Pleepapier

  3
  377

  Leestijd: 0 minuten.

  Bij epidemieën is de mens op zijn slechtst. Bij andere rampen is hij vaak solidair met de lijdende medemens, maar zodra de pest, cholera of corona uitbreekt wordt het meteen de dikke ik. De wereldliteratuur staat er vol van.

  Hamsteren is natuurlijk het beste voorbeeld. Dringen, schelden en soms vechten bij de leeg rakende schappen. In sjieke buurten of volkswijken, het maakt niet uit. Het is universeel.

  Zou je het zogeheten volkskarakter kunnen aflezen aan wat men hamstert? En zo ja, wat betekent het dat wij vooral pleepapier inslaan?

  In de psychoanalyse kent men het anaal karakter. Dat is iemand die koppig is, zuinig en zich pantsert tegen viezigheid. Soms is zo iemand ‘poepvriendelijk’.  Dwz, hij meent het niet.

  Een anaal karakter kan ook enorm vrijgevig zijn. En verdomd, bij een ramp in Verweggistan trekken we massaal de portemonnee. Kent onze gulheid geen grenzen.

  Kortom, we zijn een anaal volk. Daarom: kom niet aan ons pleepapier!

  3 REACTIES

  1. Benjamin, profetie achteraf is zoals wij dat noemden, “van achteren kijk je een koe in zijn kont”, zijn winst was zero.

  2. Ik ben weken geleden al begonnen met elke dag een pak van 24 rollen toiletpapier in te slaan. Binnen twee dagen uitverkocht. Ik verkocht ze afgelopen week voor 1 euro per rol, dus 24 euro voor 24 rollen. Heb goed verdient, niks anaals aan.

  Comments are closed.