaat duren, zo meldt RTL vandaag op basis van informatie van ingewijden. Vandaag onderhandelen de partijen verder over het sluiten van een akkoord op hoofdlijnen, zoals de ambitie is.

  Gisteren lieten onderhandelaars Mark Rutte  (VVD) en Diederik Samsom (PvdA) zich bijpraten over de toestand van de economie en de overheidsfinanciën door president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank, directeur Coen Teulings van het CPB en minister Jan Kees de Jager van Financiën en zijn topambtenaar Richard van Zwol.

  Aanwezig waren ook de secondanten Stef Blok (VVD) en Jeroen Dijsselbloem (PvdA) en natuurlijk de informateurs Henk Kamp (VVD) en Wouter Bos (PvdA). Kamp zei gisteren dat ‘het werk op gang komt’ en dat de partijen hun best doen om ‘de vaart erin te krijgen’.

  De onderhandelingen vinden plaats in de Stadhouderskamer in het Tweede Kamergebouw. Als de partijen er inderdaad in slagen om de formatie binnen 6 tot 8 weken af te ronden, dan heeft Nederland ergens tussen 5 en 19 november een kabinet. Het streven zou dan kunnen zijn: voor de intocht van Sinterklaas, op zaterdag 17 november.

  Volg Frontbencher.nl op Twitter

  Volg Frontbencher.nl op Facebook