Politiek hoeft niet saai te zijn

  1
  448

  Leestijd: 1 minuten.

  Het “vrouwendebat”, of wel het debat tussen de nummers 2 op de lijsten, was zondag feller dan dat van vrijdag tussen de lijsttrekkers in het Radio1-debat. Er waren venijnige oneliners te beluisteren. Maar ook dit keer werd het debat vooral bepaald door wie er niet bij waren.

  Vrijdag was Geert Wilders van de PVV de grote afwezige en kon VVD-leider Mark Rutte dus niet het gevecht met hem aangaan om de rechtse kiezers. Wel kon Jesse Klaver van GroenLinks toen het debat naar zijn hand zetten door Lodewijk Asscher van de PvdA uit te dagen meer afstand te nemen van de VVD.

  GroenLinks en PvdA ontbraken zondag beide in de tv-studio van WNL. Daar waren het vooral Mona Keijzer (CDA), Jeanine Hennis (VVD) en Fleur Agema (PVV) die met elkaar de strijd aanbonden. Zo haalde Keijzer uit naar de VVD omdat die zich niet aan de beloftes houdt. Hennis sloeg terug door te zeggen dat het CDA in de afgelopen jaren op “verantwoordelijkheidsvakantie” was. Agema verweet de VVD dat die de ouderen gebruikt als “campagnemateriaal”.

  Renske Leijten nam in dit geweld een afwachtende houding aan en koos momenten om toe te slaan. Zo konden we van haar horen dat de echte gelukszoekers in ons land de multinationals zijn die hier de belasting ontwijken. Ze pleitte voor meer agenten op straat en zei en passant dat de politie “wel wat minder VVD kan gebruiken”. Ook Stientje van Velhoven (D66) speelde geen hoofdrol, maar de speerpunten van haar partij zoals onderwijs en milieu kwamen niet aan de orde.

  Het debat van WNL toonde aan dat politiek niet saai hoeft te zijn. Het was levendiger dan het Radio1 debat, maar het was ook korter en minder inhoudelijk.

  1 REACTIE

  1. Renske Leijten was de overtuigende winnares van het debat. Dit bleek ook uit het aantal stemmers op Renske. Helaas weinig aandacht voor deze overwinning.
   Renske toonde zich beschaafder dan de andere dames (liet iedereen eerst netjes uitpraten) en kwam daarna met sterke argumenten.
   Ook toonde ze aan dat de SP regelmatig samenwerkt met andere partijen. Zelfs met de VVD wordt wel eens samengewerkt, zo noemde ze de samenwerking om boven tafel te krijgen hoeveel Salafistische organisaties er zijn in Nederland.
   Zelf weet ik dat de SP ook samenwerkte met de VVD om fraude tegen te gaan waar veel MKB’ers het slachtoffer van werden. SP werkt samen met CDA en klein christelijk om het bestaan van eenzame ouderen weer de moeite waard te maken. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

  Comments are closed.