Politicus van het jaar

  10
  832

  Leestijd: 0 minuten.

  Niemand mag zich de beste politicus van 2019 noemen, want de verkiezing is dit jaar niet gehouden. EenVandaag, dat de wedstrijd sinds mensenheugenis organiseerde, is ermee gestopt.

  Een reden daarvoor heeft de tv-rubriek bij mijn weten niet gegeven, maar als je de lijst van de afgelopen jaren bekijkt krijg je wel een vermoeden. Met een groot deel van de winnaars liep het namelijk slecht af.

  Neem Rita Verdonk, die triomfeerde in 2005 en 2007. Neem Alexander Pechtold, winnaar in 2009. Of neem Emile Roemer, die in 2011 als eerste eindigde. Je kunt ook Diederik Samsom noemen, die het jaar daarna de zegepraal wegkaapte. Allemaal hebben ze met de staart tussen de benen het Binnenhof moeten verlaten. Vorig jaar finishte VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff als nummer 1. Die zit er nog wel, maar vraag niet hoe.

  Staat het lot van deze ex-winnaars ook FvD-leider Thierry Baudet te wachten? EenVandaag riep hem in 2017 tot politicus van het jaar uit, dus dat kan best. Hachelijker nog lijkt me de situatie voor Geert Wilders, die niet minder dan vier keer zegevierde. Waarschijnlijk doet de PVV-leider al jaren geen oog meer dicht.

  10 REACTIES

  1. Laten wij dan verstandig zijn als de dom gehouden Burger. En layen we gewoon dat idiote zootje E U drammers weg stemmen. Nedeland weer proberen op de witte kaart ze krijgen met niet de kleur van de Burger bekangrijk “maar de kleur van ons eens Nederland en de baas in eigen politiek en vooral ons land . Je past je aan of rot op of we trappen je eruit. Hoe simpel kan het wezen. Gewoon effe je kloten tonen. Wij de staat der Nederland is gewoon Nederland, en geen nep Afrika of marokko of erger. Is dat dan zo moeilijk..?

  2. De beste politicus v h jaar, dat mag dan wel niet Geert Wilders zijn, hij zal er echt niet om rouwen! Want hij is naar mijn mening wel, by far, de Politicus met de beste kijk op de toekomst.
   Achteraf is het altijd gemakkelijk praten, maar Wilders heeft veel zaken al vroegtijdig in de Tweede kamer uitgesproken! We zijn nu allang genaderd en voorbij aan het moment dat zijn waarschuwingen bewaarheid worden, alleen hebben zijn tegestrevers er grote moeite mee om hun ongelijk toe te geven! en eindelijk de broodnodige maatregelen te gaan nemen die zijn vereist t.z.v. Immigratie problemathiek, Binnenlandse Veiligheid, Grensbewaking, Huisvesting, Zorg en Welvaart van de financieel zwakkere burgers, Europese Invloed o.h. vlak van onze souvereine Financielle (Pensioenen) positie, Huisvesting, zowel van ouderen als jongeren. Als Regeren (echt) vooruitzien is, welnu dan is Wilders DE BESTE Volksvertegenwoordiger van Nederland aller tijden! Maar onze Coalitie offert nog liever ‘n gehele (jongeren) Generatie op dan deze feiten te willen erkennen. Dit is Struisvogelpolitiek!
   Maar let op: Die het laatst lacht, lacht het fijnst.

  3. Ach: hoe lang is het geleden dat toen het kindeke Jezus groot werd en hij een bedreiging vormde voor de niet Davidische koning Herodes en voor de door de Romeinen in het zadel geholpen hogepriester (dus voor de toenmalige politieke en religieuze machthebbers) het volk juichte en joelde om later kruisig hem te schreeuwen. Is er echt zoveel veranderd? Zo ben je de beste politicus van het jaar om snel af te zakken tot de slechtste politicus van het jaar. Het kan allemaal zo maar gebeuren.

  4. Politicus van ‘t jaar, voetballer van ‘t jaar. Toch allemaal vrij dom. alsof het een kwis is. Kinderachtig.

  5. Wat heer tendentieus weer Fons.
   Verdonk is vertrokken nadat ze door haar eigen partijgenoten een dolk in de rug heeft gekregen. Dat zou je inderdaad een puntje kunnen noemen.
   Peggold en Roemer zijn naar mijn weten gewoon uit eigen beweging de slangenkuil uit gekropen.
   Didi Samson heeft eigenhandig de partij gehalveerd, dus die had nooit de prijs in ontvangst mogen nemen en voor wat betreft Dijkhof, Baudet en Wilders, die zitten er nog steeds.
   Opgeteld is er in het rijtje één politicus m/v met discutabele reden vertrokken. Of dat iets te maken heeft met de prijs Politicus van het jaar zou ik met deze uitslag met een korreltje zout willen nemen.

   Wat wil je nu eigen zeggen met dit broddelwerk?

  6. Fons is weer eens vooringenomen bezig; de wens dat Baudet of Wilders vertrekken uit den Haag is de vader van zijn gedachten.
   Wel Fons, ik heb nieuws: het aantal aanhangers van beide partijen is inmiddels zo groot dat die zich niet langer de mond laten snoeren.
   Een paar miljoen mensen die weigeren om zich aan de Staat te conformeren, houd je niet tegen; de Staat kan tienduizenden boeren al niet de baas.

   • Een paar miljoen die zich weigeren aan de staat te conformeren? Waar waren die paar miljoen dan vandaag (28-12) op de Koekamp in den Haag? Stonden daar met welgeteld 15 mensen 🙁

    • @Erna de Vos,
     Voorlopig is er van deze kartelregering niet veel overgebleven en is de meerderheid die ze nu heeft slechts een schijnwerkelijkheid gebleken. (link 1)
     De echte klap – in het jaar 2021 – gaat nog komen, maar we zijn geen Fransen dus u zult toch ergens anders moeten kijken dan naar die 15 mensen op het Malieveld. Kijk maar eens naar de parlementaire Kamers waar het Grote Protest werkelijk effect heeft…. Van 0 naar 13 zetels! (Link 2)
     Er werd verdorie geschiedenis geschreven! Het is nog NOOIT eerder in Nederland vertoond. Zo groot, zo krachtig, zo verrassend! ??
     Zie hier het Eerste kanonschot voor de parlementaire boeg. HET succes van het protest was ongehoord. Maar ik verbaas mij….
     U ziet dit niet? ?
     Het is toch echt gebeurt hoor. Vlak bij het Malieveld.
     https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/12/peilingen-coalitiepartijen-staan-op-fors-verlies-en-behalen-gezamenlijk-slechts-53-zetels/
     https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4649641/uitslag-verkiezingen-provinciale-staten-forum-voor-democratie

    • Die gaan iets heel anders doen dan demonstreren op een voorspelbaar bijeenkomstje op de Koekamp in Den Haag; dat helpt echt niet!
     Die miljoenen zullen weigeren zich te conformeren aan de klimaathysterie, weigeren om mee te doen aan de energietransitie en politieke correctheid, massaal de politieke stemming beïnvloeden en hun kinderen vertellen dat de Staat ze belazert en ze dat op school laten uitdragen; hun mening is net zo legaal als die van linkse onderwijsmanipulators.

  Comments are closed.