Plan van ‘Junkies66’ zet de boel op scherp

  9
  685

  Leestijd: 2 minuten.

  Er is weer eens ruzie in de regeringscoalitie, want D66 heeft een plan gelanceerd om hard drugs onder allerlei voorwaarden toe te staan. De ‘war on drugs’ levert helemaal niets op, alleen maar meer misdaad en onveiligheid, zeggen de democraten. Ze pleiten voor een staatscommissie (ach ja, waarom ook niet) die regulering van de drugsmarkt moet onderzoeken. Die staatscommissie zou pas in de volgende kabinetsperiode aan de slag dienen te gaan, dus veel haast maakt D66 niet.

  Niettemin liegen de reacties van coalitiegenoten CDA en ChristenUnie er niet om. “Werkelijk onbegrijpelijk,” zegt ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf. En haar CDA-collega Madeleine van Toorenburg kondigt aan dat haar partij zich ‘met kracht zal verzetten’ tegen ‘het legaliseren en normaliseren van drugs’.

  Een nogal hypocriete opstelling in christelijke kring, want tegen het gebruik van alcohol verzetten de twee partijen zich in het geheel niet. Terwijl toch elke volwassen Nederlander overal zonder moeite voldoende sterke drank kan kopen om zich desnoods in enkele uren dood te drinken. Hoe zit het trouwens met het Nieuwe Testament, waarin de Here Jezus water in wijn veranderde? Waarom deed hij dat eigenlijk?

  Heroïne, cocaïne etc. zijn zeer slecht voor de gezondheid, maar alcohol is dat ook (net als nicotine trouwens). Als iemand zichzelf de vernieling in wil helpen, moet hij/zij daartoe de vrijheid hebben. Althans: zolang hij anderen geen overlast bezorgt. Uiteraard dient verkeersdeelname onder invloed streng verboden te blijven, of je nu te veel drugs of te veel alcohol tot je hebt genomen. En uiteraard kan het plegen van misdaden in bedwelmde of benevelde toestand helemaal niet. Maar misdaden plegen mag sowieso al niet.

  Mochten drugs onder strikt overheidstoezicht legaal verkrijgbaar worden, dan zal dat de criminaliteit een zeer gevoelige slag toebrengen, dat staat vast. Vanzelfsprekend moeten er dan wel eerst héél veel internationale afspraken worden gemaakt, dus dat duurt nog even. En voordat dat kan, moet op zijn minst nog die staatscommissie aan de slag (zucht). Ook dat duurt minimaal tot de volgende kabinetsformatie. En dan alleen als er een kabinet tot stand komt zonder christelijke partijen, want die weigeren hun hersens te gebruiken.

  Voor alle FvD-fans die meteen een rood waas voor ogen krijgen als ze het woord ‘D66’ zien staan, vermeld ik nog even wat volgens haar website het standpunt van deze partij is. “Forum voor Democratie is voor modernisering van het soft- en harddrugsbeleid. Het huidige beleid bereikt het tegengestelde van wat wordt beoogd.” Dat lijkt toch erg op het D66-standpunt, zou ik zeggen.

  Die FvD-fans kunnen overigens wel nog overstappen naar de PVV. Geert Wilders heeft het in een reactie snerend over ‘Junkies66’. Die staat dus pal voor een Nederland waarin je wel mag zuipen, maar niet spuiten, snuiven of slikken.

  9 REACTIES

  1. Roken overal maar verbieden. Maar als het aan die gestoorde clown van D66 ligt dan mag je je straks overal platspuiten en roken en snuiven. Mocht het ooit zover komen dan krijgen we meer criminaliteit en dan koop ik ook een wapen.

   • @Hendrie. Wat heeft het huidige beleid nu concreet aan goeds opgeleverd? Met welke zegeningen komen CDA en CU aanzetten, wat betreft het huidige beleid?

  2. @Holleman,
   Als roker zeg ik: Blokhuis (CU) gaat over de grens met het verbieden van rookruimtes op het werk. Daar heeft een niet-roker niets te zoeken. De vertrutting slaat keihard toe in dit eens zo vrije land waar ik ben geboren…
   What’s next?

  3. “Werkelijk onbegrijpelijk,” zegt ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf. En haar CDA-collega Madeleine van Toorenburg kondigt aan dat haar partij zich ‘met kracht zal verzetten’ tegen ‘het legaliseren en normaliseren van drugs’. Nette keurige mensen gebruiken geen hard drugs en zeer matig alcohol net als hun welopgevoede kinderen, net zomin als er binnen bepaalde kringen geen abortus gepleegd wordt, geen zelfmoord en meer afschuwelijke zaken niet plaats vinden. Hard drugs komt alleen voor bij niet nette en niet keurige mensen dus ik pleit voor een staatscommissie die adviezen uitbrengt: hoe het volk op te voeden dat al haar leden keurige nette mensen zijn of daartoe opgevoed worden. Wie weet wat er dan allemaal voor slechts gaat verdwijnen.

  4. Dat overheden niet opgewassen lijken tegen de internationale drugshandel, wil niet zeggen dat bij de pakken neerzitten een garantie voor succes zal zijn. Rokers zijn veelal brave burgers die zich neerleggen bij een rookverbod in de horeca en de publieke ruimte. Ze zijn wel verslaafd maar reageren voor de rest normaal. Het lijkt me moeilijker om jongeren op een dance feest te overtuigen dat ze geen pilletje moeten slikken. Jongeren komen er pas later achter dat er iets permanent veranderd is in hun brein. Over heroïne en crack hoeven we ons geen illusie te maken: verslaafden verliezen totaal de controle over hun leven. We kunnen die drugs wel legaliseren, maar ik vrees dat de drugshandel nog verder zijn vleugels zal uitslaan. Bovendien is het totaal onuitvoerbaar op nationaal niveau.

   Politie-inzet is misschien dweilen met de kraan open, maar we kunnen toch niet toestaan dat criminelen onze jeugd beschadigen en hun giftige rommel in onze natuur dumpen? Laat de politie vol inzetten op het afpakken van crimineel vermogen, want daar tref je hen het hardst in hun bestaanszekerheid.

  5. Als FvD fan en 50Plus lid zeg ik: D66 heeft helemaal gelijk en de auteur ook m.b.t. de achterlijkheid christenpartijen waarvan bekend is dat de monniken der abdijen al eeuwenlang duvels bier brouwen van hoog alcoholische waarden…
   Harddrugs gebruiken we dus bijna allemaal al eeuwen lang.
   Hypocriet is vind ik niet eens het dekkende woord.
   Achterlijk en des duivels vind ik het als je een ander de keuze van vrijheid verbied en daarmee een feitelijk: een criminele markt schept. Dan ben je in mijn ogen ben je ‘echt van god los’. 👹
   De vrijheid van keuze is een heilig levensgeschenk 😇
   Christelijke partijen denken het ‘via hun fabelboekje’ beter te weten. Best hoor, doe het DAN vooral zelf niet. Maar laat een ander zijn/haar keuze.
   Geloof en politiek is m.i. een giftig mengsel die de vrijheid van anderen altijd beperkt. Ik begrijp heel goed dat dat soort mensen in het verleden vervolgd werden. Ze doen immers hetzelfde met hun medemens.
   Via wettelijke verboden criminaliseren ze hele volksstammen. Drugs, abortus, euthanasie… Allemaal eigen levens- en lichaamskeuzes. Ze ontnemen je vrijheid en vervolgen ze je (via wetgeving) en sluiten ze je op. Zo ga je toch niet met mensen om? Hypocriet? Inhumaan noem ik het.

   • Excuses naar de lezers,
    Sorry dat mijn schrijven een beetje gammel is. Ik word hier altijd immens kwaad om, vandaar… Maar het is zinloos om ‘ze’ het wijs te maken want… 🙈 Ze denken dat ze het licht hebben gezien in hun bijbel. Best, maar gun een ander zijn/haar eigen levenskeuzes…
    Tja, religies zijn daarin bijna altijd problematies.
    Dus D66 zet ‘m op! 👏🏽
    Mijn zegen heb je. En de volgende stap is: vrijwillige euthanasie.

  6. helaas is de verslaving aan medicijnen blijkbaar aan D’66 voorbij gegaan. Juist die massale verslaving aan: benzodiazepinen (omstreeks 600.000); opiaten (1 miljoen gebruikers) en fentanyl misbruikers zou op de eerste plaats hun bezorgdheid vergen. Dat is veelal reguliere door artsen veroorzaakte verslaving, die via regelgeving zou moeten worden verminderd , rsp. gestopt. Sinds 1850 vormen opiaten, cocaïne, barbituraten een door vooral artsen veroorzaakte epidemie. Maar ook onze overheid exploiteerde in Nederlands Indië legale opiumkitten tot 1936, ondanks het door haarzelf georganiseerde opiumverdrag van 1908 in Den Haag. Bayer verkocht tot omstreeks 1923 zelfs een hoestsiroop voor kinderen onder de naam van Heroin! Volgens farmacoloog prof. de Gier (RUG) zijn omstreeks 73 doden in het verkeer in Nederland mede te wijten aan het legale en illegale benzodiazepinen gebruik. Kortom D’66 begin met de reguliere verslaving-op-recept een te pakken en bemoei je daarna met het illegale gebruik. drs. L.F.M. van der Hoeven, onderzoeker geneesmiddelen beleid.

  Comments are closed.