Peiling de Hond: CDA 2 zetels omhoog, D66 verliest er 2

  0
  1108

  Leestijd: 0 minuten.

  In de aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer een nieuwe peiling van Maurice de Hond. Dit schrijft hij erover:

  “Nog steeds zijn de verschuivingen die we zien in het electoraat beperkt. Het oordeel over Ruttes optreden bij de Corona-affaire blijft per saldo positief en zorgt voor de stabiele stevige electorale positie van de VVD.

  De twee debatten deze week zorgen voor een stijging van het CDA met 2 (19) en een daling van D66 (12). 24 procent van de Nederlandse vindt de invoering van een avondklok een slechte beslissing.

  De PVV heeft de afgelopen 6 weken in totaal 3 zetels verloren (vandaag 1) en staat nu 24. Dat lijkt enerzijds te komen door de opkomst van JA21 en anderzijds omdat de PVV kiezers verdeeld zijn over de Corona-aanpak.

  PvdD heeft nu 1 zetel gewonnen en staat op 8. Dat is maar 1 zetel minder dan GroenLinks die op 9 staat (-1). De PvdA staat nu weer op 11 (+1).

  Met nog 50 dagen voor de verkiezingen is er nog geen sprake van verkiezingskoorts onder het electoraat. De ervaring is dat dit pas echt gestart wordt na het eerste (RTL-)debat. Maar we leven in gekke tijden.”

  Bekijk hier het peilingenoverzicht