Petitie

  5
  563

  Leestijd: 0 minuten.

  De PVV is via haar website een petitie begonnen om van het kabinet af te komen. “Energie-oplichters Rutte 3 wegwezen,” luidt de kop. In de tekst staat dat Nederlandse burgers niet meeprofiteren van de economische groei, maar zich wel blauw betalen aan hoge energierekeningen. En dat, kortom, ‘ons land bestuurd wordt door oplichters’. De ondertekenaars vragen het kabinet dan ook dringend om op te stappen en ‘nooit meer terug te keren’.

  Klare taal. Daar zullen aanzienlijke delen van de bevolking, of in elk geval van het PVV-electoraat, het toch wel mee eens zijn?

  Hm, de respons valt nogal tegen. Vanochtend hadden 9315 mensen de petitie getekend. Nederland kent een kleine dertien miljoen stemgerechtigden. Dus als dit een voorafspiegeling is van de verkiezingsuitslag ziet het er somber uit voor Wilders en zijn partij.

  Maar misschien vinden zelfs de potentiële PVV-stemmers zo’n petitie wel grote flauwekul, omdat zij weten dat Nederland niet via verzoekschriften wordt geregeerd. En zijn ze van mening dat de petitie van Wilders niet meer is dan een heel goedkoop (ook letterlijk) verkiezingsstuntje.

  5 REACTIES

  1. Die petitie is onzin het allemaal de schuld van de moslims. Wanneer er geen moslims zouden zijn was er vrede in de wereld; had iedereen werk; geen honger en dorst, geen bio industrie, geen klimaatproblemen. Sterker: Als de hele wereld zou bestaan uit echte gezonde Ariers met blonde haren en blauwe ogen dan zouden we nu in een heerlijke nieuwe wereld wonen waarin de RK geen pedopriesters zouden zijn; Maar uiteindelijk is het allemaal de schuld van Adam en Eva. Alle ellende in de wereld is hun schuld. Wilders zou Adam en Eva voor het gerecht dienen te dagen in plaats van zo’n flauwe kul petitie.

   • By the way de PVV bestaat niet. Het is de PartijWilders met aan het hoofd GroteSterkeLeider, die alleen aan GroteSterkeLeider verantwoording schuldig is. Dat wer groepen mensen zijn die beweren dat de PVV wel bestaat, maakt al duidelijk hoe deze GroteSterkeLeider mensen plat kan krijgen. Dat GroteSterkeLeider zoveel Henk&Ingrids kan verzamelen is zeker mede te danken aan menig politieke partij met hun doorlopende reclameboodschappen en het volk voor de gek houden. GroteSterkeLeider komt echt niet uit de lucht gevallen.

  2. Zou dat misschien kunnen komen omdat deze petitie zorgvuldig uit de partijdige media wordt geweerd?
   Zodat het merendeel van de bevolking niet eens weet dat deze petitie bestaat?
   Nogal voorbarige conclusie van deze, bepaald niet onpartijdige, auteur. Die conclusie geeft vooral aan waar de auteur zelf staat.

   • Die petitie wordt door de media geweerd omdat het geen enkele nieuwswaarde heeft. Het is alleen maar een manier van Wilders om aan de mensen die toch al wel op hem gaan stemmen te laten weten dat hij het kabinet nog steeds stom vindt. Verder trekt niemand zich hier iets van aan.

    • Jij mag je mening hebben en ik ook. Voor de rest vind ik het niet de moeite waard om op jou te reageren.

  Comments are closed.